تأمین ۵۳.۸ میلیارد دلار ارز برای واردات
به گزارش بورسنیوز، بانک مرکزی در اعلام حجم معاملات سامانه ارز تجاری از آغاز فعالیت تا به امروز، خاطرنشان کرد که از اول فروردین ماه تا ۱۷ دی ماه امسال، بیش از ۵۳ میلیارد و ۸۸۰ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی و خدمات تأمین شده است.
در این بازه زمانی، برای کالاهای اساسی و دارو ۱۱ میلیارد و ۱۷۹ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی ۴۱ میلیارد و ۶۱۳ میلیون دلار و برای خدمات ۱ میلیارد و ۸۸ میلیون دلار ارز تأمین گردیده است.
بر اساس این گزارش، ارزش دلاری حجم معاملات تالار ارز تجاری در روز ۱۶ دی ماه سال جاری به ۴۰ میلیون دلار رسید و در این روز ۶۹.۷ میلیون درهم، ۱۸.۴ میلیون دلار و ۱۴.۳ میلیون یوآن مورد معامله قرار گرفت.
لازم به ذکر است که از ابتدای فعالیت سامانه ارز تجاری تا کنون، حجم کل معاملات ۴۷۰ میلیون دلار بوده که معادل آن شامل ۱.۱ میلیارد درهم، ۱۶۹ میلیون دلار، ۴۹ میلیون یوآن و ۱.۶۱ میلیون یورو میباشد. در این دوره، هزار و ۸۲۴ معامله در نتیجه ۳ هزار و ۱۱ ثبت سفارش به روش معاملاتی جورسازی (مچینگ) انجام شده است. همچنین ۹۵۴ بازرگان در این مدت معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانکهای عامل در این سامانه انجام دادهاند.
بر اساس گزارش بورسنیوز، بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی ۸ میلیارد و ۷۷۴ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۲ میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار ارز تأمین کرده است. شایان ذکر است که بانک مرکزی در مجموع ۱۱ میلیارد و ۱۷۹ میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی را با نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان و با هدف حمایت از مصرفکنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر تأمین کرده است.
در مجموع، بالغ بر ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برای واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی تأمین ارز شده که از این مبلغ بیش از ۲ میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار با نرخ ارز ترجیحی ۲۸.۵۰۰ تومان بوده است. همچنین در این مدت به شرکتهای دارویی، تجهیزات و ملزومات پزشکی و تولیدکنندگان شیر خشک بالغ بر ۹۶.۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت شده که تقریباً دو برابر تعهد سالانه است.
این گزارش همچنین نشان میدهد که از ابتدای سال جاری تا امروز، میزان کل تأمین ارز صنایع به مبلغ ۴۱ میلیارد و ۶۱۳ میلیون دلار بوده است. تأمین ارز برای گروههای «صنایع حمل و نقل و خودرو» ۷ میلیارد و ۴۱۴ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» ۴ میلیارد و ۹۹۱ میلیون دلار، «صنایع معدنی» ۴ میلیارد و ۴۴۸ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» ۴ میلیارد و ۳۷۳ میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» ۴ میلیارد و ۳۳۹ میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» ۱ میلیارد و ۵۹۳ میلیون دلار و «سایر صنایع» ۱۴ میلیارد و ۴۵۵ میلیون دلار تا پایان روز هفدهم دی ماه سال جاری بوده است.
گفتنی است، نرخ بازار توافقی نیما در روز دوشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳، مبادله دلار با نرخ ۶۶ هزار و ۱۷۲ تومان، مبادله یورو با نرخ ۶۸ هزار و ۲۱۵ تومان و مبادله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۱۸ تومان بود. همچنین نرخهای متناظر با سامانه نیما در تالار اسکناس ارز، دلار با نرخ ۶۸ هزار و ۲۵ تومان، یورو با نرخ ۷۰ هزار و ۱۲۵ تومان و درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۵۲۳ تومان مورد مبادله قرار گرفت.
انتهای پیام/