صعود نفت برنت به بیش از ۸۰ دلار
به گزارش بورسنیوز به نقل از اینوستینگ؛ قیمت نفت در روز دوشنبه برای سومین جلسه متوالی افزایش یافت، به طوری که قیمت نفت برنت به بالاتر از ۸۰ دلار در هر بشکه رسید که بالاترین سطح در بیش از چهار ماه اخیر بود. این افزایش به دلیل تحریمهای گستردهتر ایالات متحده است که انتظار میرود صادرات نفت خام روسیه به خریداران اصلی یعنی چین و هند را تحت تاثیر قرار دهد.
آتی نفت خام برنت ۱.۱۴ دلار یا ۱.۴۳ درصد افزایش یافت و به ۸۰.۹۰ دلار در هر بشکه در ساعت ۰۷:۴۱ به وقت گرینویچ پس از رسیدن به بالاترین سطح روزانه ۸۱.۴۹ دلار، که بالاترین میزان از ۲۷ اوت است. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز ۱.۲۰ دلار یا ۱.۵۷ درصد افزایش یافت و به ۷۷.۷۷ دلار در هر بشکه رسید پس از رسیدن به بالاترین سطح ۷۸.۳۹ دلار، که بالاترین میزان از ۸ اکتبر است.
بیشتر بخوانید: ثبات نسبی قیمت طلا با نگرانیهای نرخ بهره
قیمتهای برنت و WTI از ۸ ژانویه بیش از ۶ درصد افزایش یافتهاند و هر دو قرارداد پس از اعمال تحریمهای گستردهتر وزارت خزانهداری ایالات متحده بر نفت روسیه در روز جمعه افزایش یافتند. این تحریمهای جدید شامل تولیدکنندگان گازپروم نفت و سورگوت نفتگاز و همچنین ۱۸۳ کشتی که نفت روسیه را حمل کردهاند، بود که هدف آن درآمدی است که مسکو برای تأمین مالی جنگ خود با اوکراین استفاده کرده است.
تحلیلگران و معاملهگران اعلام کردند که صادرات نفت روسیه توسط تحریمهای جدید به شدت آسیب خواهد دید، که چین و هند، به ترتیب بزرگترین و سومین واردکنندگان نفت جهان را به سمت تامین نفت بیشتر از خاورمیانه، آفریقا و قارههای آمریکا سوق خواهد داد، که این امر منجر به افزایش قیمتها و هزینههای حمل و نقل خواهد شد.
تحلیلگران گلدمن ساکس در یادداشتی اعلام کردند: اعلامیه روز جمعه دیدگاه ما را تقویت میکند که ریسکهای پیشبینی ما برای محدوده ۷۰-۸۵ دلاری برنت در کوتاه مدت به سمت بالا میل دارد.
تحلیلگران گلدمن ساکس افزودند: ما برآورد میکنیم که کشتیهای هدف قرار گرفته توسط تحریمهای جدید در سال ۲۰۲۴ حدود ۱.۷ میلیون بشکه در روز نفت جابجا کردهاند که ۲۵ درصد از صادرات روسیه را تشکیل میدهد و بخش عمدهای از آن نفت خام بوده است.
انتظارات کاهش عرضه همچنین باعث شده است که اختلاف قیمت ماهانه برنت و WTI به بیشترین میزان در حالت پسرو (backwardation) از سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴ برسد. در حالت پسرو، قیمتهای فعلی بالاتر از قیمتهای ماههای آینده هستند که نشاندهنده عرضه محدود است.
تحلیلگران RBC Capital Markets اعلام کردند که دو برابر شدن تعداد تانکرهایی که برای جابجایی نفت روسیه تحریم شدهاند، میتواند به عنوان یک مانع لجستیکی بزرگ برای جریان نفت خام عمل کند.
بسیاری از تانکرهای نامبرده در تحریمهای اخیر برای حمل نفت به هند و چین استفاده شدهاند، زیرا تحریمهای غربی قبلی و سقف قیمتی اعمالشده توسط گروه هفت کشور در سال ۲۰۲۲ تجارت نفت روسیه را از اروپا به آسیا منتقل کردند. برخی از این کشتیها نیز نفت از ایران، که تحت تحریم است، جابجا کردهاند.
هری چیلینگوریان، رئیس بخش تحقیقات گروه سرمایهگذاری Onyx، گفت: دور آخر تحریمهای OFAC (دفتر کنترل داراییهای خارجی ایالات متحده) که هدف آن شرکتهای نفتی روسیه و تعداد زیادی از تانکرها بود، به ویژه برای هند اهمیت خواهد داشت.
تحلیلگران JPMorgan گفتند که روسیه با وجود تحریمهای جدید هنوز کمی انعطافپذیری دارد، اما در نهایت نیاز خواهد داشت که تانکرهای غیرتحریمی کسب کند یا نفت خام خود را به قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه یا کمتر عرضه کند تا بتواند از بیمه غربی استفاده کند.
پایان مطلب