بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳

تأثیر تصمیمات شورای قیمت‌گذاری بر افزایش قیمت برنج/ اثر احتکار بر گرانی سیب‌زمینی

تأثیر تصمیمات شورای قیمت‌گذاری بر افزایش قیمت برنج/ اثر احتکار بر گرانی سیب‌زمینی
نماینده مجلس می‌گوید یکی از اشتباهات دولت این است که در شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی، برنج را قیمت‌گذاری کردند و باعث گرانی شدند.
کد خبر : ۲۹۱۰۸۴
نویسنده :
مینا علیزاده

خبرگزاری بورس‌نیوز؛ علیرضا عباسی، نماینده مردم کرج و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار بورس‌نیوز در پاسخ به این سوال که آیا برای کنترل افزایش قیمت برنج، دولت نباید همان سازکاری که برای گندم انجام می‌دهد را دنبال کند؟، اظهار داشت: شاید دیدگاه من با شما متفاوت باشد؛ زیرا قیمت‌گذاری برای گندم به‌دلیل استراتژیک بودن آن است و دولت در این راستا خرید تضمینی انجام می‌دهد، به‌طوری که گندم را به قیمت ۲۰ هزار تومان خریداری و با قیمت ۶۰۰ تومان عرضه می‌کند، چرا که گندم با سایر محصولات تفاوت دارد.

عباسی با اشاره به تصویب قانون اصلاح شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی در مجلس یازدهم، توضیح داد که هدف این قانون حمایت از تولیدکنندگان بوده است. او افزود: یکی از اشتباهات عمده در این دولت این است که برنج نیز تحت قیمت‌گذاری قرار گرفته و این مسئله موجب ایجاد آشفتگی در بازار برنج و افزایش انتظارات تورمی شده است. زمان نامناسب اعلام قیمت و ورود غیرضروری به این حوزه از جمله دلایل این وضعیت است.

وی تصریح کرد: قیمت باید زمانی تعیین می‌شد که کشاورز هنوز برنج خود را برداشت نکرده بود. در حال حاضر کشاورزان برنج خود را به قیمت ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان می‌فروشند، اما در بازار با قیمتی نزدیک به ۲۰۰ هزار تومان عرضه می‌شود، بنابراین دلالان از این وضعیت سود می‌برند. قیمت‌گذاری اشتباه در شورای قیمت‌گذاری به نفع دلالان تمام شده است، زیرا آنها به‌موقع و بدون نیاز به این حوزه ورود کردند.

عباسی تأکید کرد: برخی افراد تنها برنج داخلی مصرف می‌کنند و برخی دیگر تنها برنج خارجی. بازار برنج به‌خودی خود تنظیم می‌شود و در زمان‌های افزایش قیمت، باید تزریق به بازار انجام شود تا از افزایش بیشتر جلوگیری شود، نه اینکه قیمت تعیین کنند و دلالان از آن سوءاستفاده کنند.

این نماینده مجلس با اشاره به افزایش شدید قیمت برنج، گفت: این وضعیت به تضاد منافع در برخی موارد منجر شده است. مردم نیاز به برنج دارند و باید از تولید داخل حمایت شود، در عین حال قیمت بازار نیز باید کنترل گردد. هم دولت و هم شورای قیمت‌گذاری در این زمینه اشتباهاتی داشته‌اند و نهادهای نظارتی مانند تعزیرات و سازمان بازرسی نیز در این زمینه کوتاهی کرده‌اند که منجر به افزایش قیمت‌ها شده است.

عباسی در ادامه گفت: کشاورز محصول خود را در شهریور با قیمت نازلی به بازار عرضه کرده ولی دلالان از تفاوت قیمت سود می‌برند. در خصوص گرانی سیب‌زمینی نیز اوضاع مشابهی وجود دارد و احتکار این محصول هم در حال وقوع است. باید دستگاه‌های نظارتی برای جلوگیری از احتکار و عرضه این محصولات به بازار اقدام کنند.

این عضو کمیسیون کشاورزی در پاسخ به این سؤال که چرا واردات سیب‌زمینی از ترکیه و پاکستان نتوانسته قیمت آن را کاهش دهد، توضیح داد: زمانی که قیمت‌ها به‌طور ناگهانی افزایش می‌یابند، باید پیش از این اقداماتی برای جلوگیری از افزایش قیمت انجام می‌شد. کاهش قیمت به شدت دشوار است و باید با تزریق سیب‌زمینی به بازار، این پیام را منتقل کرد که قیمت‌ها نه تنها بالا نخواهد رفت، بلکه ممکن است کاهش یابد.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر