بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
پنجشنبه ۰۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵

عنوان پیشنهادی: درخواست نمایندگان از پزشکیان برای لغو واگذاری ایران‌خودرو به کروز

عنوان پیشنهادی: درخواست نمایندگان از پزشکیان برای لغو واگذاری ایران‌خودرو به کروز
نامه‌ای در مجلس خطاب به رئیس‌جمهور برای ابطال واگذاری ایران‌خودرو به کروز تهیه شده که تاکنون به امضای ۱۵۰ نفر از وکلای ملت رسیده است.
کد خبر : ۲۹۱۱۷۷
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، در پی تذکرات مکرر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص واگذاری ایران خودرو به کروز، نامه‌ای به مجلس به رئیس‌جمهور، مسعود پزشکیان، برای ابطال این واگذاری تهیه شده است. تا کنون ۱۵۰ نماینده مجلس این نامه را امضا کرده‌اند.

متن کامل این نامه به شرح زیر است:

باسمه تعالی

جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان

ریاست محترم جمهور

موضوع: تخلفات آشکار در مجمع عمومی ایران خودرو و لزوم ابطال صورت جلسه آن

 

با سلام و احترام،

پیرو نامه‌های پیشین و علیرغم هشدارهای مکرر به دست‌اندرکاران، به ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص برنامه شرکت کروز برای تصاحب ایران خودرو با قیمت پایین، مجمع عمومی فوق‌العاده این شرکت در تاریخ ۱۷/‏۱۱/‏۱۴۰۱‬ برگزار شد. در این مجمع، کروز به طور غیرقانونی و با تأخیری هفت ساعته، مدیریت ایران خودرو را به دست گرفت و به سرعت اقدام به تغییر مدیران قبلی در روزهای تعطیل کرد. دلایل غیرقانونی بودن صورتجلسه به شرح زیر است:

۱- رفتار غیرقانونی کروز که بر اساس رأی شورای رقابت در سال ۱۴۰۱ و تأیید هیأت تجدیدنظر، تملک سهام ایران خودرو توسط شرکت‌های وابسته به کروز منع شده است. این موضوع باعث می‌شود که حضور نمایندگان کروز در رأی‌گیری هیأت مدیره غیرقانونی باشد و انتخاب شرکت‌های مرتبط با کروز به عنوان اعضای هیأت مدیره جدید نیز خلاف رأی شورای رقابت است.

۲- نامه معاون قضائی دادستان کل کشور بر سلب حق رأی سهامداران کروز تصریح شده و مجمع باید به تعویق می‌افتاد. در این شرایط، هیأت مدیره موظف بود تأییدیه‌ای برای نمایندگان کروز صادر کند که این امر محقق نشده است.

۳- مطابق ماده ۹۱ قانون تجارت، فقط سهامدارانی که ورقه ورودی دریافت کرده‌اند حق ورود به مجمع را دارند. اما نمایندگان کروز بدون احراز مالکیت و تأیید حق رأی در مجمع حاضر شدند که این امر غیرقانونی است.

۴- تعارض منافع در صنعت خودرو، به ویژه حضور قطعه‌ساز در هیأت مدیره خودروساز، مشکلات زیادی را برای صنعت ایجاد کرده و موجب تضییع حقوق سهامداران دیگر می‌شود.

۵- موارد قانونی فوق‌الذکر حاکی از ترک فعل نمایندگان دولت در هیأت مدیره و تضییع حقوق عامه است. همچنین، بر اساس قانون، حضور کروز در هیأت مدیره ایران خودرو غیرقانونی است و لازم است اقدامات لازم برای سلب حق رأی این شرکت انجام شود.

۶- عدم توجه به اهلیت مدیریتی در واگذاری‌ها می‌تواند عواقب جدی به همراه داشته باشد. 

با توجه به نکات بیان شده و با توجه به اقدام سریع کروز در برگزاری مجمع غیرقانونی، انتظار می‌رود که مجمع ابطال شود و برخوردی جدی با دست‌اندرکاران این فرایند و مدیران مرتبط در سازمان بورس و وزارتخانه‌های مربوطه صورت گیرد. 

 

ان‌شاءالله

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر