آغاز به کار پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو در محل نمایشگاه بینالمللی تهران
به گزارش بورسنیوز، از امروز، یکشنبه ۱۳ آبان، پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو در محل نمایشگاه بینالمللی تهران آغاز به کار میکند.
براساس این گزارش، در این نمایشگاه، ۱۷۰ نهاد و شرکت فعال در حوزه فناوری نانو شرکت خواهند کرد و ۹۸ طرح نوآورانه به سرمایهگذاران معرفی میشود. همچنین، ۱۴ مرکز تحقیقاتی به نمایش دستاوردهای خود پرداخته و در بخش میکرو، ۶۰ شرکت و نهاد حضور دارند که بیش از ۲۰ طرح فناورانه را به سرمایهگذاران ارائه خواهند کرد.
در حوزه نشستهای تخصصی، ۳۲ نشست با موضوع روندهای آینده فناوری و نوآوری برگزار خواهد شد. برای نخستین بار، ۱۲ شرکت در زمینه باتری نیز در این نمایشگاه شرکت میکنند. در بخش جنبی نمایشگاه، ۱۰ طرح نوآورانه با نوآوری جهانی از میان ۹۹ طرح انتخاب شده و به نمایش گذاشته خواهند شد که این محصولات دارای پیچیدگیهای فناوری خاص یا ثبت اختراع در سطح بینالمللی هستند. همچنین، به ۹ شرکت فعال در زمینه صادرات محصولات نانو، تندیس و لوح تقدیر اهدا خواهد شد.
نمایشگاه همچنین شامل معرفی طرحهای برتر، برگزاری کارگاههای آموزشی، پنلهای تخصصی و رویدادهای هماهنگی بین هلدینگهای بزرگ صنعتی و هیئتهای تجاری و فناوری از کشورهای مختلف خواهد بود.
بهطور همزمان با این نمایشگاه، اولین نمایشگاه میکروالکترونیک و صنایع وابسته با عنوان «ایران ترونیکس ۱۴۰۳» در سالن ملل برگزار میشود که در آن شرکتهایی از حوزههای میکروالکترونیک، اندازهگیری و تجهیزات، خودروسازی، POCT و باتری حضور دارند. برپایی این نمایشگاه نتیجه سه دوره اجرای برنامههای راهبردی از سوی ستاد نانو است که اکنون حوزه میکرو نیز به وظایف این ستاد اضافه شده است.
راهبردهای کلان نانو در سند سوم ستاد نانو شامل ایجاد مرجعیت علمی و فناوری، صنعتیسازی، اثرگذاری حداکثری فناوری نانو در حوزههای اولویتدار صنعتی و ورود محصولات نانو به بازارهای جهانی است. به تبع این رویکردها، اهدف کلانی برای ۱۰ ساله سوم توسعه نانو در کشور تعیین شده است. طبق این چشمانداز، فناوری نانو در ایران تا سال ۱۴۱۲ تاثیر زیادی بر بهبود کیفیت زندگی و ایجاد ثروت خواهد گذاشت.
ستاد نانو و میکرو همچنین پروژههای توسعه فناوری و محصول مبتنی بر نانو را تعریف و حمایت میکند. سال گذشته، ستاد نانو از تولید ۳۲۹ محصول حمایت کرده است که نسبت به سالهای قبل رشد قابل توجهی را نشان میدهد.
در خصوص بازار محصولات نانویی، پیشبینی میشود که حجم بازار سلامت تحت تاثیر محصولات نانویی به ۱۰۵۰ میلیارد تومان برسد. راهکارهای معرفی و فروش این محصولات، صادرات محصولات نانویی را نیز به ۱۴۵ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ افزایش داده و رشد ۱۱۰ درصدی را تجربه کرده است. این محصولات به ۴۹ کشور در ۵ قاره جهان صادر میشوند و عراق به عنوان بیشترین مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران شناخته میشود.
منبع: ایسنا