کاهش واردات نفت خام چین از آمریکا در سال ۲۰۲۴
![کاهش واردات نفت خام چین از آمریکا در سال ۲۰۲۴](/files/fa/news/1403/11/16/491028_183.jpg)
به گزارش بورس نیوز به نقل از اینوستینگ؛ چین بزرگترین واردکننده انرژی در جهان است، اما واردات آن از ایالات متحده نسبتاً محدود است. این موضوع باعث کاهش تأثیر تصمیم پکن برای اعمال تعرفههای مقابلهبهمثلی بر واردات نفت خام، گاز طبیعی مایع (LNG) و زغالسنگ از آمریکا شده است.
پس از اعمال تعرفههای جدید ایالات متحده بر کالاهای چینی توسط دونالد ترامپ، وزارت دارایی چین اعلام کرد که از ۱۰ فوریه، تعرفههایی به میزان ۱۵درصد بر واردات زغالسنگ و گاز طبیعی مایع و ۱۰درصد بر نفت خام، تجهیزات کشاورزی و برخی خودروهای آمریکایی اعمال خواهد کرد.
بر اساس دادههای اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)، واردات نفت خام چین از ایالات متحده در ۱۱ ماه اول سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۲درصد کاهش یافته و به حدود ۲۳۰،۵۴۰ بشکه در روز رسیده است. همچنین، دادههای گمرکی چین نشان میدهد که سهم واردات نفت خام آمریکا از کل واردات نفت چین در سال ۲۰۲۴ به ۱.۷درصد (معادل ۶ میلیارد دلار) کاهش یافته است، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۳ حدود ۲.۵درصد بود.
با این حال، واردات گاز طبیعی مایع چین از آمریکا روندی صعودی داشته و در سال گذشته به ۴.۱۶ میلیون تن (معادل ۲.۴۱ میلیارد دلار) رسیده است که تقریباً دو برابر حجم واردات سال ۲۰۱۸ است. این مقدار حدود ۵.۴درصد از کل واردات گاز طبیعی مایع چین را تشکیل میدهد.
تأثیر تعرفهها بر بازار گاز طبیعی مایع
الکس سیو، تحلیلگر شرکت ICIS، معتقد است که خریداران چینی ممکن است به دلیل تعرفهها، از خرید گاز طبیعی مایع آمریکایی در بازار نقدی (Spot) خودداری کنند، اما گاز وارداتی از طریق قراردادهای بلندمدت همچنان میتواند برای آنها مقرونبهصرفه باشد. او افزود: شرکتهای چینی احتمالاً به دنبال منابع نقدی دیگر، مانند گاز از آسیا، خواهند بود، اما یافتن این منابع آسان نخواهد بود، زیرا بازار در سال ۲۰۲۵ همچنان تحت فشار خواهد بود.
یک تاجر گاز طبیعی مایع در پکن نیز اعلام کرد که این تعرفهها بر واردکنندگان چینی که به دنبال انعقاد قراردادهای بلندمدت جدید با آمریکا هستند، تأثیر خواهد گذاشت، بهویژه خریداران سطح دوم مانند شرکتهای خدمات عمومی یا شرکتهای گاز شهری که توانایی تجاری محدودی دارند.
ایالات متحده بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی مایع در جهان است، اما پنجمین تأمینکننده چین محسوب میشود. با این حال، این کشور در سالهای آینده قصد دارد صادرات خود را بهطور چشمگیری افزایش دهد و چین، بهعنوان بزرگترین واردکننده گاز طبیعی مایع در جهان، میتواند یک مشتری بالقوه برای این افزایش صادرات باشد.
ساول کاوونیک، تحلیلگر انرژی شرکت MST Marquee، گفت: تعرفههای چین، که سال گذشته حدود ۱۰درصد از صادرات گاز طبیعی مایع آمریکا را خریداری کرد، باعث خواهد شد حجم بیشتری از گاز آمریکا به اروپا برود و به تولیدکنندگان منطقهای دیگر مانند استرالیا سود برساند.
تأثیر بر بازار نفت خام
میا گنگ، تحلیلگر شرکت FGE، اظهار داشت که هنگامی که چین در جریان جنگ تجاری دوران اول ریاستجمهوری ترامپ، تعرفههای ۲۵درصد بر نفت خام آمریکا اعمال کرد، واردات نفت خام از آمریکا به میزان ۳۰۰،۰۰۰ تا ۴۰۰،۰۰۰ بشکه در روز متوقف شد و چین به منابع جایگزین مانند نفت غرب آفریقا و آسیا روی آورد.
او افزود: ما هنوز در حال ارزیابی این موضوع هستیم، اما به نظر میرسد که خرید نفت خام از آمریکا متوقف شود و منابع جایگزین مانند نفت سبک مورد توجه قرار گیرد. این موضوع بر حدود ۱۰۰،۰۰۰ بشکه در روز از واردات اخیر نفت آمریکا تأثیر خواهد گذاشت که مقدار قابلتوجهی برای پالایشگاههای چینی نیست.
جون گوه، تحلیلگر شرکت Sparta Commodities، نیز گفت: این تعرفهها باعث میشود نفت خام WTI آمریکا نسبت به نفتهای جایگزین مانند نفت خام قزاقستان (CPC) و ابوظبی (Murban) برای چین گرانتر شود. با این حال، در مقیاس بزرگ، این موضوع تأثیر قابلتوجهی بر قیمت WTI نخواهد داشت، زیرا این نفت بهراحتی میتواند به مناطق دیگر صادر شود
یک تاجر نفت خام چینی نیز اعلام کرد که این تعرفهها بیشترین تأثیر را بر شرکت سینوپک، بزرگترین پالایشگر دولتی چین و بزرگترین خریدار نفت خام آمریکا، خواهد گذاشت. او پیشبینی کرد که واردکنندگان چینی مانند گذشته به دنبال معافیت از این تعرفهها خواهند بود، در حالی که پالایشگاهها به دنبال منابع جایگزین و افزایش واردات از خاورمیانه خواهند رفت.
وضعیت زغالسنگ
چین واردکننده بزرگ زغالسنگ از آمریکا نیست، اما دادههای گمرکی نشان میدهد که ارزش واردات زغالکک (عمدتاً مورد استفاده در صنعت فولاد) در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل nearly یک سوم افزایش یافته و به ۱.۸۴ میلیارد دلار رسیده است.
منابع تجاری حاضر به افشای هویت خود نشدند، زیرا مجاز به صحبت با رسانهها نبودند. همچنین، شرکت سینوپک در تعطیلات عمومی چین بلافاصله به درخواستها برای اظهارنظر پاسخ نداد.
این گزارش نشان میدهد که اگرچه تعرفههای چین بر واردات انرژی از آمریکا تأثیراتی خواهد داشت، اما به دلیل محدود بودن حجم واردات، این تأثیرات چندان گسترده نخواهد بود.
پایان مطلب
![کاهش قیمت جهانی نفت کاهش قیمت جهانی نفت](/files/fa/news/1403/11/16/490796_307.jpg)
![چین اقدامات تلافیجویانه علیه تعرفههای ترامپ را اعلام کرد چین اقدامات تلافیجویانه علیه تعرفههای ترامپ را اعلام کرد](/files/fa/news/1403/11/16/490909_205.jpg)
![کاهش قیمت جهانی نفت کاهش قیمت جهانی نفت](/files/fa/news/1403/11/16/490796_307.jpg)
![چین اقدامات تلافیجویانه علیه تعرفههای ترامپ را اعلام کرد چین اقدامات تلافیجویانه علیه تعرفههای ترامپ را اعلام کرد](/files/fa/news/1403/11/16/490909_205.jpg)