بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۷

حراج 38 شرکت گروه آریا با نظارت دادستانی

کد خبر : ۱۰۸۱۴۸
38 شرکت زیرمجموعه گروه امیرمنصور آریا با نظارت دادستانی کل کشور (بنا به گفته مسئولان این گروه) به حراج گذاشته شد.

به گزارش مهر، پس لرزه های فساد بزرگ اقتصادی که در تابستان سال 90 در نظام بانکی ایران زلزله به پا کرد و احکام اعدام و حبس تعداد زیادی از مرتبطین با این پرونده توسط قوه قضائیه صادر شد، همچنان ادامه دارد.

در تازه ترین اقدام، 38 شرکت زیرمجموعه گروه توسعه سرمایه گذاری امیرمنصور آریا به حراج گذاشته شده و آگهی فروش آنها در برخی روزنامه‌های کشور منتشر شده است.

در تماس خبرنگار مهر با گروه توسعه سرمایه گذاری امیرمنصور آریا درباره چگونگی این حراج، گفته شد که فرد یا شرکت خریدار باید اطلاعات و مشخصات و درخواست‌های خود را به این گروه به صورت فکس ارائه کند و پس از بررسی ها با درخواست کننده تماس برقرار خواهد شد.

از نماینده این شرکت سئوال شد که آیا این فروش با نظارت دادستانی کل کشور انجام می شود؟ مطرح شد که تمام مراحل فروش شرکت‌های زیرمجموعه زیر نظر و با نظارت دادستانی کل کشور صورت می گیرد.


اسامی 38 شرکت به حراج گذاشته شده بدین شرح است:شرکت صنعتی نمونه منصور گیلان، شرکت شفاف شیمی پلاست، شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران، شرکت فولاداکسین، شرکت صنایع غذایی دریاچه گهر لرستان، شرکت ماشین سازی لرستان، شرکت آبا معدنی داماش گیلان، شرکت آهن و فولاد لوشان، شرکت پخش امیرمنصور ایرانیان، شرکت معدن شکافان تهران، شرکت پی سنگ گستر، شرکت خدمات کشاورزی میثاق گیلان، شرکت ورزشی داماش ایرانیان، شرکت ترچین طبخ ایرانیان، شرکت نوآوران الکترونیک صنعت قم، شرکت ستارگان امیرمنصور، شرکت مهندسی خط ابنیه فنی راه آهن، شرکت سبک سازان لوشان (فرتاک)، شرکت آریا سنگ جام ایرانیان، شرکت گردشگری ستاره درخشان درفک، شرکت داماش ترابر ایرانیان، شرکت ایمن ترابر آریا، شرکت کارگزاری امین سهم، شرکت مروارید درخشان آریا، شرکت گسترش منیزیم آریا، شرکت سامانه های برنامه ریزی منابع کرانه، شرکت گروه صنعتی شیشه مارلیک، شرکت سیمان های نفتی ماه نشان، شرکت سیمان‌های نفتی بروجرد، شرکت سیمان فاراب شمال، شرکت تجارت گستران منصور، شرکت مدیریت پردازش زمان، شرکت خدمات مشاوره ومدیریت تدبیر منصور، شرکت باشگاه ورزشی زاگرس درود، شرکت باشگاه ورزشی استقلال صنعتی اهواز، شرکت پروم جی تی ال، شرکت تعاون تهویه و شرکت کیمه طرح ایرانیان.

