وقتی مقامات عالیرتبه برای صدور مجوز سیبزمینی دست به کار میشوند!
![وقتی مقامات عالیرتبه برای صدور مجوز سیبزمینی دست به کار میشوند!](/files/fa/news/1403/11/21/491915_367.jpg)
به گزارش بورسنیوز، در هفتههای اخیر شاهد افزایش بیسابقه قیمت صیفیجاتی مانند سیبزمینی و بادمجان بودهایم. این افزایش قیمت به حدی بوده که صادرات بدون مدیریت این محصولات در فصلی که تولید به دلیل شرایط آب و هوایی کاهش یافته، بازار را متلاطم کرده است.
همچنین خبرهایی در مورد احتکار سیبزمینی به گوش رسیده و نهادهای نظارتی با احتکار این محصول برخورد کردهاند. در این راستا، وزیر کشاورزی به افزایش صادرات برخی محصولات کشاورزی اشاره کرده و از دریافت مجوزی خبر میدهد که به موجب آن بتوانند بازار این محصولات، از جمله سیبزمینی، را در مواقع لازم کنترل کنند.
نوری قزلجه با بیان اینکه ما مجاز به محدودیت یا ممنوعیت صادرات نیستیم، اظهار داشت: «مسئله سیبزمینی ناشی از عدم همکاری میان برخی واسطهها بود که به دنبال سودجویی بیشتر این کار را انجام دادند. اولین اقدام میتوانست بستن مرز و اعلام محدودیت صادرات باشد، اما قانون ما را از این کار منع کرده است. البته رشد صادرات از مزایای این قانون است. سران قوا در ایران مجوزی به ستاد تنظیم بازار دادند تا در مواقع استثنایی، مانند وضعیت سیبزمینی، کنترلهای لازم را انجام دهند.»
وی همچنین افزود: «امسال دو محصول کره و سیبزمینی با مشکلاتی مواجه شدند. در مورد کره همکاری مناسبی از سوی تشکلها انجام شد و بازار داخلی تأمین شد، اما در مورد سیبزمینی در ابتدا کمکاریهایی وجود داشت که پس از آن همکاریهای لازم انجام شد و با اعمال برخی سیاستها، قیمت در بازار نزولی و در حال کاهش است تا به قیمت تعادلی برسد.»
نوری در ادامه گفت: «حد قیمت سیبزمینی را نمیتوان پیشبینی کرد. قیمت ۵ هزار تومان به نفع مصرفکننده است، اما برای تولیدکننده و انباردار و سردخانهدار به صرفه نیست. قیمت ۳۵ هزار تومان به نفع واسطه است اما به نفع مصرفکننده نیست. من قیمتی اعلام نمیکنم تا بازار دچار بینظمی نشود.»
وی همچنین تأکید کرد: «ملاک قیمتگذاری، فروشگاههای اینترنتی نیستند. آنچه که در میادین شهری به بالاترین قیمت یعنی ۴۵ تا ۴۶ هزار تومان رسید، اکنون به ۳۹ هزار تومان کاهش یافته، اما برای بهبود وضعیت، باید قیمتها پایینتر بیاید.»
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: «در سالهای گذشته، بسیاری از محصولات کشاورزی مانند سیبزمینی، پیاز، سیب و گوجهفرنگی خراب میشدند و کشاورزان نمیتوانستند آنها را بفروشند. با وجود پیچیدگیهای بازار و اتفاقات بینالمللی، امسال کشاورزی اعلام کرده که محصولی روی دستش نمانده است.»
پیشبینی میشود در هفتههای آینده با افزایش عرضه محصولات جدید و توزیع ذخایر انباری و وارداتی، بازار سیبزمینی بهبود یافته و قیمت این محصول متعادل شود. قیمت یک کیلوگرم سیبزمینی در هفتههای اخیر به ۷۰ هزار تومان نیز افزایش یافته بود که این افزایش قیمتی بینظیر است.
انتهای پیام/