ضرورت افزایش فشار در میدان گازی پارسجنوبی برای بهبود تولید گاز
به گزارش بورسنیوز، محسن پاکنژاد، در نشست با اعضای کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی،گفت : ایجاد تأسیسات فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی ضروری و از نان شب نیز واجبتر است و بدین منظور تمهیدات لازم نیز برای تأمین مالی این پروژههای حیاتی اندیشیده شده است.
وی با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده، به مقدمه قانونی برای جذب سرمایهگذاری صنایع انرژیبر مانند هلدینگهای پتروشیمی و صنایع فولادی در میدانهای گازی کشور اشاره کرد و افزود: بخش خصوصی میتواند با تولید از میدانهای گازی، سهم خود را بابت سرمایهگذاری در این طرحها به صورت گاز تحویلی دریافت کند که این اقدام میتواند به افزایش تولید گاز و کاهش وابستگی به واردات کمک شایانی کند.
وزیر نفت همچنین به ناترازی انرژی در کشور اشاره کرد و گفت: این ناترازی ریشه در سالهای گذشته و عدم سرمایهگذاری کافی در بخشهای بالادستی داردو وزارت نفت مسئولیت سرمایهگذاری و تولید از میدانهای گازی را بر عهده دارد و واردات گاز و سوآپ آن تنها میتواند به صورت جزئی به حل این مشکل کمک کند.
پاکنژاد به افزایش ۱۴ میلیون متر مکعبی گاز به شبکه سراسری اشاره کرد و گفت: اگر روند مصرف گاز مدیریت و بهینهسازی نشود، هر چه قدر در حوزه تولید گاز سرمایهگذاری کنیم، نمیتوانیم به افزایش شتابان مصرف گاز در سالهای اخیر برسیم. وی افزود: امسال با افزایش برودت هوا، مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده به حدود ۶۷۰ میلیون متر مکعب رسیده است.
وزیر نفت همچنین خاطرنشان کرد : بعد از گازرسانی به بخش خانگی ، گازرسانی باید میان نیروگاهها و سایر صنایع عمده کشور تقسیم شود ، که این موضوع نشاندهنده چالشهای جدی در تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاهها و صنایع است که نیازمند مدیریت دقیق مصرف است.
پاکنژاد همچنین بر اهمیت مدیریت و بهینهسازی مصرف تأکید کرد و گفت: "استفاده از بخارهای گازی با راندمان بالا میتواند یکی از راهکارهای غیرقیمتی مدیریت مصرف باشد و سرمایهگذاری در این بخش از سوی بخشهای دولتی و خصوصی میتواند به تعدیل مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری کمک کند.
وی با اشاره به ناترازی ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مکعبی گاز در زمستان و ۱۰۰ میلیون متر مکعبی در تابستان، تصریح کرد: ما چارهای جز بهینهسازی مصرف در سالهای آتی نخواهیم داشت .
وزیر نفت به موفقیتهای اخیر وزارت نفت در افزایش تولید گاز ترش اشاره کرد و گفت: در چهار ماه اخیر، تولید بیش از ۲۵ میلیون متر مکعبی گاز ترش نسبت به مدت مشابه سال گذشته محقق شده است که این افزایش تولید نشاندهنده تلاشهای وزارت نفت برای تأمین نیازهای داخلی کشور است.
پاکنژاد همچنین به چالشهای صادرات گاز اشاره کرد و گفت: صادرات گاز به ترکیه در تابستان سال گذشته به دلیل مشکلات دریافت متوقف شد که منجر به کاهش ۳.۶ میلیارد مترمکعبی صادرات نسبت به قرارداد شد. این موضوع نشاندهنده پیچیدگیهای موجود در بازار انرژی و نیاز به برنامهریزی دقیقتر برای تأمین سوخت زمستانی است.
وی با اشاره به افزایش تولید نفتگاز در چهار ماه گذشته گفت: این افزایش تولید به معنای ارسال بیشتر نفتگاز به نیروگاهها بوده است.
وی همچنین بر اهمیت راهاندازی فاز نخست خط لوله انتقال فرآورده از بندرعباس به رفسنجان تأکید کرد و آن را یکی از اقدامات مؤثر در صنعت نفت دانست.
منبع : صدای بورس
پایان مطلب