خواص ماش سبز و سیاه: بررسی فواید و مضرات مصرف آنها
به گزارش بورس نیوز، ماش یکی از بهترین منابع گیاهی و غنی از پروتئین است که به خاطر وجود اسیدهای آمینه ضروری، آنتیاکسیدانهای زیاد و مواد مغذی فراوان، به کاهش فشار خون، کاهش سطح کلسترول LDL و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کمک میکند. افزودن مقداری ماش به رژیم غذایی روزانه به تامین بخش زیادی از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن کمک کرده و احساس سلامتی و افزایش انرژی بیشتری را به ارمغان میآورد.
مهمترین خواص ماش برای بدن
ماش از سالمترین مواد غذایی برای پیشگیری از بیماریها و تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن است. هر فنجان ماش پخته شده حاوی ۲۱۲ کالری و مقادیر زیادی از مواد معدنی و ویتامینهای مختلف است.
از مهمترین ویتامینها و مواد مغذی موجود در ماش میتوان به پروتئین، فیبر، فولات، منگنز، منیزیم، ویتامین B، فسفر، آهن، مس، پتاسیم، روی و سلنیوم اشاره کرد. مصرف ماش خطر ابتلا به برخی بیماریها را کاهش داده و برای سلامت عمومی بدن بسیار مفید است. در ادامه به مهمترین فواید ماش برای سلامتی اشاره شده است. از جمله این خواص میتوان به جلوگیری از سرطان، کاهش کلسترول و بهبود سلامت گوارش اشاره کرد.
ماش سرشار از آنتیاکسیدان است و به خنثی کردن اثر رادیکالهای آزاد در بدن کمک میکند و خطر التهاب و رشد سلولهای سرطانی را کاهش میدهد. تحقیقات نشان میدهد که آنتیاکسیدانهای موجود در ماش میتوانند از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کرده و به درمان سرطان کمک کند.
ماش حاوی فلاونوئیدهایی به نام ویتکسین و ایزوویتکسین است که خطر گرمازدگی را کاهش میدهد. در بسیاری از کشورهای آسیایی، سوپ ماش برای جلوگیری و درمان گرمازدگی استفاده میشود.
مصرف ماش به کاهش سطح کلسترول بد یا LDL کمک میکند و خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. بررسیها نشان میدهد که افزودن مقداری ماش به رژیم غذایی به دلیل وجود آنتیاکسیدانهای خاص، میتواند به راحتی سطح کلسترول خون را کاهش دهد.
ماش سرشار از پتاسیم، منیزیم و فیبر است و مصرف آن موجب کاهش فشار خون میشود. تحقیقات نشان میدهد که پروتئینهای خاصی در ماش میتوانند به کاهش فشار خون کمک کنند.
ماش به دلیل دارا بودن فیبر و مواد مغذی مفید، به بهبود سلامت سیستم گوارش کمک میکند. هر فنجان ماش حاوی ۱۵/۴ گرم فیبر است که به بهبود حرکات روده کمک میکند.
ماش یکی از مواد غذایی مفید برای افراد مبتلا به دیابت است و به کاهش قند خون کمک میکند.
مصرف ماش احساس گرسنگی را کاهش میدهد و به افزایش ترشح هورمونهای مرتبط با سیری کمک میکند.
ماش سرشار از فولات است و برای رشد جنین ضروری است.
مصرف ماش به سلامت کبد کمک کرده و از چرب شدن آن جلوگیری میکند.
ماش به شستشوی کلیهها کمک میکند ولی باید در مصرف آن احتیاط کرد.
ماش به جوانسازی پوست کمک کرده و از ایجاد چین و چروک جلوگیری میکند.
ماش به درمان سرماخوردگی و التهاب گلو کمک میکند.
ماش خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش میدهد و برای رفع التهاب ریه مفید است.
ماش به افزایش انرژی و عضلهسازی در بدنسازان کمک میکند.
ماش به افزایش انرژی و سلامت گوارش کودکان کمک میکند.
در طب سنتی از ماش برای افزایش شیر مادر استفاده میشود.
مصرف ماش برای چه کسانی مضر است؟
اگرچه ماش فواید زیادی دارد، اما مصرف آن برای افرادی با معده حساس یا کسانی که داروهای خاصی مصرف میکنند، مناسب نیست.
ماش دارای طبع سرد و خشک است و برای استفاده به اندازه مناسب است.
خواص ماش سبز و سیاه تقریباً مشابه است، اما ماش سبز فیبر بیشتری دارد در حالی که ماش سیاه دارای مواد معدنی بیشتری است.
ماش یکی از مواد غذایی مفید برای تامین ویتامینها و مواد مغذی بدن است. برای انتخاب یک رژیم غذایی مناسب، مشورت با متخصص تغذیه توصیه میشود.
انتهای پیام/