بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۶
وزارت نیرو باید شفاف‌سازی کند؛

ناپدید شدن بخشی از برق کشور!

ناپدید شدن بخشی از برق کشور!
این روزها قطعی برق از سویی باعث نارضایتی مردم و از سوی دیگر موجب ضرر و زیان در صنایع شده است؛ به همین دلیل گم شدن بخشی از برق در کشور بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند.
کد خبر : ۲۹۰۷۶۲
نویسنده :
مینا علیزاده

 به گزارش بورس‌نیوز، بررسی‌های انجام شده بر اساس گزارش‌های وزارت نیرو نشان می‌دهد که هر سال بخشی از برقی که به شبکه سراسری برق کشور وارد می‌شود، به سرنوشت نامعلومی دچار می‌گردد. برای درک بهتر این موضوع، لازم است محاسباتی بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی وزارت نیرو صورت گیرد:

به عنوان مثال، سال ۱۳۹۹ را مد نظر قرار می‌دهیم. در این سال، تمام نیروگاه‌ها ۳۴۳.۱۰۸ میلیون کیلووات برق را به شبکه سراسری برق کشور وارد کرده‌اند که این عدد شامل برقی که در داخل نیروگاه‌ها مصرف شده نمی‌باشد (به این نوع تولید در ادبیات صنعت برق «تولید ناویژه» گفته می‌شود).

در همان سال، ۲۸۷.۳۷۸ میلیون کیلووات برق به بخش‌های مختلف فروخته شده است؛ در نتیجه، اختلاف بین برق تولید شده و برق فروخته شده برابر با ۵۵.۷۳۰ میلیون کیلووات می‌باشد.

سید سعید میرشریفی، ناظر عالی شرکت‌های توزیع برق به تازگی اعلام کرده است که ۱۱.۷ درصد تلفات انرژی در شبکه توزیع وجود دارد. از آنجا که میزان تلفات شبکه برق کشور به طور شفاف اعلام نمی‌شود، در بررسی سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲، به طور میانگین ۱۲ درصد به عنوان تلفات ثابت شبکه برق در نظر گرفته شده است.

بر این اساس، در سال ۱۳۹۹ تلفات شبکه برق سراسری معادل ۴۱.۱۷۲ میلیون کیلووات بوده است. با کسر میزان تلفات شبکه برق از اختلاف بین برق وارد شده به شبکه و برق فروخته شده، عدد ۱۴.۵۵۸ میلیون کیلووات به دست می‌آید؛ به عبارتی، ۱۴.۵۵۸ میلیون کیلووات برق کشور گم شده است!

این عدد معادل ۲۴.۴ درصد از برق ناویژه کشور است و همانطور که اشاره شد، شامل برقی که در نیروگاه‌ها مصرف شده نمی‌باشد.

این سؤال مطرح می‌شود که چه سرنوشتی برای این مقدار قابل توجه برق رقم می‌خورد؟ از جمله شائبه‌هایی که همواره مطرح می‌باشد، مصرف میزان قابل توجهی از برق کشور برای استخراج رمز ارز است؛ آیا ممکن است که برق گم شده به استخراج رمز ارز اختصاص یابد؟ این‌ها سوالاتی است که وزارت نیرو باید به آن‌ها پاسخ دهد.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر