بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
بازارگردانی در نمادهای بازار دوم بورس تهران الزامی نیست
طبق اعلام معاون عملیات بازار بورس تهران بازارگردانی برای نمادهای بازار دوم بورس تهران از ابتدای مهرماه اختیاری شد.
کد خبر : ۲۸۵۱۹۰

به گزارش بورس‌نیوز، مهدی زمانی، معاون عملیات بازار بورس تهران گفت: پیرو مصوبه سازمان بورس و اوراق بهادار تصمیم گیری درخصوص الزام بازارگردانی شرکت‌های پذیرفته شده در بازار دوم بورس تهران به هیئت مدیره بورس اوراق بهادار تهران تفویض شد؛ که پیرو آن، مصوب شد بازارگردانی برای نماد‌های بازار دوم بورس تهران از ابتدای مهرماه اختیاری باشد.

زمانی افزود: تصمیم اختیاری شدن بازارگردانی برای نماد‌های بازار دوم، عمدتاً با هدف تسهیل گری برای ناشرانی اتخاذ شد که اغلب به‌دلیل هزینه‌های تحمیلی ناشی از بازارگردانی در تأمین مالی تولید خود با چالش مواجه شده بودند؛ بنابراین اغلب ناشران لیست شده در بازار دوم به نسبت بازار اول، ناشران با منابع کمتری هستند که معافیت آن‌ها برای تخصیص منابع به بازارگردان ضرورت بیشتری داشت.

او تاکید کرد: با وجود اعلام اختیاری شدن بازارگردانی برای بازار دوم درصورت اعلام بورس مبنی بر بهبود نقدشوندگی، ناشر به معرفی بازارگردان موظف خواهد بود. هم‌چنین از دیگر نکات حایز اهمیت برداشته شدن اجبار بازارگردانی برای بازار دوم، لحاظ نشدن این موضوع برای ارتقا یا تنزل نماد در بازار‌های بورس تهران است.

معاون عملیات بازار در پایان گفت: همانطور که در اطلاعیه منتشر شده در تارنمای بورس تهران نیز تاکید شده است ناشرانی که آغاز دورۀ عملیات بازارگردانیآن‌ها پیش از تاریخ این اطلاعیه است، مشروط به سپری شدن حداقل ۶ ماه از دورۀ تعهد مندرج در اطلاعیه شروع عملیات بازارگردانی، مختار به انجام بازار گردانی هستند، در غیر این‌صورت طبق اطلاعیه صادر شده تا اتمام دوره بازارگردانی متعهد به رعایت پارامتر‌های بازارگردانی هستند.


منبع: سنا

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
سوت زنی بی اثر
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۱
نمی دونم تا چه زمانی سهامداران حقیقی بایستی تاوان فساد های سیستماتیک سازمان بورس و ناشران شرکت های بورسی را بدهند!؟ قانون الزام بازار گردانی که در راستای صیانت و حمایت از سهامداران حقیقی بورس و جلوگیری از افت قیمت شرکت ها تصویب شد ولی بعد از مدتی این قانون من نه تنها تبدیل به بستر فساد و تولید رانت های نجومی شد بلکه منبع درآمدی برای مدیران بازار گردان ها و دست اندرکاران سازمان بورس شد! قانونی که نه مانع ریزش قیمت ها شد و نه حمایت از سهامداران حقیقی! البته در سایه الزام بازارگردانی نان یک عده هم واقعا چرب و چیلی شد. این قانون به ظاهر حمایتی، در باطن جیب پرکنی نورچشمی ها و خودی ها شد. با این توضیح مختصر میشود به عمق فساد پی برد: طبق دستور العمل سازمان بورس برای شروع کار بازار گردان ابتدا با پرداخت مبالغ صدها میلیارد تومان (بسته به مارکتینگ روزانه شرکت ها) که متفقن توسط ناشر و سهامدار عمده تامین میشود (جهت حمایت و جلوگیری از ریزش قیمتی سهام) و از دیگر الزامات به منظور افزایش توانایی بازار گردان (جلوگیری از افزایش بی رویه قیم به ظن تبانی و دستکاری قیمت سهم)با اختصاص چندین میلیون برگ سهام ناشر حداقل به مدت دو سال در اختیار بازار گردان قرار می گیرد! نکته جالبش اینجاست که اکثر بازار گردان ها با مبالغ اختصاص یافته در امورات دیگر به غیر از وظایف اصلی خودشان مشغول هستند و در نهایت جهت کنترل موارد فوق با اجیر کردن سبد گردان های غیر رسمی که در اکثر موارد با فروش سرقفلی امتیاز استیشن معاملاتی در کارگزاری ها همراه است انجام میشود! بی راهه نیست ادعای عدم اعتماد عمومی و وجود فساد در کلیه ارکان سازمان بورس در محافل اقتصادی مطرح میشود. این مورد ناچیز فقط ذره ای از نوک کوه یخ فساد در سازمان بورس است. در صورت نیاز به صحت و سقم موارد مذکور و واقعیت ها میتوانید عملکرد تعدادی از فعالیت های معاملاتی بازار گردانهای ناشران بورسی را بررسی نمایید.