غذاهایی که به بهبود سلامت قلب کمک میکنند

به گزارش بورس نیوز، رژیم غذایی سرشار از چربی، قند، نمک و کلسترول بالا به همراه عدم تحرک، استرس و عصبانیت میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهد.
در ادامه به برخی مواد غذایی مفید برای نارسایی قلبی اشاره خواهیم کرد:
میوهها و سبزیجات متنوع
محصولات تازه اساس یک رژیم غذایی سالم برای قلب محسوب میشوند. میوهها و سبزیجات حاوی مواد مغذی و کم کالری هستند. هرچه بشقاب شما رنگارنگتر باشد، بهتر است. توتها منبع خوبی از فیبر و مواد مغذی گیاهی هستند. سبزیجات سبز مانند کلم بروکلی و اسفناج نیز حاوی ویتامینهای C، E و فولات هستند. همچنین میوهها و سبزیجات نارنجی مانند هویج، سیبزمینی شیرین و طالبی به شما بتاکاروتن و فیبر میدهند.
غلات کامل
غلات غنی از فیبر هستند که میتوانند سطح کلسترول شریانها را کاهش دهند. فیبر به آرامی هضم میشود و شما را برای مدت طولانیتری سیر نگه میدارد، بنابراین به کاهش اشتهای شما کمک میکند. غلات کامل همچنین منبع خوبی از ویتامینهای گروه B هستند که به قلب در انتقال اکسیژن به بدن کمک میکنند. بلغور جو دوسر، گندم کامل، ذرت بو داده و برنج قهوهای از این دست غلات به شمار میروند.
حبوبات
حبوبات برای قلب بسیار مفید هستند. چه نوع لوبیا را انتخاب کنید، این مواد غذایی سیرکننده و مغذی هستند که پروتئین لازم روزانه شما را بدون کالری و چربیهای اضافی گوشت تأمین میکنند. به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم، آنها میتوانند به بهبود سطح کلسترول کمک کنند. اگر از کنسرو لوبیا استفاده میکنید، بهتر است نوع بدون نمک را انتخاب کنید یا آنها را قبل از مصرف بشویید تا مقدار سدیم کاهش یابد.
ماهی غنی از امگا ۳
متخصصان تأکید میکنند که ماهی غنی از امگا ۳ یک جایگزین عالی برای گوشت است. اسیدهای چرب امگا ۳ میتوانند التهاب شریانها را کاهش دهند. مصرف دو وعده ماهی در هفته احتمالاً به کاهش فشار خون و خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی کمک میکند. انتخاب کنید ماهیهایی که غنی از امگا ۳ و کمجیوه هستند.
روغنهای سالم
به جای استفاده از چربیهای جامد مانند کره، بهتر است از روغنهای گیاهی استفاده کنید. روغنهای کلزا، زیتون، ذرت و سویا حاوی اسیدهای چرب تک غیراشباع سالم هستند که میتوانند در پخت و پز به کار بروند.
آجیل
آجیلها یک میانوعده مفید و منبع خوبی از چربیهای سالم، پروتئین و مواد مغذی هستند. مصرف آنها میتواند به کاهش کلسترول بد (LDL) کمک کند و التهاب در بدن را کاهش دهد. اگر چند بار در هفته آجیل مصرف کنید، ممکن است خطر حمله قلبی یا مرگ ناشی از بیماری قلبی را کاهش دهید. با این حال، به دلیل محتوای کالری بالا، باید در مصرف آنها احتیاط کنید.
ادویهها
استفاده از نمک اضافی میتواند فشار خون را افزایش دهد و باعث فشار مضاعف بر قلب شود. پیشنهاد میشود به جای نمک از گیاهان و ادویههایی نظیر کاری، سیر، زنجبیل، لیمو، فلفل، جعفری، پونه کوهی و آویشن استفاده کنید. در صورت امکان، از گیاهان تازه استفاده کنید و اگر از ادویههای مخلوط شده استفاده میکنید، به مقدار سدیم آن توجه کنید که برخی از ادویهها ممکن است حاوی نمک اضافه شده باشند.
انتهای پیام/