گزارش ویژه از کنفرانس معرفی عرضه اولیه "کیانا"
به گزارش بورسنیوز، شرکت گروه مالی کیان اعلام کرده است که با توجه به مفروضات مطرح شده در خصوص بازده کل (۴۵ درصد) و بازده نقدی (۸ درصد)، افزایش قیمتی حدود ۳۷ درصد برآورد میشود. لذا با فرض ثابت ماندن حجم معاملات در سطح سال ۱۴۰۳، پیشبینی شده است که ارزش معاملات تحت تأثیر افزایش قیمتها، با بازده قیمتی سالانه ۳۷ درصد افزایش یابد.
شرکت گروه مالی کیان با نماد کیانا (هلد گروه کیان) در بورس فعالیت دارد و به منظور برگزاری کنفرانس اطلاعرسانی قبل از عرضه اولیه سهام، مهمترین مطالب به شرح زیر مطرح شده است:
۱- این شرکت به تازگی پیشنهاد افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم را ارائه داده است. آیا عرضه سهام همزمان با پذیرهنویسی خواهد بود یا پس از افزایش سرمایه انجام میشود؟ بر اساس مصوبات هیئت پذیرش، مقرر شد که عرضه اولیه سهام شرکت با روش افزایش سرمایه از محل صرف سهام با سلب حق تقدم از سهامداران انجام شود، به گونهای که کل میزان سهام شناور مورد نیاز در روز اول از طریق پذیرهنویسی در تابلوی اصلی بازار دوم بورس تهران تأمین گردد.
۲- در مفروضات ارزشگذاری شرکت زیرمجموعه مشاور سرمایهگذاری پرتو آفتاب، بازده مورد انتظار صندوقهای سهامی شرکت برای سالهای آینده سالانه ۵۳ درصد در نظر گرفته شده است. آیا این عدد بسیار خوشبینانه نیست؟ بازده مورد انتظار بازار برای سال ۱۴۰۴ و سالهای پس از آن برابر با ۴۵ درصد معادل میانگین هندسی بازده شاخص کل از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است. همچنین بازده مازاد صندوقهای سهامی برای سال ۱۴۰۳ برابر با عملکرد واقعی در نظر گرفته شده و برای سالهای آتی به نصف میانگین عملکرد مازاد صندوقها نسبت به بازار (معادل ۸ درصد) کاهش یافته است.
۳- در مفروضات ارزشگذاری شرکت زیرمجموعه (مشاور سرمایهگذاری پرتو آفتاب)، ارزش دارایی تحت مدیریت صندوق درآمد ثابت ندای کیان در سال ۱۴۰۴ با رشد ۷ برابری همراه خواهد شد. این فرض بر اساس رشد بازار و توسعه اپلیکیشن کیان دیجیتال و سهولت در سرمایهگذاری مستقیم از حساب بانکی کاربران است. تقسیم سود دورهای صندوق درآمد ثابت ندای کیان برای مشتریان جذابیت بیشتری دارد.
۴- در خصوص صندوق فارما کیان که تنها صندوق بخشی تحت مدیریت است، آیا برنامهای برای راهاندازی صندوق بخشی جدید ندارید؟ مجموعه کیان همواره در تلاش است تا با ارائه ابزارهای نوین مالی به نیاز مشتریان پاسخ دهد. درخواست افزایش سقف واحدهای صندوق بخشی به سازمان بورس ارسال شده و در حال پیگیری است.
۵- در گزارش ارزشگذاری به روش FCFE، وزن ۴۰ درصدی به این روش اختصاص داده شده است. این در حالی است که از سه روش NAV، FCFE و P/E برای ارزشگذاری سهام گروه مالی کیان استفاده شده و وزن هر روش به ترتیب ۴۰، ۴۰ و ۲۰ درصد لحاظ شده است.
۶- در برآورد درآمد کارگزاری، سهم بازار شرکت از معاملات حوزههای اوراق کالا و انرژی ثابت فرض شده است. آیا این فرض با توجه به تعداد روزافزون کارگزاریها خوشبینانه نیست؟ با وجود افزایش صدور مجوز کارگزاریها، سرمایهگذاری در زیرساختها و پلتفرمهای معاملاتی شرایط را برای رقبای جدید سخت میکند.
۷- آیا بازده مورد انتظار سبدهای سرمایهگذاری شرکت در سالهای آینده سالانه ۵۴ درصد، بسیار خوشبینانه نیست؟ بازده مازاد این سبدها برای سال ۱۴۰۳ معادل عملکرد واقعی در نظر گرفته شده و برای سالهای بعدی برابر با نصف میانگین هندسی بازده مازاد سبدهای اختصاصی نسبت به بازار لحاظ شده است.
۸- در خصوص ارزش دارایی تحت مدیریت صندوق بازارگردانی، آیا رشد ۵۰ درصدی با توجه به لغو الزام بازارگردانی خوشبینانه نیست؟ این رشد عمدتاً ناشی از افزایش قیمت سهام و جذب خالص صدور واحدهای صندوق است.
۹- سهم بازار شرکت کارگزاری کیان برای سالهای آینده معادل سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است. آیا شرکت استراتژی لازم برای حفظ این جایگاه را دارد؟ با توجه به سرمایهگذاریهای انجام شده، حفظ سهم بازار در ۵ سال آتی خوشبینانه نیست.
۱۰- آیا رشد ۳۷ درصدی ارزش معاملات در سالهای پیشبینی با روند تاریخی دادهها مطابقت دارد؟ بازدهی بازار سرمایه برای ۵ سال آتی معادل میانگین هندسی بازدهی شاخص کل از سال ۱۳۹۵ تا آبان سال ۱۴۰۳ برابر با ۴۵ درصد در نظر گرفته شده است. بازده نقدی و قیمتی نیز در این تحلیل لحاظ شده است.
انتهای پیام/