تحولی جدید در مدیریت منابع انرژی و زیرساختهای کشور
به گزارش بورسنیوز، شب گذشته جلسهای مهم و کلیدی در راستای بهبود ناترازی انرژی در بخش گاز برگزار شد.
این جلسه با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه تشکیل گردید. هدف اصلی این نشست، تسریع در اجرای طرح ملی بهبود ناترازی انرژی بود که به عنوان یکی از چالشهای اساسی کشور در سالهای اخیر مطرح شده است.
در این جلسه، رئیس جمهور به منظور تسریع در روند اجرایی این طرح، دستور تشکیل «سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی» را صادر کرد. این دستور بهویژه بر اساس تأکیدات قانون برنامه هفتم توسعه صادر شده است. دولت در واقع برای اجرای این ماده قانونی با تأخیر مواجه شده و این موضوع نیازمند توجه جدی و فوری است.
برنامه هفتم توسعه بهطور خاص بر لزوم جلوگیری از موازیکاریها و اقدامات بینتیجه در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی تأکید دارد. این برنامه به دولت تکلیف میکند تا تمامی ظرفیتهای موجود در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی را تحت یک سازمان فراوزارتخانهای گردهم آورد. متن قانون برنامه هفتم توسعه به صراحت بیان میکند که «دولت مکلف است بهمنظور ایجاد هماهنگی فرابخشی و مدیریت کلان و متمرکز در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی، مدیریت بهینه ناترازی انرژی در بخشهای مختلف را با رعایت ملاحظات کاهش شدت انرژی پیگیری کند.»
در راستای این اهداف، دولت موظف است که سازمان جدید را زیر نظر رئیسجمهور و با موافقت وی از تجمیع و ادغام ظرفیتهای سازمانی موجود در شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) و ستاد مدیریت حملونقل و سوخت تأسیس نماید. اساسنامه این سازمان نیز باید ظرف مدت سه ماه به تصویب هیأت وزیران برسد.
اگرچه آغاز برنامه پنجساله هفتم توسعه از ابتدای سال جاری پیشبینی شده بود، اما با توجه به ابلاغ برنامه هفتم در اوایل مردادماه، دولت چهاردهم حداکثر تا شروع آبان فرصت داشت تا اساسنامه «سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی» را تأیید کرده و این سازمان را تشکیل دهد. با این حال، با گذشت بیش از دو ماه از این تاریخ، رئیس جمهور دستور داده است تا این سازمان هر چه سریعتر تشکیل شود.
تشکیل این سازمان به معنای ادغام شرکت بهینهسازی مصرف سوخت (زیرمجموعه وزارت نفت)، ستاد مدیریت حملونقل و سوخت (زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی) و بخش بهرهوری انرژی برق از سازمان ساتبا (زیرمجموعه وزارت نیرو) خواهد بود. این ادغام میتواند منجر به افزایش کارایی و اثر بخشی اقدامات انجام شده در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی شود و به کشور کمک کند تا با چالشهای ناترازی انرژی بهتر مقابله کند.
انتهای پیام