جدول اسامی شرکت‌های گروه امیرمنصور آریا و نوع فعالیت و درصد سهام قابل واگذاری آنها به شرح ذیل است:
ردیفشرحنوع فعالیتدرصدسهام
1شرکت صنعتی نمونه منصور گیلانMDF خام- روکش MDF و روکش ملامینه94
2شرکت شفاف شیمی پلاستپریفرم و بطری پت80
3شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایرانمیلگرد- تیرآهن- لوله بدون درز و مفتول95.3
4شرکت فولاد اکسینورقهای فولادی عریض40
5شرکت صنایع غذایی دریاچه گهر لرستانآشامیدنی95
6شرکت ماشین سازی لرستانپل و سازه های فلزی94.9
7شرکت آب معدنی داماش گیلانآب معدنی100
8شرکت آهن و فولاد لوشانسوله و سازه های فلزی72.9
9شرکت پخش امیرمنصور ایرانیانپخش مواد غذایی100
10شرکت معدن شکافان تهراناستخراج و فرآوری مواد معدنی82
11شرکت پی سنگ گسترشن، ماسه، آسفالت و بالاست54.9
12شرکت خدمات کشاورزی میثاق گیلانشیر و گوشت قرمز89.9
13شرکت ورزشی داماش ایرانیانفعالیت ورزشی- فرهنگی81
14شرکت ترچین طبخ ایرانیانتولید فرآورده های غذایی100
15شرکت نوآوران الکترونیک صنعت قملامپ کم مصرف CFL وLED60
16شرکت ستارگان امیرمنصوربسته بندی و مواد غذایی99
17شرکت مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهنتراورس بتنی و چوبی- زیرسازی و روسازی راه آهن100
18شرکت سبک سازان لوشان (فرتاک)سیلیکون متال و سلول خورشیدی70
19شرکت آریا سنگ جام ایرانیانسنگهای تزئینی نما و کف ساختمان80
20شرکت گردشگری ستاره درخشان درفکخدمات اقامتی تفریحی89
21شرکت داماش ترابر ایرانیانحمل و نقل100
22شرکت ایمن ترابر آریاحمل و نقل100
23شرکت کارگزاری امین سهمکارگزاری بورس100
24شرکت مروارید درخشان آریاانواع نان صنعتی75
25شرکت گسترش منیزیم آریاانواع شمش و فرآورده های منیزیمی
26شرکت سامانه های برنامه ریزی منابع کرانهاتوماسیون E.R.P سیستم های نرم افزاری70
27شرکت گروه صنعتی شیشه مارلیکانواع ظروف شیشه الیاف و فرآوری سلیس79
28شرکت سیمان های نفتی ماه نشانسیمان های چاه نفت85
29شرکت سیمان های نفتی بروجردسیمان های چاه نفت84
30شرکت سیمان فاراب شمالتولید انواع سیمان89
31شرکت تجارت گستران منصورواردات، صادرات امور تجاری و گمرکی100
32شرکت مدیریت پردازش زمانطراحی، مشاوره و نظارت بر پروژه های عمرانی100
33شرکت خدمات مشاوره و مدیریت تدبیر منصورتامین نیروی انسانی و خدمات بیمه100
34شرکت باشگاه ورزشی زاگرس دورودورزشی100
35شرکت باشگاه ورزشی استقلال صنعتی اهوازورزشی100
36شرکت پروم جی تی الشرکت بازرگانی100
37شرکت تابان تهویهپیمانکاری100
38شرکت کیمه طرح ایرانیانطراحی، دکوراسیون وتبلیغات100


احکام صادر شده دادگاه درباره پرونده فساد بزرگ که در دی ماه سال 91 به تائید دیوان عالی کشور رسیده، به شرح ذیل است:
مه آفرید خسروی فرزند منصور رئیس گروه آریا به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور و مفسد فی الارض شناخته شدن به اعدام محکوم و به اتهام پولشویی به رد اموال و به پرداخت یک چهارم 2500 میلیارد تومان به عنوان جریمه محکوم شد. همچنین به دلیل پرداخت رشوه کل وجوه نیز ضبط شد.

بهداد بهزادی فرزند ناصر که معاون حقوقی شرکت آریا بود نیز به اعدام و به اتهام شرکت در پولشویی به پرداخت یک چهارم 2500 میلیارد تومان مبلغ اختلاس به عنوان جریمه محکوم شد.

