هشدار به خریداران طلاهای تصفیه شده: نکات مهم برای جلوگیری از ضرر مالی

به گزارش بورس نیوز، محمد کشتیآرای، عضو کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران در مصاحبهای اظهار داشت: در سالهای اخیر، مردم به خرید طلای آبشده بهعنوان گزینهای برای سرمایهگذاری روی آوردهاند.
وی افزود: طلای آبشده، در واقع همان طلاهای دستدوم ذوبشده است که به شکل یکتکه فلز آبشده تولید میشود.
کشتیآرای توضیح داد که بر اساس قوانین صنفی که به تصویب اتحادیه طلا و جواهر رسیده، هر واحد باید طلاهای دست دوم را جمعآوری کرده و به واحدهای مجاز برای ذوب ارسال کند.
وی تاکید کرد: واحدهایی که فرآیند آبکردن طلا را انجام میدهند، پس از ثبت وزن طلا، عیار آن را نیز تعیین میکنند که معمولاً استاندارد نیست.
کشتیآرای ادامه داد: این عدم استانداردی در عیار طلا به این معناست که ممکن است عیار طلای آبشده از ۱۸ عیار بیشتر یا کمتر باشد.
عضو کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران همچنین خاطرنشان کرد: واحدهای صنفی، کد مخصوصی که از سوی اتحادیه دریافت کردهاند را بر روی طلای آبشده حک کرده و یک برگه بهعنوان شناسنامه طلای آبشده به طلافروشی که طلاهای خود را ذوب کرده، ارائه میدهند.
کشتیآرای با توجه به اینکه طلای آبشده برای معاملات درونصنفی کاربرد دارد، گفت: در صورتی که طلای آبشده به قطعات کوچکتر تقسیم شود، از استاندارد برگه شناسنامه خود خارج میشود و بنابراین تمامی قطعات طلای آبشده دیگر کد مخصوص اتحادیه را نخواهند داشت که قابل کنترل باشد.
انتهای پیام/



