ایجاد جذابیت برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در بازار برق است
![ایجاد جذابیت برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در بازار برق است](/files/fa/news/1403/11/20/491852_257.jpg)
به گزارش بورسنیوز، عباس علی آبادی در روز شنبه در مراسم امضای تفاهمنامهای میان سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا)، بانک تجارت و گروه ماموت با هدف تسهیل پروژههای احداث نیروگاه و تأمین برق تجدیدپذیر برای شرکتهای کوچک و متوسط به ظرفیت حداکثر هزار مگاوات، به اهمیت ورود بخش خصوصی و نهادهای مالی به روند احداث و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر اشاره کرد. وی افزود: یکی از اهداف مهم وزارت نیرو، توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر با توجه به مسائل زیستمحیطی است که این موضوع ضرورت تسریع در فرایند احداث این نیروگاهها را نشان میدهد.
علی آبادی ادامه داد: یکی از چالشهای اصلی در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، تأمین مالی و حمایت فنی از پروژهها است که در تفاهمنامه سهجانبه بین ساتبا، بانک تجارت و گروه ماموت به این چالشها توجه شده و اقداماتی برای حل آنها در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص فرایند احداث نیروگاههای تجدیدپذیر بر اساس تفاهمنامههای مختلف، بر اهمیت تسریع در پیشبرد برنامهها و ایجاد امتیازهای ویژه برای شرکتهای پیشرو تأکید کرد و گفت: برای وزارت نیرو سرعت در احداث نیروگاههای تجدیدپذیر بسیار مهم است و انتظار میرود شرکتهای خصوصی با ورود به این حوزه در کوتاهترین زمان ممکن اقدام به احداث و راهاندازی نیروگاههای خود کنند.
در این نشست، هادی اخلاقی مدیرعامل بانک تجارت و محمد مومنی مدیرعامل گروه ماموت نیز به تشریح جزئیات این تفاهمنامه پرداختند و آمادگی خود را برای حمایت حداکثری از فرایند احداث نیروگاههای تجدیدپذیر اعلام کردند.
مدیرعامل بانک تجارت در این مراسم بیان کرد که این بانک با همکاری صندوق توسعه ملی و ساتبا برای ساخت پنج هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر برنامهریزی کرده و از تمامی ظرفیتهای خود برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر بهره میبرد.
مدیرعامل گروه ماموت نیز به تجربه موفق این شرکت در احداث نیروگاههای خورشیدی اشاره کرد و گفت: در تفاهمنامه سهجانبه میان ساتبا، بانک تجارت و گروه ماموت، تلاش میشود تا عملیات اجرایی و تأمین مالی احداث نیروگاههای کوچک و متوسط به صورت نظاممند دنبال شود.
طبق این تفاهمنامه، بانک تجارت مسئول تأمین مالی پروژههای احداث نیروگاه و گروه ماموت مسئول پشتیبانی فنی و عملیات اجرایی خواهد بود و در این راستا قرار است تا یکهزار مگاوات از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر به شبکه برق کشور اضافه شود. این تفاهمنامه همچنین به تسریع در فرایند احداث نیروگاههای تجدیدپذیر و کاهش هزینهها کمک خواهد کرد و انتظار میرود به یک الگوی موفق برای پروژههای مشابه تبدیل شود.
انتهای پیام/