همچنین ایرج شجاعی معاون مالی شرکت نیز به استناد ماده 4 قانون تشدید کلاهبرداری و ارتشاء به اعدام محکوم اعدام و به اتهام پولشویی نیز به پرداخت یک چهارم 2500 میلیارد تومان به عنوان جریمه محکوم شد. همچنین سعید کیانی رضازاده رئیس بانک صادرات شعبه گروه ملی اهواز نیز به عنوان مفسد فی الارض شناخته شد و به اعدام محکوم شد. همچنین این فرد به بازگرداندن وجوهی که به عنوان رشوه دریافت کرده محکوم و به 23 میلیارد و 500 میلیون ریال جریمه محکوم شد.

سعید رضا محمدی مدیرعامل بانک ملی کیش شعبه کیش به استناد ماده 4 به حبس ابد و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم و به جرم پولشویی نیز به پرداخت 18 هزار میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شد.

علیرضا ریاضی سرپرست منطقه بانک صادرات اهواز نیز به 15 سال حبس و انفصال موقت از مشاغل دولتی محکوم شد. طهماسب نصیری مدیرعامل شرکت خدمات عمومی به 20 سال حبس و پرداخت 137 میلیارد و 600 میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.

خدامراد احمدی معاون وزیر و رئیس سابق ایمیدرو بر اساس ماده 2 قانون ارتشا و کلاهبرداری به 10 سال حبس، رد مال، 9 میلیارد ریال جزای نقدی و انفصال موقت از مشاغل دولتی محکوم شده است. عبدالرضا رسولی مدیرعامل شرکت صنعتی فولاد نیز به 20 سال حبس و رد مبلغ 30 میلیارد ریال و خودروی سانتافه محکوم شده است. ابوالفضل گلزاری مدیرعامل شرکت تراورس به سه سال حبس محکوم شده است. مجید اسعدی الموتی معاون وزیر راه و شهرسازی به 10 سال حبس، 74 ضربه شلاق انفصال دائم از خدمات دولتی و استرداد رشوه 202 هزار یورو و 80 میلیون تومان و پرداخت جزای نقدی به همین مقدار محکوم شد.

شاپور رهنمای زکاوت مدیر کل وزارت راه نیز به 10 سال حبس، 74 ضربه شلاق، انفصال دائم از خدمت رد مال و جزای نقدی به میزان 266 هزار دلار محکوم شده است. علی امیری مدیر کل وزارت راه به 10 سال حبس ، 74 ضربه شلاق و رد مال به میزان 168 هزار یورو و جریمه نقدی به همین میزان محکوم شد.

کامران رادپویا مدیر یکی از شرکت های وابسته به گروه آریا به دو سال حبس ، رد مال به میزان 113 هزار یورو و بر اساس ماده های 592 و 593 قانون مجازات اسلامی به سه سال حبس دیگر نیز محکوم شده است.

محمد دستجردی مدیرعامل شرکت حدید پارسیان به یک سال حبس و بر اساس ماده پولشویی به پرداخت یک چهارم 23 میلیارد و 900 میلیون تومان وجه پولشویی محکوم شده است.

بهرام دهستانی مدیر شرکت الیت به دو سال حبس و همچنین پرداخت یک چهارم 686 میلیارد و 400 میلیون ریال محکوم شده است. امیر رضا موجودی به تحمل 5 سال حبس و بر اساس قانون پولشویی به پرداخت یک چهارم 686 میلیارد و 400 میلیون ریال جزای نقدی و بر اساس ماده 536 قانون مجازات اسلامی به 6 ماه حبس دیگر محکوم شد.

احسان نجیب به دو سال حبس و پرداخت یک چهارم 686 میلیارد و 400 میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده است سعید خسروی از اقوام مه آفرید نیز به 8 سال حبس محکوم شده است ضمن اینکه جمیله استوار از کارمندان مه آفرید به سه سال حبس محکوم شده بود که یک سال آن به جزای نقدی 100 میلیون ریالی بدل شده و محکومیت آن به پرداخت یک چهارم وجوه دریافتی بر اساس قانون پولشویی نقض شده است. همچنین عاطفه حسی به سه سال حبس محکوم شده بود که یک سال آن به پرداخت جزای نقدی به میزان 100 میلیون ریال بدل شد.

