بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۱

اخاذی ۱۷ میلیارد تومانی از طریق هک موبایل‌ها در یک ماه توسط پلیس فتا کشف شد

اخاذی ۱۷ میلیارد تومانی از طریق هک موبایل‌ها در یک ماه توسط پلیس فتا کشف شد
موضوع هک گوشی موبایل این روزها یک مساله شخصی یا یک اتفاق دور از انتظار نیست. هکرها هر روز با شگردهای تازه‌تر و با اهداف مختلف برای نفوذ به تلفن همراه کاربران در تلاش هستند. در این میان کاربران چه ابزاری برای دفاع از خود دارند و نقش دولت به‌ویژه پلیس فتا برای پیشگیری یا مقابله با این کلاهبرداران چیست؟
کد خبر : ۲۹۱۱۰۷
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، در ۲۵ روز اخیر در ماه بهمن، ۱۷ میلیارد تومان از مردم به دلیل هک تلفن همراه و حملات سایبری اخاذی شده است که ما توانستیم این مبلغ را مسدود کرده و به افراد بازگردانیم. یکی از قربانیان که در تاریخ ۱۵ بهمن مورد هک قرار گرفته، به مدت تقریباً ۱۷ دقیقه پشت خط تلفن پلیس فتا بود و این مسئله به دلیل حجم بالای تماس‌ها با این پلیس کاملاً طبیعی است.

به گزارش بورس‌نیوز، هک گوشی‌های موبایل به یک مساله رایج تبدیل شده و هکرها با روش‌ها و انگیزه‌های متنوع به دنبال نفوذ به تلفن‌های همراه کاربران هستند. در این شرایط، کاربران چه ابزاری برای دفاع از خود دارند و چه اقداماتی از سوی دولت و به ویژه پلیس فتا برای مقابله با این کلاهبرداران انجام می‌شود؟

در بخش اول گزارش، با یکی از قربانیان این نوع هک صحبت کردیم. این فرد از استرس و سردرگمی‌هایی که به دنبال هک گوشی‌اش به او وارد شده، سخن گفت و از عدم وجود یک نهاد متولی برای رسیدگی سریع و مؤثر به این نوع کلاهبرداری‌ها ابراز نارضایتی کرد.

این شهروند به بورس‌نیوز گفت که از طریق یک پیامک از سوی فردی آشنا، فایلی با نام adliran را دانلود کرده که در واقع یک بدافزار بوده است. پس از دسترسی هکر به گوشی او، اطلاعات کارت بانکی‌اش سرقت شده و در نتیجه، هکر اقدام به سرقت و اخاذی کرده است. بعد از آن، حساب تلگرام او نیز مورد هجوم قرار گرفته و هکر لینک‌های آلوده را برای مخاطبانش ارسال کرده تا بدین ترتیب قربانیان بیشتری را به دام اندازد.

حال این سوال مطرح می‌شود که کاربران گوشی‌های موبایل چگونه می‌توانند از خود در برابر این نوع کلاهبرداری‌ها محافظت کنند و در صورت مواجهه با هک، چه اقداماتی باید انجام دهند؟

برای پاسخ به این سوالات، به سراغ سرهنگ «رامین پاشایی» رئیس مرکز امداد و فوریت‌های سایبری پلیس فتا رفتیم تا از جزئیات شیوه‌های هک و همچنین راه‌های پیشگیری از آن مطلع شویم.

سرهنگ پاشایی اظهار داشت که هک گوشی‌های تلفن همراه یک روش متداول برای مجرمان سایبری است و انگیزه‌های مختلفی از جمله اخاذی مالی، انتقام‌گیری و کنجکاوی معمولاً در پشت این اقدام وجود دارد. یکی از اصلی‌ترین روش‌های هک، ارسال پیامک‌های حاوی لینک‌های مخرب است که اغلب تحت عناوینی چون برنده شدن جایزه یا پیام‌هایی از سامانه‌های دولتی ارسال می‌شود.

وی همچنین به کاربران توصیه کرد که به روزرسانی‌های امنیتی گوشی‌های خود را جدی بگیرند و تنظیمات امنیتی را به درستی فعال کنند. با این حال، ناآگاهی کاربران یکی از دلایل اصلی بروز چنین حملاتی است.

سرهنگ پاشایی در ادامه گفت که بسیاری از کاربران توجه کافی به امنیت گوشی‌های خود ندارند و این غفلت می‌تواند پیامدهای جدی برای آن‌ها داشته باشد. او به کاربران هشدار داد که روی لینک‌های ناشناس کلیک نکنند و از نصب نرم‌افزارهای مشکوک پرهیز کنند.

رئیس مرکز امداد و فوریت‌های سایبری پلیس فتا همچنین به آمار تماس‌های دریافتی از سوی مردم اشاره کرد و تأکید کرد که صرفاً ۳۰ درصد از این تماس‌ها مرتبط با مسائل سایبری است و بقیه به مشکلات غیرمرتبط اختصاص دارد. 

وی در پایان به مردم توصیه کرد که در صورت هرگونه مشکل، با شماره ۰۹۶۳۸۰ که پل ارتباطی پلیس فتا است، تماس بگیرند و در کنار آن، از آگاهی و تحصیل اطلاعات امنیتی غافل نشوند.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر