تاکید گروه بریکس بر اهمیت تجارت با استفاده از ارزهای ملی

به گزارش بورسنیوز، اصغر ابوالحسنی؛ قائم مقام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در نخستین اجلاس بینالمللی معاونان روسای بانکهای مرکزی گروه بریکس، با اشاره به نقش کلیدی اعضای این گروه در اقتصاد جهانی، راهکارهای اجرایی ایران برای استفاده از ارزهای ملی در تسویهحسابهای تجاری، ایجاد یک پیامرسان مالی مستقل غیر از سوئیفت، ادغام سیستمهای پرداخت و پتانسیل ایجاد ارزهای دیجیتال بانکهای مرکزی عضو بریکس (CBDC) را مطرح کرد.
دستورکار این اجلاس که به صورت فنی و کارشناسی در کنار نشست G20 و به ریاست برزیل در کیپتاون آفریقای جنوبی برگزار میشود، شامل چگونگی عملیاتیسازی توافقات نشست اخیر روسای بانکهای مرکزی بریکس در مسکو، به ویژه استفاده از ارزهای ملی در تعاملات تجاری میان اعضای این گروه است.
قائم مقام بانک مرکزی در این اجلاس با سپاس از ریاست دورهای برزیل و تیم اجرایی آفریقای جنوبی، تصریح کرد: موفقیت بزرگ بریکس در توسعه روابط پولی و بانکی و اجرای توافقات صورتگرفته در نشست مسکو، گامی مهم در راستای افزایش کارایی، انسجام و تأثیر جهانی بریکس به شمار میرود.
وی همچنین بر لزوم تأسیس یک دبیرخانه دائمی یا نهاد مالی مستقل برای گروه بریکس تاکید کرد و اظهار داشت: بریکس به دلیل توانمندی اعضای خود به یکی از قدرتهای بزرگ در اقتصاد جهانی تبدیل شده و ما به موضوعات کلیدی از جمله همکاری اقتصادی، ثبات مالی و توسعه پایدار خواهیم پرداخت.
ابوالحسنی ایجاد یک نهاد غیربانکی تحت گروه بریکس را نیز ضروری دانست و افزود: این نهاد میتواند با استفاده از ظرفیتهای تخصصی کشورهای عضو و سایر امکانات موجود، انجام مطالعات عمیقتر در زمینه موضوعات مهم را تسهیل کند.
قائم مقام بانک مرکزی همچنین در این اجلاس راهکارهای عملی برای استفاده از ارزهای ملی در تسویهحسابهای تجاری، ایجاد یک پیامرسان مالی مستقل، ادغام سیستمهای پرداخت و پتانسیل ایجاد ارزهای دیجیتال بانکهای مرکزی عضو گروه بریکس (CBDC) را در چارچوب توافقات میان روسای بانکهای مرکزی بریکس در جلسه اخیر مسکو ارائه کرد.
ابوالحسنی تأکید کرد: بیتردید این راهحلهای استراتژیک و اجرایی میتوانند نظام پولی و مالی بینالمللی را در جهت توسعه روابط بانکی و تجاری میان اعضای بریکس متحول کنند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: تصمیمات گروه بریکس در شرایطی که سرعت تحولات پولی و مالی بینالمللی افزایش یافته، میتواند به تقویت اتحاد و افزایش کارایی کشورهای عضو کمک کند و تضمین کند که بریکس همچنان به عنوان چراغ راه همکاری و پیشرفت در عرصه جهانی باقی بماند.
در این اجلاس، مقامات کشورهای عضو بریکس از جمله ایران، چین و روسیه بر تجارت با ارزهای داخلی تأکید کردند. همچنین اتصال شبکههای پرداخت کارتی و همکاریهای مالی و پولی که در حال حاضر در دستور کار ایران و روسیه قرار دارد، مورد توجه اعضای این گروه قرار گرفت.
انتهای پیام/