بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۹
نظرات فرزین در خصوص ضرورت‌های اقتصادی

کاهش معاملات در بازار غیررسمی ارز

کاهش معاملات در بازار غیررسمی ارز
رئیس کل بانک مرکزی گفت: به دنبال به حداقل رساندن حجم معاملات ارزی در بازارهای غیر رسمی هستیم.
کد خبر : ۲۸۸۷۲۶

به گزارش بورس‌نیوز، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، در جلسه‌ای که با هلدینگ‌های پتروشیمی برگزار شد، ضمن تقدیر از همکاری‌های مؤثر این صنعت در بازگرداندن ارز به چرخه اقتصادی کشور، به اهمیت پیش‌بینی‌پذیری نرخ ارز در بازار تجاری اشاره کرد. او تأکید کرد که با کشف نرخ ارز بر مبنای عرضه و تقاضا، تمامی فعالان اقتصادی کشور از این تغییرات بهره‌مند خواهند شد. فرزین همچنین اعلام کرد که هلدینگ‌های پتروشیمی از هفته آینده به بازار ارز تجاری وارد خواهند شد.

 

وی در ادامه به ویژگی‌های سامانه ارز تجاری پرداخت و گفت: "با راه‌اندازی این سامانه، روزانه تسویه معاملات ریالی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران به حدود ۲۰ همت خواهد رسید." این حجم معاملات نشان‌دهنده تأثیرگذاری و وسعت فعالیت این مرکز در صنعت مالی کشور است. فرزین افزود که فعالیت سامانه ارز تجاری به گونه‌ای طراحی شده که نه تنها نهاد سیاست‌گذار را در تأمین نیازهای ارزی کشور یاری می‌کند، بلکه عرضه‌کنندگان نیز می‌توانند با عرضه ارز صنعت خود، نیازهای مالی و توسعه‌ای خود را تأمین کنند.

 

رئیس کل بانک مرکزی همچنین بر لزوم کاهش حجم معاملات ارزی در بازارهای غیررسمی تأکید کرد و گفت: "هدف ما این است که تمام معاملات قانونی و نیازهای تجاری و خدماتی تجار و بازرگانان در این بازار تأمین شود." او افزود که انتقال تمامی نیازهای رسمی کشور به بازار ارز تجاری ممکن است و هدف نهایی این است که نرخ بازار ارز تجاری، نرخ واقعی ارز کشور باشد.

 

فرزین با اشاره به برآوردها، گفت: "با راه‌اندازی سامانه ارز تجاری، نزدیک به ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار در این بازار معامله خواهد شد." او همچنین به حجم معاملات سال گذشته اشاره کرد و گفت: "در سال گذشته، ۶۵ میلیارد دلار در بازار نیما معامله شده است." این ارقام نشان‌دهنده پتانسیل بالای بازار ارز تجاری برای تأثیرگذاری بر نرخ ارز کشور است.

 

وی همچنین بر اهمیت علامت‌دهی نرخ‌ها برای بانک مرکزی تأکید کرد و گفت: "نرخی که در بازار ارز تجاری شکل می‌گیرد باید به سایر بازارها علامت‌دهی کند." فرزین امیدوار است که با شکل‌گیری این بازار، بتوانند یک بازار تنظیم‌شده و تحت نظر بانک مرکزی داشته باشند که به سایر بازارها علامت‌دهی کند.

 

در ادامه، فرزین بر ضرورت ایجاد ثبات اقتصادی در بازارهای مختلف تأکید کرد و گفت: "هنگامی که ثبات اقتصادی برقرار شود، همه از آن منتفع خواهند شد." او افزود که فعالان اقتصادی کشور از بی‌ثباتی‌ها آسیب می‌بینند و بانک مرکزی موظف است شرایطی را برای پیش‌بینی‌پذیری نرخ‌ها فراهم کند.

 

آرام، معاون ارزی بانک مرکزی نیز در این نشست ضمن قدردانی از همکاری شرکت‌های پتروشیمی، یادآور شد که هلدینگ‌های پتروشیمی از زمان توافق سقف قیمتی در سامانه نیما همکاری خوبی داشته‌اند. او امیدوار است که این همکاری ادامه یابد و عرضه ارز از سوی پتروشیمی‌ها در روزهای پایانی سال میلادی افزایش یابد.

 

عضو هیئت عامل بانک مرکزی نیز با بیان اینکه تغییر ساختار نیما به بازار برای اولین بار در تاریخ ایران رخ می‌دهد، گفت: "بازار ارز تجاری بر مبنای عرضه و تقاضا شکل می‌گیرد و بسیاری از ریسک‌هایی که شرکت‌های پتروشیمی تاکنون با آن مواجه بودند، برطرف خواهد شد." او همچنین بر لزوم عرضه ارز تمام هلدینگ‌های پتروشیمی در بازار ارز تجاری تأکید کرد.

 

احمد مهدوی، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران، نیز درباره عملکرد صادراتی و فروش ارز شرکت‌های پتروشیمی طی ۸ ماه سال جاری گفت: "پتروشیمی‌ها در تناژ ۷ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد داشته‌اند." او همچنین به آمار فروش ارز پتروشیمی‌ها در سامانه نیما اشاره کرد و گفت: "فروش ارز نیما در سال جاری ۷ درصد افزایش داشته است."

 

مهدوی همچنین درباره فعالیت‌های پتروشیمی‌ها در بازار ارز تجاری گفت: "از آغاز کار بازار ارز تجاری، ۵۱۶ میلیون دلار ارز توسط پتروشیمی‌ها به فروش رسیده است." او تأکید کرد که پتروشیمی‌ها آمادگی لازم برای فروش ارز خود در سامانه بازار ارز تجاری را دارند و با کاهش شکاف نرخ‌ها، نیازهای غیرواقعی از بازار خارج خواهند شد. 

 

 

انتهای پیام

اشتراک گذاری :
ارسال نظر