راهنمایی برای سرمایهگذاری در طلا؛ نکات و استراتژیها

به گزارش بورسنیوز، طلا از دیرباز به عنوان یک کالای معتبر برای معاملات و سرمایهگذاری شناخته شده است. در حال حاضر نیز طلا همچنان جایگاه خود را حفظ کرده و به شکلهای مختلفی برای سرمایهگذاری به کار میرود.
افراد با گرایشهای سنتی هنوز هم به خرید طلا به صورت فیزیکی علاقه دارند و انواع مختلفی از آن از جمله طلاهای نو، کارکرده با اجرت کمتر و آب شده را خریداری میکنند. اما در سالهای اخیر، روشهای مدرنتری مانند سرمایهگذاری در صندوقهای طلا نیز به وجود آمده است و بسیاری از سرمایهگذاران از این طریق به سرمایهگذاری در این فلز گرانبها اقدام میکنند. هرکدام از این شیوهها مزایا و چالشهای خاص خود را دارند. به علاوه، اخیراً نوع جدیدی از معاملات طلا به صورت آنلاین از سکوهای معاملاتی ایجاد شده که هنوز مورد تایید نهادهای قانونی قرار نگرفته و هیچ نهاد ناظر مشخصی برای آن وجود ندارد.
عملکرد صندوقهای طلا نشاندهنده بازدهی ۱۱۴ تا ۳۰ درصدی آنهاست که به طور میانگین، ۸۵ درصد بازدهی را ثبت کرده است. از ۱۸ صندوق موجود، ۵ صندوق کمتر از یک سال عمر دارند که در صورت حذف آنها، میانگین بازدهی صندوقها به ۱۰۵ درصد میرسد. در آخرین ماه سال، صندوقهای زمرد، امرالد و گلدیس نیز به مجموعه صندوقهای طلای بورسی اضافه شدند و در سال ۱۴۰۳، ۸ صندوق طلای جدید به بازار سرمایه وارد شدند. بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار، بررسی عملکرد سهامداران حقیقی نشان میدهد که از ابتدای سال جاری تا هفته اول اسفند، بیشترین تمایل به صندوقهای سرمایهگذاری کالایی با پشتوانه طلا مشاهده شده و خالص ارزش خرید سهامداران حقیقی در این نوع صندوقها به ۴۱.۵ همت رسیده است.
نکته قابل توجه در مورد صندوقهای طلا ترکیب داراییهای آنهاست، به گونهای که این صندوقها شامل طلا و سکه هستند و از ترکیب این دو برای ایجاد سود بهرهبرداری میکنند. هرچند وجود سکه در صندوقها ممکن است ریسک را افزایش دهد، اما در شرایط مناسب میتواند سود بیشتری برای سرمایهگذاران فراهم کند. بنابراین با خرید صندوقهای طلا، سرمایهگذاران به طور همزمان در طلا و سکه سرمایهگذاری میکنند و میتوانند بدون نیاز به خرید فیزیکی طلا، در این فلز گرانبها سرمایهگذاری نمایند.
از طرف دیگر، بازدهی طلای ۱۸ عیار نیز نشاندهنده رشد ۱۰۹ درصدی است. در ابتدای سال، قیمت طلای ۱۸ عیار ۳ میلیون و ۲۲۸ هزار تومان بود که در ابتدای اسفند به ۶ میلیون و ۷۵۶ هزار تومان رسید. همچنین قیمت هر مثقال طلای آبشده از ۱۴ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان به ۲۹ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان در این بازه زمانی رشد کرده و رشد ۱۰۷ درصدی را به ثبت رسانده است.
در پایان، میتوان گفت که تفاوت چندانی در میزان بازدهی انواع مختلف سرمایهگذاری طلا وجود ندارد. اما معاملات طلا در بورس به مراتب آسانتر بوده و کارمزد کمتری نیز دارد. انتخاب بین صندوقهای طلای بورسی و خرید طلای آبشده به عواملی همچون میزان سرمایه، نیاز به نقدشوندگی، تمایل به نگهداری فیزیکی طلا و تحمل ریسک بستگی دارد.
انتهای پیام/



