رکود اقتصادی در آمریکا به زودی آغاز خواهد شد

به گزارش بورسنیوز، بانک جیپیمورکان چیس اعلام کرده است که پیشبینی میکند اقتصاد آمریکا در سال جاری میلادی به دلیل تعرفههای اخیراً اعلام شده توسط دولت ترامپ، به رکود برسد.
مایکل فرولی، اقتصاددان ارشد این بانک در یادداشتی به مشتریان خود، اشاره کرده است که اکنون انتظار میرود تولید ناخالص داخلی واقعی به دلیل فشارهای ناشی از تعرفهها کاهش یابد و پیشبینی میشود که رشد اقتصادی واقعی در کل سال به منفی ۰.۳ درصد برسد، در حالی که پیشتر عدد ۱.۳ درصد برآورد شده بود.
فرولی همچنین افزود که کاهش پیشبینی شده در فعالیتهای اقتصادی، به احتمال زیاد روند اشتغال را کند کرده و نرخ بیکاری را به ۵.۳ درصد خواهد رساند.
اعلام تعرفههای گسترده توسط دونالد ترامپ در روز چهارشنبه، موجب سقوط شاخص اساندپی ۵۰۰ به پایینترین سطح خود در یازده ماه گذشته شد و در دو روز آخر هفته، ۵.۴ تریلیون دلار از ارزش بازار را از بین برد.
پیشبینی جیپیمورکان در کنار بازنگریهای مشابه دیگر بانکها ارائه شده است. به دنبال اعلام تعرفهها، بانکهای بزرگ پیشبینیهای رشد اقتصادی آمریکا را برای سال جاری کاهش دادهاند. به عنوان مثال، روز پنجشنبه بانک بارکلیز اعلام کرد که انتظار دارد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۵ کاهش یابد و به معنای وقوع رکود اقتصادی است.
روز جمعه، اقتصاددانان بانک سیتیگروپ پیشبینی رشد امسال را به ۰.۱ درصد کاهش دادند و اقتصاددانان یوبیاس نیز پیشبینی خود را به ۰.۴ درصد کاهش دادند.
جاناتان پینگل، اقتصاددان ارشد یوبیاس در یادداشتی نوشت که انتظار دارد واردات آمریکا از سایر کشورها بیش از ۲۰ درصد کاهش یابد و این کاهش عمدتاً در چند فصل آینده خواهد بود و سهم واردات از تولید ناخالص داخلی را به سطوح قبل از سال ۱۹۸۶ بازمیگرداند.
وی همچنین افزود که شدت اقدامات در سیاست تجاری، نیاز به اصلاحات اقتصادی چشمگیر در سطح کلان اقتصاد ۳۰ تریلیون دلاری را نشان میدهد.
فرولی همچنین پیشبینی کرد که فدرالرزرو در ماه ژوئن کاهش نرخ بهره را آغاز خواهد کرد و این روند را در هر نشست تا ژانویه ادامه خواهد داد و نرخ بهره را از محدوده کنونی ۴.۲۵ تا ۴.۵ درصد به ۲.۷۵ تا ۳ درصد کاهش خواهد داد.
این کاهشها در شرایطی صورت میگیرد که انتظار میرود نرخ تورم اصلی تا پایان سال از سطح کنونی ۲.۸ درصد به ۴.۴ درصد افزایش یابد.
فرولی در یادداشت خود اظهار کرده است که اگر پیشبینی رکود همراه با تورم محقق شود، این موضوع برای سیاستگذاران فدرالرزرو به یک معضل تبدیل خواهد شد. وی معتقد است که ضعف قابل توجه در بازار کار در نهایت غالب خواهد بود و این امر میتواند به کاهش رشد دستمزدها و اطمینان از عدم شکلگیری چرخه افزایش قیمت-دستمزد کمک کند.
روز جمعه، جروم پاول، رئیس فدرالرزرو گفت که احساس میشود نیازی به عجله در تغییر نرخها وجود ندارد. این اظهارات پس از انتشار گزارش تازهای در مورد اشتغال از سوی اداره آمار کار آمریکا بیان شد که در آن اشتغال قوی در ماه مارس و افزایش جزئی نرخ بیکاری به ۴.۲ درصد گزارش شده بود.
بر اساس معاملات بازار آتی، سرمایهگذاران انتظار دارند که تا پایان سال، نرخ بهره به طور کامل یک درصد کاهش یابد.
انتهای پیام/







