بازدید خبرنگاران از معادن "واحیاء"/ ارزش افزوده کنسانتره از سنگ آهن بیشتر است
به گزارش بورس نیوز، شهشهانی، مدیرعامل مجتمع صنایع و معادن احیاء سپاهان در حاشیه بازدید از معادن این شرکت اظهار کرد: آورده ما در حد ۳ هزار میلیارد تومان بود که صرف ساخت کارخانههای کنسانتره میشود.
این کارخانه حاوی دو محدوده معدنی است. محدوده معدنی قاسم آباد و دیگری اسفیز کدکن است. هر کدام از این محدودهها حدود ۸۰ کیلومتر با مشهد فاصله دارد.
شهشهانی خاطرنشان کرد: براساس گزارش کارشناسی، ذخیره هر کدام از این معدنها ۴۰ میلیون تن با عیار بالای نیم درصد است. پروانه بهره برداری اولیه ما ۳۰۰ هزار تن بود، اما براساس اکتشافی که انجام دادیم، به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن افزایش یافت.
مدیرعامل مجتمع صنایع و معادن احیاء سپاهان بیان کرد: علیرغم میل باطنی ما پروانه بهره برداری را به ۵ میلیون تن اصلاح کردیم.
وی ادامه داد: ارزش افزوده اصلی، در کنسانتره است. تبدیل به شمش، اسلب و کاتد سرمایه گذاری بزرگی میخواهد، اما کنتسانتره با سرمایه گذاری کوچک نیز انجام میشود.
مدیرعامل "واحیاء" توضیح داد: زمینی را برای محوطه کارخانه خریداری کردیم تا به صورت سری، یونیتهای تولید کنتسانتره را احداث کنیم و بعد از اینکه اکتشاف تکمیل شد، آن را انجام دهیم. در حال حاضر در مرحله انتخاب پیمانکار و مجوز هستیم. امیدوار هستیم در سال آینده ساخت کارخانهها آغاز شود.
شهشهانی افزود: ما میخواهیم ۲۰ هزار تن کنسانتره تولید کنیم. از ۱۷۰۰ سال پیش نیاکان ما در این محدوده به صورت دستی مس برداشت میکردند. این محدوده بسیار محدوده خوبی است. از معدود معدنهای مس در کشور است که میتوانیم بدون اکتشاف، کار استخراج را انجام دهیم و ۲۰ هزار تن مس استخراج کردیم که احداث آن چندان طولانی نخواهد بود.
مدیرعامل صنایع و معادن احیاء سپاهان گفت: مجتمع زمانی آهن آینده خوبی داشت بود، زیرا توسعه فولاد در چین در حال شکل گیری بود. اما در حال حاضر، عصر، عصر دیجیتال است و همه چیز به مس منتهی میشود. پیش بینی ما این است که قیمت مس کاهش نمییابد. تحلیلگران میدانند که اگر قیمت کنسانتره ۴ هزار دلار باشد، ارزش افزودهای که برای مجموعه ایجاد میشود، قطعا از سنگ آهن بیشتر خواهد بود.