ورود به بازار طلای آب شده خطرناک است
به گزارش بورسنیوز: این روزها بازار خرید و فروش آنلاین طلا رونق یافته است، اما شواهد حاکی از وقوع تخلفات جدی در این حوزه میباشد. طلافروشها بر این باورند که خرید و فروش طلا آبشده فقط باید توسط فعالان مجرب این صنعت انجام شود و از ورود مردم به این بازار به منظور جلوگیری از پرداخت مالیات و هزینههای ساخت، پرهیز میکنند.
محمد کشتی آرای، عضو هیئت رئیسه کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف ایران، در رابطه با مشکلات خرید و فروش آنلاین طلا به خبرگزاری بورسنیوز اظهار داشت: توصیه شده که طلا فروشی و جواهرفروشی به صورت مجازی انجام نشود. اگر کسی موفق به دریافت مجوزهای لازم برای فروش طلا به صورت مجازی شود، مشکلی ندارد. ما به مردم پیشنهاد کردهایم که طلا را به صورت حضوری خریداری کنند تا از بروز مشکلات جلوگیری شود. در حال حاضر در قالب فروش طلا مجازی، افرادی غیرمجاز وارد بازار شدهاند و تخلفات سنگینی در این زمینه روی داده است؛ به طوریکه برخی حتی بدل را به جای طلا فروختهاند. اینفلوئنسرهای اینستاگرامی نیز در تبلیغ این کسب و کارها نقش بسزایی ایفا کردهاند.
وی درباره مجوزهای لازم برای خرید و فروش طلا توضیح داد: برای طلافروشی آنلاین به سه مجوز نیاز است. نخست، فرد باید یک واحد تجاری داشته باشد که نیازمند مجوزهای لازم از مراجع مربوطه و همچنین جواز از اتحادیه طلا و جواهر است. شرط دوم، دریافت مجوز از اتحادیههای کسب و کارهای مجازی میباشد و شرط سوم نیز اخذ نماد E است که توسط اداره کل بازرگانی وزارت صمت صادر میشود.
کشتی آرای در مورد خطرات ورود افراد ناآگاه به بازار خرید و فروش طلا آب شده گفت: این روزها طلای آب شده در فضای مجازی خرید و فروش میشود. مردم به دنبال تبدیل پول خود به کالای ارزشمند هستند و طبیعی است که به سراغ طلا بروند. برخی سایتها و فضاهای مجازی با تبلیغات فریبنده، مردم را به خرید طلای آب شده ترغیب میکنند که استاندارد نیست و کیفیت لازم را ندارد. طلای آب شده فقط باید بین حرفهایها داد و ستد شود و عدهای به سوءاستفاده از نیاز مردم پرداخته و تبلیغاتی میکنند که طلا آب شده اجرت و مالیات ندارد. این در حالی است که طلای آب شده نیز به مجوزهای لازم نیاز دارد. اخیراً جلساتی برگزار شده تا این نوع معاملات ساماندهی شود و توصیه ما این است که مردم به هیچ عنوان به حوزه طلا آب شده ورود نکنند. افرادی که طلای آب شده خریداری کردهاند، باید به صحت سنجی آن بپردازند.
او افزود: تخلفات در فضای مجازی مربوط به کسانی است که طلای فاقد عیار ارائه کرده و فاکتوری صادر نمیکنند و حتی طلای تقلبی میفروشند. هنگام خرید طلا، فاکتور باید شامل نام، آدرس، کد استاندارد و تاریخ باشد، که در فضای مجازی این فاکتورها به ندرت ارائه میشود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف ایران در خصوص ساز و کار قانونی خرید طلا بیان کرد: طلای آب شده و کارشده باید از طریق صندوقهای طلا معامله شوند. این صندوقها نوعی داد و ستد بورسی هستند که تحت نظارت حاکمیت انجام میشوند و معاملات آن شفاف است. هر فردی که طلایی را از صندوقهای طلا در بورس کالا خریداری کند، وارد یک فرآیند قانونی شده و میتواند طلا را به صورت فیزیکی دریافت کند یا رسید طلای خود را بگیرد.
انتهای پیام/