اتمام ساخت دکل سحر2، موفقیتی دیگر در " حفاری"


جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت حفاری شمال رأس ساعت 9:00 صبح روز یکشنبه مورخ 92.04.08 درمحل پژوهشگاه نیرو با حضور بیش از 85 درصد سهامداران برگزار شد.
ترکیب هیات رئیسه مجمع با حضور آقای عزیزی به عنوان رئیس مجمع و نظارت آقایان عزتی و خالق و به دبیری آقای خادمی تشکیل شد.
همچنین نماینده سازمان بورس و نماینده موسسه حسابرسی نیز در جلسه حضور داشتند.
مجمع پس از استماع گزارش هیات مدیره توسط آقای محمد بیگی و گزارش بازرس قانونی تصمیمات ذیل را اتخاذ نمود.
1- تصویب صورتهای مالی منتهی به سال مالی 1391.12.30
2- تقسیم 500 ريال به عنوان سود نقدی به ازای هر سهم
3- سازمان حسابرسي به عنوان بازرس و حساربس اصلی شرکت
4- انتخاب روزنامه های اطلاعات و دنیای اقتصاد به عنوان روزنامه کثیر الانتشار
5- بر اساس تصمیمات مجمع، اشخاص حقوقی زیر به مدت 2 سال به عنوان اعضای هیئت مدیره انتخاب گردیدند:
1) شرکت مالی و سرمایه گذاری پیشرو ایران
2) شرکت سرمایه گذاری سینا
3) شرکت انرژی گستر سینا
4) شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین
5) شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا)
حاشیه مجمع :
صنعت حفاری یکی از پر اهمیت ترین و راهبردی ترین بخش های صنعت نفت و گاز و به تعبیری کلید توسعه انرژی در جهان پیش روی ماست و حفاری به عنوان حلقه ای از زنجیره بالا دستی صنعت نفت و گاز نقش عامل فتح مخازن و دسترسی به تولید پایدار هیدروکربور را ایفا کرده و به همین دلیل رشد و توسعه این بخش به معنای ثبات و تولید پایدار انرژی در جهان تلقی می شود.
شرکت حفاری شمال به عنوان یک شرکت پیشرو در حوزه صنعت حفاری چاه های نفت و گاز در حالی اقدام به برگزاری مجمع عادی سالیانه سهامداران در مورخ 8 تیرماه 92 کرد که تقسیم 50 تومان سود نقدی به تصویب مجمع رسید و اکثریت سهامداران در این جلسه حضوری فعال داشتند.
بر اساس گزارش بورس نیوز ، شرکت حفاری شمال علاوه بر مدیریت و راهبردی دستگاه حفاری دریایی فوق مدرن ایران امیر کبیر و 3 شناور دریایی کاسپین ، با مالکیت 9 دستگاه حفاری خشکی نیمه سنگین ، سه دستگاه سکوی حفاری دریایی پایه دار ، دو فروند شناور یدک کش ، 7 دستگاه پمپ تراک سیمانزنی و یک دستگاه یونیت نمودارگیری ، خدمات فنی و حفاری گسترده ای را در بخش های مختلف به شرکت های تولید کننده نفت و گاز در کشورهای ایران و ترکمنستان ارایه می دهد.
آغاز فعالیت دستگاه های حفاری پیشرفته سحر 1 در یکی از پرفشار ترین مخازن نفتی منطقه خلیج فارس یکی از اقدامات " حفاری " در سال مالی منتهی به 30 اسفند 91 بوده است.
آغاز بکار این دستگاه حفاری در یک میدان مشترک نفتی میان ایران و عربستان از مزیت های آن به شمار می رود که باعث ارتقای جایگاه حتی کشورمان در زمینه برنامه برداشت از میادین مشترک ارزیابی می شود.
همچنین در راستای توسعه زنجیره لجستیک ، ایجاد و تجهیز پایگاه های پشتیبانی عملیات حفاری و ارتقای کمیت و کیفیت ناوگان حفاری اتمام ساخت دستگاه های حفاری پیشرفته سحر 2 و آماده سازی آن برای حرکت به سوی آب های خلیج فارس از دیگر موفقیت های این شرکت تجهیزاتی به شمار می آید.
