مردم ۴ - ۱ دولت، سازمان بورس و دانشگاه امام صادق
به گزارش بورس نیوز، پس از یک ماه کش و قوس، مناظرات، نشستهای تخصصی و برنامههای تبلیغاتی، بالاخره در ساعات ابتدایی روز شنبه، تکلیف انتخاب نهمین رئیس جمهور کشور عزیزمان ایران مشخص شد و سرانجام مسعود پزشکیان با ثبت بیش از ۱۶.۳ میلیون رای در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری موفق به پشت سرگذاشتن سعید جلیلی با حدود ۱۳.۵ میلیون رای شد.
ضمن تبریک فراوان به شرکتکنندگان در انتخابات روز جمعه و به ویژه فعالان بازار سرمایه که در روزهای گذشته با ناامیدی روند انتخابات را دنبال میکردند، ضروری است برخی زوایای پنهان و نتایج حاصل از این انتخابات را به طور اجمالی بررسی کنیم:
۱- مشارکت بسیار پایین و پیام واضح و معنادار مردم در دوره نخست انتخابات ریاست جمهوری
علیرغم آنکه در روزهای اخیر بارها و بارها در خصوص چرایی مشارکت بسیار پایین مردم در انتخابات دور نخست ریاست جمهوری شنیدهاید، با این حال نمیتوان به راحتی از کنار این مساله عبور کرد. بهانههای فراوانی را میتوان در خصوص عدم مشارکت مردم در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد. از گرمای هوا گرفته تا مشغولیتهای برخی افراد، از اعتماد کامل مردم به نحوه حکمرانی و اعتماد به تمام کاندیدهای منتخب ریاست جمهوری تا تلاش معاندان خارجنشین همیشه در صحنه برای ناامید کردن مردم.
اما آنچه را که میتوان با کمی تامل و استفاده از قسمتهای کوچکی از مغز، استباط کرد، نارضایتیهای عمیق، بخش عمدهای از مردم کشور از نحوه حکمرانی و خدمات دلسوزانه دولت جناب رئیسی است. عدم مشارکت بیش از ۶۰ درصد واجدین شرایط که بسیاری از رکودها را به خود اختصاص داد.
۶۰ درصد از واجدین شرایطی که دیگر برایشان خیلی فرقی ندارد که چه کسی در جایگاه رئیس جمهور کشور قرار گیرد، ۶۰ درصدی که یقین دارند با نحوه حکمرانی کنونی و سیاستهای نهادینه شده در کشور، امیدی به بهبود وضعیت کشور نیست، ۶۰ درصدی که متوجه شده اند عدهای کشور را به دو دسته خودیها و ناخودیها تبدیل کردهاند و عملا نقشی را برای خود در آینده کشور قایل نیستند، ۶۰ درصدی که از اطلاحطلب و اصولگرا گذشته اند و آنها را سر و ته یک کرباس میپندارند، ۶۰ درصدی که از معضلات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به تنگ آمدهاند و یقین دارند اگر کسی میتوانست اوضاع را سامان دهد در این چندین سال این کار را کرده بود، ۶۰ درصدی که نه وعدههای جذاب تحویل گوشت درب منزل، یارانههای مبتنی بر طلا، سبدهای کالای رنگین، حاملگیهای رایگان و ...، وسوسه شان میکند و نه نقل قولهای فراوان از قرآن و نهج البلاغه.
حتی نمیتوان رشد ۱۰ درصدی میزان مشارکت در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری را یک پیروزی برای حکمرانان قلمداد کرد. چرا که همانگونه که نتایج انتخابات نشان میدهد، این افزایش ۱۰ درصدی را میتوان به همان طیف ناراضی و متفاوتاندیش با نمایندههای حکومتی نسبت داد.
شرکتکنندگانی که اضافه شدند تا حتی برای چند سالی هم که شده از تحمل شعارهای پوپولیستی و وخیمتر شدن اوضاع فرار کنند. بله بیتردید افزایش مشارکت و شرکتکنندگان در دور دوم انتخابات، متعلق به همان اکثریت ۶۰ درصد ناراضی هستند. ۶ میلیون نفری که با حضور پرتردید خود باعث شدند ۱۳ میلیون رای تجمیع شده جبهه به اصطلاح انقلابی (۹.۵ میلیون رای جلیلی و بیش از ۳.۵ میلیون رای قالیباف در دور نخست) توان رقابت با رای بیش از ۱۶.۵ میلیون نفری پزشکیان را نداشته باشد.
با خوب و بد ماجرا و با احساس خشم و شاید پشیمانی این ۶ میلیون نفر کار نداریم، اما به نظر شما حکمرانان میتوانند به همین سادگی از کنار طیف ۶۰ درصدی مخالف (البته میتوان ۲۰ درصد رایدهندگان به پزشکیان که به نوعی نماد مخالفت با دیدگاه متعصبانه، سنتی و نمایندگان انقلابی هستند را به ۶۰ درصد مخالفان شرایط کنونی اضافه نمود) عبور کنند؟
۲- پیام واضح مردم به دولتمردان کنونی، افراد دست نشانده و فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق:
حتی اگر چشمانمان را بر روی طیف وسیع ناراضیان و کسانی که در انتخابات شرکت نکردهاند ببندیم، ۱۶.۵ میلیون نفر از مشارکتکنندگان و رایدهندگانی که پزشکیان را نه به عنوان سیاستمداری حاذق، اقتصاددانی چیرهدست، شخصیتی تحولگرا بلکه به عنوان شخصی مخالف با افراطگرایی انتخاب کردند، پیامی واضح به دولتمردان انقلابی مخابره کردند.
عدم کسب اعتماد مردم و شکست چهار کاندید پوششی و اصلی که جناب رئیسی را الگوی خود قرار میدادند و تک تک بحرانهای اقتصادی دولت ایشان را به عنوان دستاوردی کمنظیر در جهان هستی قلمداد میکردند، پیامی واضح برای این دوستان به همراه داشت که مردم سالهاست از این طرز تفکر فاصله گرفتهاند و بر خلاف نظر این بزرگان، دولت جناب رئیسی دستاوردی نداشت که مردم بخواهند به مریدانش اعتماد کنند.
باور کنید بیش از ۸۰ درصد از واجدین شرایط حضور در انتخابات، از دیدن فارغ التحصیلان کمتجربه دانشگاه امام صادق در سمتهای حساس اقتصادی و خانهنشین کردن اساتید دانشگاه شریف و دانشگاههای معتبر خسته شدهاند، از دیدن قاریان قرآن در هیاتهای مدیره شرکتهای بزرگ خصولتی و دیدن مداحان اهل بیت در کلاسهای درس دانشگاههای مطرح کشور گذر کرده اند، از انتشار آمار آرایش شده و دستکاری شده به ستوه آمدهاند، از درگیری با کشورهای جهان و صحبت از نقش دشمنان خارجی در تمام اختلاسها، ناکارآمدیها و ...، اعلام انزجار کرده اند.
دوستان، هموطنان عزیز انقلابی و اصولگرا، دولتمردان در سایه و آفتاب، خواست و دیدگاه معترضان را ببینید و بپذیرید. شرایط کنونی کشور جای آزمودن، استخدام و به کارگیری هم حزبیهای کم سواد و بی تجربه نبوده و نیست. شاید برای عدهای از شما به مثابه جبران دوستی و به کارگیری هم حزبان و انقلابیهای متعهد باشد، ولی برای مردم به معنای فقر، سرخوردگی، افسردگی، استرس و اتلاف ساعتها و روزهای زندگی شان میباشد.
۳- سطح توقعاتتان بالا نباشد، ولی این روزها را هم فراموش نکنید
شاید عدهای پزشکیان را به مثابه گوشتی در مقابل گلوله میپندارند. شخصی که قرار است بابت ۳ سال شکست و وعدههای انجام نشده جناب رئیسی و دولتهای در سایهشان و البته ناکارآمدی چندین سال گذشته کنایههای تند و غیر منصفانهای را تحمل کند.
ما هم میدانیم که شاید در شرایط عادی و امکان حضور افراد متخصص دیگر، شانس جناب پزشکیان برای تصدی ریاست جمهوری بسیار کم و شاید نزدیک به صفر باشد، اما در چنین وضعیتی، چارهای جز اعتماد به ایشان و کابینه معرفی شدهشان نداریم.
همانگونه که میدانید حلقه افراد موجود در حکومت بسیار محدود و قابل پیش بینی است. در ۴۵ سال گذشته همواره کشور را دو حزب دوست در پشت صحنه و دشمن در صحنه اصلاحطلب و اصولگرا اداره کردهاند و البته افراد منتسب به این دو حزب هم کاملا شناخته شده و قابل پیش بینی هستند.
بنابراین سطح توقع تان را خیلی بالا نبرید و خیال نکنید که قرار است یک متخصص قلب بتواند در کمتر از ۴ سال افتضاحات اقتصادی، سیاسی، آموزشی و اجتماعی چند ده ساله را سر و سامان دهد. شاید دور از واقعیت نباشد بگوئیم که بسیاری از هواداران پزشکیان در روزهای گذشته، نه مقهور سخنوری و کاریزمای تکاندهنده ایشان شدند و نه شیفته تسلط بر علوم اقتصاد و دانش عمومی ایشان. شاید فلسفه بسیاری از رایدهندگان به ایشان فرار از آینده اسفناک قطعی با اجرای برنامههای سایر کاندیداها بوده است؛ بنابراین سطح توقعتان را پایین بیاورید و امیدوار باشید که نه همچون موفقیتهای بزرگ جناب رئیسی در ساخت ۴ میلیون مسکن و نرخ تورم تک رقمی، بلکه شاهد موفقیت کوچک اقتصادی و مدنی در ۴ سال آینده باشیم.
۴- سخنی صمیمانه و دلسوزانه با حکمرانان کشور:
نمیدانیم کسی میتواند تبعات سرخوردگی مجدد مردم را از حضور در انتخابات ۴ سال آینده پیشبینی کند یا خیر؟ نمیدانیم حکمرانان کشور به این نتیجه رسیدهاند که دیگر نمیتوان با سیاستهای نخنمای انتخاب بین بد و بدتر، مردم را پای صندوقهای رای کشاند؟
اگر فرض کنیم که حکمرانان کشور از حضور تنها ۳۹ درصدی در انتخابات دور نخست ریاست جمهوری راضی نباشند و آن را به مثابه شکست سیاستهای کلی و سبک مدیریتی خود پندارند، امیدواریم با تغییر دیدگاه و با اتخاذ تصمیمات هوشمندانه بتوانند تا حدودی به بهبود وضعیت کشور و معیشت مردم کمک کنند. باور بفرمایید سرخوردگی مجدد مردم از دولت کنونی، برای همیشه تعداد کثیری از مردم را از چرخه سیاسی و حضور فعال در کشور دور میکند. یعنی میخواهیم دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری با ۲۵ تا ۳۰ درصد مشارکت انجام شود؟
امیدواریم با از بین رفتن نگرشهای حزبی و متعصبانه بسیاری از مسئولین حکومتی (اصلاح طلب یا اصولگرا)، شاهد بهبود وضعیت مردم در دوران ریاست جمهوری پزشکیان باشیم. یقین داریم که حکمرانان کشور نیز اذعان دارند که موفقیت دولت جدید به مثابه موفقیت حکومت در بازگشت بخشی از اعتماد از بین رفته مردم است.
و، اما جناب پزشکیان ...
" برخی از فرصتها ناشی از تصادفات و اتفاقات تصادفی هستند که بدون تأثیر ما رخ میدهند. بنابراین، اگر فردی خوششانس باشد و در زمان و مکان مناسب حضور داشته باشد، احتمال دستیابی به فرصتهای بزرگتر و موفقیتهای بیشتر برای او افزایش مییابد"
از نظر برخی کارشناسان نیز جناب پزشکیان خوش شانس بود که در زمان و مکان مناسب حضور داشت (البته نمیتوان از تلاشهای شبانهروزی شورای نگهبان چشمپوشی کرد) و چه بسا اگر ساز و کار انتخابات شکل دیگری داشت و شاهد حضور افراد مناسب تایید شده دیگری بودیم، ایشان نمیتوانستند خود را در قامت رئیس جمهور کشوری کهن به نام ایران ببینند؛ بنابراین امیدواریم ایشان از شانس خود نهایت استفاده را ببرد و سعی نکند تا با رفتاری محتاطانه و غیرموثر روند روسای جمهور سابق کشور را ادامه دهند.
پایان مطلب/
وامکان شرکت 100درصدی واجدین شرایط باشد والبته اگر برای این پیشفرض نمونه ای در دموکراسی های جهان سراغ دارید اگر بیان بفرمایید منت نهاده اید.
.
البته بی کفایتی هیئت مدیره شرکت وسدید مسبوق به سابقه است . با توجه به اینکه بعضی از شرکتهای زیر مجموعه آن سود ده بودند مع الوصف هر سال برای سهامداران کوچک به جای سود ضرر اعلام میکنند. لذا با توجه به مراتب فوق سهامداران کوچک عاجز ماندند که با این قدرت زر وزور که در آمدشان به ظاهر قانونی ولی آلوده به فساداست ومانند اژدهای دوسراندک سرمایه سهامداران کوچک را با ترفند وخلاف می بلعند چکار کنند