نفت به بزرگترین کاهش هفتگی نزدیک شد

به گزارش بورسنیوز، قیمت نفت در معاملات روز جمعه تغییر چندانی نداشته است، اما به سمت بزرگترین کاهش هفتگی از ماه اکتبر نزدیک میشود. ناپایداری ناشی از سیاستهای عوارض آمریکا نگرانیهایی را درباره رشد تقاضا ایجاد کرده است، در حالی که تولیدکنندگان بزرگ جهان قصد دارند تولید خود را افزایش دهند.
امروز قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با کاهشی ۱ سنتی معادل ۰.۰۱ درصد، به ۶۹ دلار و ۴۵ سنت رسید. همچنین نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با کاهشی ۱ سنتی معادل ۰.۰۲ درصد، به ۶۶ دلار و ۳۴ سنت معامله میشود.
قیمت نفت برنت طی یک هفته گذشته ۴.۹ درصد کاهش یافته که این بیشترین کاهش هفتگی این شاخص از ۱۴ اکتبر به شمار میرود. همچنین قیمت نفت آمریکا نیز ۴.۸ درصد در همین مدت پایین آمده است.
سیاستهای ناپایدار تجاری در آمریکا بهعنوان بزرگترین مصرفکننده نفت دنیا تأثیر زیادی بر بازارها گذاشته است. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز پنجشنبه عوارض ۲۵ درصدی بر واردات کالاها از مکزیک و کانادا را تا دوم آوریل به تعویق انداخت، اما عوارض بر واردات فولاد و آلومینیوم طبق برنامه در دوازدهم مارس اجرایی خواهد شد. این دستور شامل محصولات انرژی کانادا که ۱۰ درصد عوارض جداگانه بر آنها وضع شده، نمیشود.
این عوارض بهتنهایی موجب کاهش رشد اقتصاد و در نتیجه کاهش تقاضا برای نفت میشوند. همچنین ناپایداری ناشی از این سیاستها، تصمیمگیریهای تجاری را به تعویق انداخته و بر اقتصاد تأثیر میگذارد. از سوی دیگر، افزایش عرضه تولیدکنندگان ائتلاف اوپک پلاس باعث ایجاد مازاد عرضه در بازار خواهد شد.
قیمت نفت خام برنت در روز چهارشنبه به دنبال انتشار خبری مبنی بر افزایش ذخایر نفت خام آمریکا، به پایینترین سطح خود از دسامبر ۲۰۲۱ کاهش یافت. این ائتلاف در روز دوشنبه اعلام کرد که تصمیم دارد افزایش تولیدی که برای ماه آوریل برنامهریزی شده بود را اجرا کند و ۱۳۸ هزار بشکه در روز نفت به بازار اضافه نماید. البته بخشی از این افزایش تولید با تحریمهای بیشتر صادرات نفت ایران بهعنوان عضوی از اوپک جبران خواهد شد.
وزیر خزانهداری آمریکا در اولین سخنرانی خود با مدیران اجرایی والاستریت گفت: «ما قصد داریم صادرات نفت ایران را به صفر رسانده و تولید پهپاد این کشور را متوقف کنیم».
انتهای پیام/