هر چند در راستای توسعه فعالیت ها و دستیابی به اهداف و دستاوردهای مهم طی سال مالی 91 در کنار تمدید قرارداد ها ، مذاکراتی جهت خرید 10 دکل خشکی و 4 دکل پایه دار در دریا صورت پذیرفته است.
افزون بر آن حفاری شمال طی عملکرد سال مالی اخیر توانست 97.1 درصد از درآمد ایده آل در بخش خشکی و 96 درصد از درآمد ایده آل در بخش دریا را کسب کند و افتخار کشف نخستین میدان هیدروکربوری در آب های عمیق داخلی دریای خزر توسط مدیریت و راهبری سکوی فوق مدرن ایران امیر کبیر را در کارنامه کاری خود به ثبت برساند.
در کنار این دستاوردها، روند قیمتی سهام "حفاری" نیز با سرمایه ای بیش از 260 میلیارد تومان به ارزش بازاری در حدود 668 میلیون تومان رسیده که قیمت روی تابلوی بورس در پایان این سال مالی 337 تومان و 3 ریال بوده است.
بر اساس اطلاعات مقایسه ای شرکت حفاری شمال، مبلغ فروش و درآمد ارایه خدمات عملکرد 12 ماهه سال مالی 91 "حفاری" در حالی طبق اولین برآوردها رقم 440 میلیارد تومان پیش بینی شد که در پایان سال بیش از 590 میلیارد تومان درآمد محقق گردید.
بدین ترتیب سود 487 ریالی برآوردی در اولین مرحله در نهایت با رشد 26 درصدی 616 ریال به ازای هر سهم تحقق یافت.
در بخش درآمد ارایه خدمات صادراتی، دکل حفاری الیما (ایران خزر) بیش از 117 میلیارد تومان درآمد داشت و دکل حفاری سحر 1 نیز با کسب حدود 134 میلیارد تومان درآمد در جایگاه دوم قرار داشت.
در بخش داخلی نیز بیشترین درآمد از محل خدمات دکل امیرکبیر به مبلغ 784 میلیارد ریال حاصل شد و جمع خدمات داخل کشور نیز رقمی بیش از 334 میلیارد تومان محقق گردید.
طی دوره عملکردی سال 91 میزان دارایی های ثابت شرکت حفاری شمال در مقایسه با سال 90 85.82 درصد رشد یافت و تغییرات در سایر دارایی ها و نیز در دارایی های جاری "حفاری" نیز به ترتیب 125 و 18 درصد نسبت به سال پیش از آن افزایش یافت.
در این شرایط بخش عمده تغییرات در ساختار سرمایه و سیاست های تأمین مالی نیز در سال 91 نسبت به سال 90 مربوط به دریافت تسهیلات و بدهی های بلند مدت می شود.
البته در راستای انعقاد قراردادهای خرید و یا ساخت 10 دستگاه دکل حفاری خشکی و چهار دستگاه دکل دریایی پایه دار جدید در مجموع مبلغ یک میلیارد و سیصد و هشت میلیون دلار از طریق فاینانس مذاکراتی انجام شده است.
شرکت حفاری شمال، طبق اولین بودجه پیش بینی شده سال مالی منتهی به 92.12.29 میزان سود هر سهم خود را 794 ریال برآورد کرده که این رقم رشد 29 درصدی را نسبت به سود محقق شده پایان دوره ای سال 91 حکایت می کند و مهمترین دلیل این تغییرات، افزایش حجم عملیاتی شرکت و نیز شناسایی درآمد حاصل از شروع به کار دکل سحر 2 طی سال جاری اعلام شده است.
در پایان این گزارش می افزاید، شرکت حفاری شمال توسعه ناوگان حفاری در بخش دریا و خشکی، نفوذ و توسعه فعالیت در بازارهای خارجی، توسعه مشارکت فنی و اقتصادی با سرمایه گذاری داخلی و خارجی، توسعه خدمات جانبی و نیز توسعه روش تأمین مالی با تأکید بر استفاده از ابزارهای بازار پول و سرمایه را در برنامه های سال 92 خود در نظر گرفته است که تحقق آن می تواند برگ زرین دیگری را در کارنامه این مجموعه تجهیزاتی ورق زند.
شرکت حفاری شمال به عنوان یک شرکت پیشرو در حوزه صنعت حفاری چاه های نفت و گاز براساس همین چشم انداز، راهبردهای مهمی را تدارک دید و توانست گام های مهمی هم در حوزه کسب سهم شایسته تر از بازار حفاری ایران بردارد.
این شرکت در حال حاضر علاوه بر مدیریت و راهری دستگاه حفاری دریایی فوق مدرن ایران امیرکبیر و 3 شناور دریایی کاسپین، با مالکیت 9 دستگاه حفاری خشکی نیمه سنگین، 3 دستگاه سکوی حفاری دریایی پایه دار، دو فروند شناور یدک کش، 7 دستگاه پمپ تراک سیمانزنی و یک دستگاه یونیت نمودارگیری، خدمات فنی و حفاری گسترده ای را در زمینه حفاری، مارین، خدمات سیمانکاری و اسیدکاری، خدمات حفاری انحرافی، نمودارگیری از چاه ها، خدمات راندن لوله های جداری، خدکات ابزار و لوازم در گردش، مهندسی گل و سیمان، مدیریت خدکات پسماند حفاری، خدمات چاه پیمانی، کنترل عملیات حفاری (Mud Logging) و ... را به شرکت های تولیدکننده نفت و گاز در کشورهای ایران و ترکمنستان ارایه می دهد.
در سال مالی منتهی به 30 اسفند ماه 1391 که گزارش عملکرد آن هم اکنون به مجمع محترم صاحبان سهام ارایه می شود دستگاه حفاری پیشرفته سحر 1 (که در زمستان سال 90 وارد آبهای حاکمیتی ایران در خلیج فارس شده بود) فعالیت خود را در یکی از پرفشارترین مخازن نفتی منطقه خلیج فارس آغاز کرد و فعالیت حفاری خود را مطابق برنامه فنی تکلیفی به انجام رساند.
میدان فرزاد A که دستگاه حفاری سحر 1 از اردیبهشت سال 91 کار حفاری را در آن آغاز کرده است به اعتراف متخصصان یک میدان منحصر به فرد به شمار می رود، این میدان دارای فشار معادل OOPSI 96 است که بالاترین فشار در میان میدان های موجود در خلیج فارس محسوب می شود.
آغاز به کار دستگاه حفاری سحر یک در سال 1391 در یک میدان مشترک نفتی میان ایران و عربستان باعث ارتقای جایگاه فنی کشورمان در زمینه برنامه برداشت از میادین مشترک و نمادی از کوشش برای صیانت از ثروت ملی ایران ارزیابی می شود.
در سال 1391 شرکت حفاری شمال گام های مهم دیگری را نیز در حوزه توسعه زنجیره لجستیک، ایجاد و تجهیز پایگاه های پشتیبانی عملیات حفاری و ارتقای کمیت و کیفیت ناوگان حفاری خود انجام داد که در همین زمینه اتمام ساخت دستگاه حفاری پیشرفته سحر 2 و آماده سازی آن برای حرکت به سوی آبهای خلیج فارس را باید در زمره موفقیت های بزرگ سال 1391 به حساب آورد.

مرور کلی بر عملکرد شرکت، میزان دستیابی به اهداف تعیین شده و دستاوردهای مهم در سال مالی 1391:
* افتخار کشف نخستین میدان هیدورکربوری در آبهای عمیق داخلی دریایی خزر توسط مدیریت و راهبردی سکوی فوق مدرن ایران امیرکبیر
* بازسازی دستگاه الیما (ایران خزر) به درخواست کارفرما (شرکت دراگون اویل)
* تمدید قراداد دستگاه الیما تا سال 2015 میلادی
* مذاکره جهت خرید 10 دکل حفاری خشکی و 4 دکل پایه دار در دریا
* کسب 97.1 درصد درآمد کسب شده از درآمد ایده آل در بخش خشکی
* کسب 96 درصد درآمد کسب شده از درآمد ایده آل در بخش دریا
* انجام مانورهای گوناگون ایمنی بر روی دکل های حفاری در خشکی و دریا (Bop Drill, H2S Drill, Fire Drill)
* برنامه ریزی و اجرای آموزش های مقابله با آلودگی نفتی (Imo-Level1) برای نخستین بار در داخل کشور با گروه مخاطب کارکنان سکوهای امیرکبیر و سحر 1
* خرید تجهیزات Boom & Skimmer جهت جمع آوری آلودگی های نفتی احتمالی از سکوهای حفاری
* تعداد حلقه و متراژ چاه های حفاری و قیاس به سال گذشته به شرح جدول ذیل:
چشم انداز شرکت :
الگوی کیفیت و بهره برداری ، دارای برترین نام تجاری در صنعت حفاری منطقه و معتبر در سطح جهان
مأموریت شرکت :
ارایه کلیه خدمات صنعت حفاری با بالاترین کیفیت ، راندمان ، سازگار با محیط زیست ، با اتکا به فناوری مناسب و برخوردار از سرمایه انسانیمتخصص و کارآمد در راستای ارزش آفرینی برای ذینفعان
اهداف شرکت :
افزایش سهم بازار در حوزه دریا و خشکی در بازار های داخلی و خارجی
ارتقای سرمایه انسانی
ارتقای ظرفیت ناوگان حفاری ( خشکی و دریا ) و خدمات جانبی
ارتقای نظام های مالی ، سازمان و مدیریت
شرکت از منظر بورس اوراق بهادار
وضعیت معاملات و قیمت سهام
شرکت در تاریخ 1388.4.10 در بورس اوراق بهادار تهران در گروه ( استخراج نفت بجز کشف ) با نماد "حفاری" درج شده و سهم آن برای اولین بار در 1388.4.31 مورد معامله قرار گرفته است.
وضعیت سهام شرکت طی یک سال اخیر به شرح زیر بوده است:

وضعیت نقد شوندگی سهام و کیفیت اطلاعات شرکت :

اطلاعات طرح های توسعه شرکت :
* توسعه ناوگان حفاری در بخش " دریا " و خشکی
* نفوذ و توسعه فعالیت در بازارهای خارجی
* توسعه و مشارکت فنی و اقتصادی با سرمایه گذاران داخلی و خارجی
* توسعه خدمات جانبی
* توسعه روش تدمین مالی با تأکید بر استفاده از ابزارهای پول و سرمایه
بیان برنامه ها و چشم انداز وضعیت شرکت برای سال مالی آتی:
شرکت حفاری شمال به عنوان پیشگام صنعت حفاری مدرن در منطقه خاورمیانه اتکای اصلی خود در حوزه رشد و توسعه را بر دو عامل نیروی انسانی متخصص و فن آوری های مدرن قرار داده است و با تکیه بر تجربه ارزشمند است متخصصان فرهیخته صنعت حفاری از نیروهای بی نظیر جوانان با انگیزه در راه اعتلای سرمایه کشور و سهامداران استفاده می کند و معتقد است سرمایه اصلی این شرکت وجود ثروت انسانی ممتاز و برترین متخصصان حفار مردان صنعت نفت کشور است.
این شرکت همچنین در تمامی سطوح تصمیم گیری و اجرای عملیات خود را مکلف به رعایت اصول و قواعد استانداردهای فنی صنعت نفت ، صیانت از محیط زیست و بهداشت کار می داند و مفتخر است که در سال 1391 از نظر حوادث کار یکی از ایمن ترین سالها را در پر مخاطره ترین حوزه صنعت و اقتصاد جهان سپری کرده است.
آدرس لینک سایت شرکت: