بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۴

"قنقش"! مراقب باشید سفته‌بازان مشغول کارند!

قنقش هم از ان داستان‌های عجیب بورس ماست. از ان داستان‌هایی که همه فعالان بازار را انگشت به دهان می گذارد تا همگی با هم سوال کنند پس ناظر کجاست؟
کد خبر : ۲۹۳۰۰۱

به گزارش بورس نیوز، "قنقش" هم از ان داستان‌های عجیب بورس ماست. از ان داستان‌هایی که همه فعالان بازار را انگشت به دهان می‌گذارد تا همگی با هم سوال کنند پس ناظر کجاست؟ سهم حبابی که با تمام قدرت باد شد و از سال ۱۴۰۰ چیزی حدود ۵۷۱ درصد رشد کرد و سپس با قدرت تمام و با صف فروش‌های پیاپی ۷۳ درصد ریخت!

 

 

 

سهم حتی امروز، هم زمان با گزارشات در مورد شروع مذاکرات بین ایران و آمریکا که شاخص با رشد ۶۰ هزار واحدی همراه بود و کل بازار صف خرید بود، در منفی‌ها معامله شد و با قیمت آخرین معمامله منفی ۱.۵ درصد به کار خود پایان داد. ریزشی که با توجه به شرایط بنیادی و زیان دهی سهم اگر ادامه دار باشد هم جای تعجب ندارد. 

در ادامه به بررسی عملکرد شرکت از دید بنیادی می‌پردازیم تا مشخص شود چرا می‌گوییم در سهم حباب ایجاد شد و قیمت آن با واقعیت‌ها همخوانی نداشت. در ابتدا که سال مالی شرکت به شکل عجیبی ۲ بار طی یک سال تغییر کرد! ابتدا در سال ۱۴۰۱ به ۳۱ شهریور منتقل شد، سپس در همان سال یک بار دیگر به ۲۹ اسفند انتقال یافت و مجددا در سال ۱۴۰۲ در ۳۱ شهریور گزارش ۱۲ ماهه منتشر شد! همین امر بررسی‌ها را پیچیده‌تر نیز می‌کند.

 

 

نماد در سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ که دقیقا هم زمان با شروع رشد شدید سهم بود در شرایط زیان دهی قرار داشت و P/E آن منفی بود. سپس در سال ۱۴۰۱ گرچه به سوددهی رسید، ولی قیمت بالای هر برگ سهم باعث شد تا نسبت P/E آن اگر چه مثبت شود، ولی در اعداد بالایی مانند ۴۰ و ۵۰ قرار بگیرد و حتی با رشد قیمت سهم و افت عملکرد شرکت در سال‌های بعد این نسبت به اعدادی مانند ۵۰۰ رسید. در نهایت هم در نیمه دوم ۱۴۰۳ مجددا به شرکت زیان ده شد و این نسبت نیز مجددا منفی شد. 

یعنی در تمام طول زمانی که سهم به شکل نمایی در حال رشد بود، هیچ پشتوانه عملکردی نداشت و این رشد تنها حاصل کار سفته‌بازان بود. نهایتا هم شد آنچه که در تصویر دیدید. یعنی افت سنگین با صف فروش‌های پیاپی و نهایتا ریزش ۷۳ درصدی ارزش سهام شرکت. 

همچنین شرکت در ارائه گزارشات ماهانه نیز از شفافیت کافی برخوردار نیست. آخرین گزارش ماهانه شرکت مربوط به خرداد ۱۴۰۳ است! قبل ازآن نیز شرکت شفافیت چندانی در گزارشات ماهانه نداشته است. همین امر، یعنی عدم شفافیت هم نشانه دیگری است که باید باعث شود تا به دلیل ریسک‌های بیشتر، خریداران به سمت سهم نروند، نه این که قیمت سهم به شکل حبابی افزایش پیدا کند. 

مانند بسیاری از نماد‌های دیگر که قبلا گفتیم و بررسی کردیم، امیدواریم ناظران به این مدل رشد‌ها و سپس ریزش‌ها اهمیت بیشتری دهند و مسببان آن را مواخذه کنند تا دیگر شاهد چنین رفتار‌هایی در بازار نباشیم. این رخداد‌ها تنها باعث نا اطمینانی در بازار سرمایه شده و جذب سرمایه‌های جدید را در بازار با مشکل روبر خواهد کرد.

 

فرید عباسی _ کارشناس بازار سرمایه

اشتراک گذاری :
ارسال نظر