این در حالی است که علیرضا بافتچی به تحمل 10 سال حبس ،74 ضربه شلاق و 550 میلیون ریال جزای نقدی همچنین 3 سال انفصال دائم از خدمات دولتی و 20 سال نیز انفصال از مشاغل دولتی و عمومی محکوم شده بود که 20 سال انفصال او از سوی دیوان عالی نقض شده بود علیرضا بهارلویی کارمند مه آفرید به دو سال حبس محکوم شده است. همچنین محمود سروری دیگر کارمند این گروه نیز به سه سال حبس محکوم شده است. این در حالی است که محمد رضا شهیدی تبار کارمند گروه خدمات عمومی به دو سال حبس، رد مبلغ 12 میلیارد و 400 میلیون ریال و جزای نقدی به میزان یک چهارم این پول محکوم شده است.

در همین حال، سرپرست دادگاههای کیفری استان تهران اخیرا جزئیات رسیدگی به پرونده سه نماینده مجلس که در پرونده سه هزار میلیاردی متهم بودند را تشریح کرده است.

قاضی محسن افتخاری اظهار داشته است: در پرونده فساد سه هزار میلیاردی سه نماینده مجلس متهم بودند که به اتهام آنها در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران رسیدگی شد. بر اساس حکم دادگاه دو نفر از متهمان محکوم شده و برای آنها حکم مجازات صادر شد.

سرپرست دادگاههای کیفری استان تهران در خصوص زمان ارسال پرونده به دیوان عالی کشور گفته است: به دلیل اینکه برخی نمایندگان ساکن شهرستان هستند روند ابلاغ حکم زمان لازم دارد و احتمال می روند این پروسه دو ماه طول بکشد.

از همان روزهای اول شایعاتی درباره نقش برخی از نمایندگان در پرونده فساد بزرگ بانکی مطرح بود که نخستین بار دادستان کل کشور در تاریخ 18 آبان سال 90 به این موضوع اشاره کرد و گفت: برخی نمایندگان مجلس هشتم درباره این پرونده احضار شدند که به عنوان متهم با سپردن وثیقه آزاد هستند.
محسنی اژه ای در آن نشست خود اشاره ای به تعداد این نمایندگان نکرد تا اینکه 41 روز بعد در جمع خبرنگاران گفت: چهار نفر از نمایندگان مجلس به عنوان مطلع و متهم به دادگاه احضار شده‌اند اما هیچ نماینده ای در خصوص پرونده بزرگ فساد مالی بازداشت نشده است.
وی در پاسخ به اینکه گفته می شود برخی از نمایندگان مجلس به افرادی که در پرونده فساد بزرگ مالی دست داشته اند برگه سفید امضا داده اند اظهار داشته بود: اگر نماینده ای با دادن برگه های سفید امضا کمک به تسهیل اقدام مجرمانه ای کند ما آن را بررسی و به عنوان جرم تلقی می کنیم. علی لاریجانی، رئیس مجلس هم در جمع خبرنگاران درباره نقش نمایندگان در پرونده سه هزار میلیاردی گفت: تایید یا تکذیب نمی‌کنم.اما اگر چنین موضوعی صحت داشته باشد باید به پرونده این نمایندگان همانند دیگر متهمان پرونده رسیدگی شود.

با این حال، در اوسط سال 90 محمودرضا خاوری مدیرعامل وقت بانک مرکزی که از متهامان اصلی این پرونده بود، از کشور فرار کرد و به کانادا رفت.

قاضی سراج ( قاضی ویژه فساد بزرگ بانکی ) هم در روزهای اخیر گفته است: مدیران عامل سابق سه بانک ملی، صادرات و مسکن به زودی و همزمان محاکمه می‌شوند.

وی در عین حال گفته است: من نگفته‌ام که خاوری غیابی محاکمه می‌شود زیرا او وکیل دارد. وی افزوده بود: اگر به سازمان بازرسی نیامده بودم تا به حال خاوری محاکمه شده بود اما به زودی مدیران عامل سابق بانک‌های صادرات ملی و مسکن همزمان محاکمه می‌شوند.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر