قیمت طلای ۱۸ عیار تا کجا رشد خواهد کرد؟
به گزارش بورسنیوز؛ طی یک ماه اخیر، اونس جهانی طلا به میزان ۷.۲ درصد، دلار آزاد ۶.۷ درصد و طلای ۱۸ عیار ۸ درصد رشد قیمت را تجربه کرده است که نشان میدهد روی کار آمدن دونالد ترامپ، باعث تحریک بازارها شده و به نظر میرسد قیمت داراییهای مختلف در سالهای آتی رفتارهای متفاوتی از خود نشان دهند. با توجه به اینکه جمهوری خواهان میل زیادی به داراییهای پرریسک دارند، احتمالا اونس طلا برعکس دوران بایدن، عملکرد ضعیف تری نسبت به قبل داشته باشد. از طرف دیگر، شاخص قدرت دلار مقاومت داینامیک ۴۰ ساله خود را با قدرت شکسته و سیاستهای ترامپ میتواند منجر به رشد دلار و تضعیف ریال شود که در این صورت، قیمت طلای داخل ممکن است باز هم رشد کند، اما به آرامی و با شیب ملایم.
قیمت طلای ۱۸ عیار در این یک سال به میزان ۱۰۰ درصد رشد قیمت را تجربه کرده است که این بازدهی در سه سال ۵۱۴ درصد و در پنج سال ۱۳۰۰ درصد میباشد. با توجه به رفتار قیمت در سیکلهای قبل، ممکن است قیمت به رشد خود در بازه میان مدت پایان داده و یک اصلاح حدودا ۲۰ درصدی داشته باشد؛ البته با این شرایط اقتصادی و ریسکهایی که از سمت ترامپ وجود دارد، این اصلاح را میتوان فرصت خرید در نظر گرفت! چون طلا پشت سر هم سقف جدید (ATH) تشکیل میدهد نمیتوان اهداف واضحی تعیین کرد، اما خرید پلهای یا همان استراتژی DCA همیشه بهترین روش برای کسب سود است و لمس شدن حمایت قوی ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان میتواند زمان مناسبی جهت سرمایه گذاری کم ریسک باشد.
طلای ۱۸ عیار در حال حاضر، ۱- درصد حباب دارد که در مقایسه با نوسانات دورههای قبل، طبیعی به نظر میرسد و برعکس سکههای طلا، با حباب بسیار کمی معامله میشود. اوسیلاتور rsi در حال نزدیک شدن به مقاومت سنگین ۸۸ میباشد که نشان میدهد قیمت بیش از حد رشد کرده و ممکن است یک اصلاح میان مدتی حدودا ۳ تا ۶ ماهه داشته باشد. در صورت ادامه روند صعودی، اهداف ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در دسترس خواهند بود که یک بازدهی ۶۰ درصدی را از قیمت فعلی (۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) در دل خود دارد!
وقتی که ترامپ رئیس جمهور آمریکا شد، نرخ دلار ۴ هزار تومان بود که تا پایان دوره ریاست جمهوری به ۲۳ هزار تومان رسید؛ در واقع ۴۷۵ درصد افزایش یافت و همین افزایش نرخها اقتصاد کشور را با تزلزل مواجه کرد! نرخ بهره آمریکا توسط سازمان فدرال رزرو از ۹.۱ درصد در ژوئن ۲۰۲۲ به ۲.۹ درصد رسیده است؛ این یعنی تورم آمریکا در این دو سال ۶۸ درصد کاهش پیدا کرده و به دنبال آن، نرخ بهره بین بانکی آن هم کاهشی بوده و با توجه تفکرات اقتصادی ترامپ، پیش بینی میشود با کاهش نرخ بهره آمریکا، اونس طلا میل به ریزش داشته باشد و در مقابل، شاخص دلار (DXY)، بازارهای بورس و ارز دیجیتال هم عملکرد مثبت داشته باشند.
همه ما انتظار داشتیم که دلار و طلا رشد کند، اما مسئله این است که تا کجا رشد خواهد کرد و آیا کف مناسبی برای سرمایه گذاری وجود خواهد داشت یا به صورت شارپ صعود خواهد کرد؟ هر چه قدر دوران انباشت و رکود طلا بیشتر باشد، رشدهای پس از آن هم بزرگتر خواهد بود؛ به طوری که در سال ۱۳۹۲ یک رکود ۳ ساله بر روی بازار طلا حاکم شد که پس از اتمام، ۴۰۰ درصد رشد کرد و یا در سال ۱۳۹۹ که دو سال درگیر کانال تریدینگ رنج بود، اما با خروج از این کانال رنج توانست ۲۶۰ درصد را قیمت را تجربه کند! پس در نتیجه بهترین موقع برای سرمایه گذاری، دقیقا دوران رکود و انباشت است که میتوان به صورت پلهای در نقاط بهینه وارد بازار شد.
پایان مطلب
هادی بهرامی، پژوهشگر بازار سرمایه