نقش نامعلوم سهامداران عمده در بازار سرمایه
برهمین اساس، در این گزارش در نظر داریم به بررسی روند معاملات روزانه برخی شرکت های بورسی طی پنج روز اخیر و تشریح چگونگی رد و بدل شدن سهام شرکت ها توسط سهامداران عمده آن بپردازیم.
براساس گزارش بورس نیوز، بانک پارسیان در حالی به عنوان سهامدار عمده شرکت تجارت الکترونیک پارسیان خریدار تنها 160 هزار سهم آن طی چهار روزمعاملاتی اخیر بوده که شرکت سرمایه گذاری غدیر با تملک بیش از یک درصدی سهام "رتاپ" حدود 700 هزار سهم آن را طی مدت مشابه خریداری کرده است. از این رو، به نظر می رسد سهامدار عمده شرکت تجارت الکترونیک پارسیان یعنی بانک پارسیان چندان تمایلی جهت حمایت از سهام زیر مجموعه خود ندارد، این در حالی است که "رتاپ" از اوایل فروردین ماه سال جاری تاکنون بازدهی منفی 8.39 درصدی را برای سهامداران خود محقق ساخته است.
بانک سامان نیز طی مدت زمان مذکور 600 هزار سهم شرکت شیشه همدان را خریداری کرد و بدین ترتیب میزان مالکیت خود را در سهام مجموعه مذکور به بیش از چهار درصد افزایش داد.
همچنین طی معاملات روز جاری شرکت تکادو 642 هزار سهم "کشرق" را به سبد سرمایه گذاری های خود افزود، حال آنکه سهامدار مذکور طی چهار روز معاملاتی اخیر هیچ خریدی را روی این سهم انجام نداده است. اما در مقابل بانک دی خریدار چهار میلیون و پانصد هزار سهم همچنین شرکت صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود بوده است. علاوه بر این، "کشرق" بازدهی منفی حدود دو درصدی را از ابتدای سال جاری تاکنون نصیب سهامداران خود کرده است.
بیمه آسیا نیز با خرید بیش از 629 هزار سهم شرکت عمران و توسعه فارس طی معاملات روز جاری میزان مالکیت خود را در سهام مجموعه مذکور به بیش از یک درصد ارتقاء داد.
شرکت سرمایه گذاری هامون سپاهان 400 هزار سهم شرکت پالایش نفت تبریز و حدود 200 هزار سهم مجموعه پتروشیمی پردیس را طی چهار روز معاملاتی اخیر به پرتفوی بورسی خود اضافه کرد.
این در حالی است که برخی حقوقی های بازار سرمایه اقدام به فروش سهام تحت تملک خود نمودند که از جمله آن می توان به فروش حدود 700 هزار سهم شرکت لوله و ماشین سازی ایران توسط بیمه ملت اشاره کرد.
این معامله در حالی روز جاری انجام شده که بیمه ملت طی چهار روز معاملاتی اخیر هیچ اقدام دیگری بر روی سهام "فلوله" اعم از خرید یا فروش آن انجام نداده است. علاوه بر این، "فلوله" از ابتدای سال جاری تاکنون بازدهی منفی بیش از 13 درصدی را محقق کرده است.
سبد شرکت توسعه تجارت نیز به عنوان یکی از سهامداران عمده "ثتران" 410 هزار سهم آن را از سبد سرمایه گذاری های خود خارج کرد و بدین ترتیب درصد سهام این سهامدار در شرکت سرمایه گذاری مسکن تهران به یک درصد کاهش یافت.
شرکت راه گشا تجارت آذربایجان نیز حدود 795 هزار سهم "غاذر" را واگذار کرد.
در پایان این گزارش می افزاید، با نگاهی به روند معاملات شرکت های عنوان شده در این گزارش در می یابیم که سهامداران عمده مجموعه های بورسی چندان رغبتی جهت حضور در روند معاملات سهام زیرمجموعه های خود اعم از خرید یا فروش سهام آنها از خود نشان ندادند که این امر به طور قطع با هداف اصلی آنها مبنی بر حمایت از بازار سرمایه و سهامداران و نیز دستور وزیر اقتصاد منافات دارد.
چرا سهامداران خرد با دیدن پی بر ای کمتر از5 شرکت مبادرت به خرید تاپیکو کردند و اقابون... و رفقا تمام سهام شان را در میانگین 500 تومن فروختند، دستور توقف نماد شرکت برای تعدیل منفی را از ناظر بازار میخواهند. بعد از تعدیل در حدود 300تومن به جمع اوری سهام در ازای هر سهم 200سود میکنند. اگر این به یقین برسد از سهانداران تاپیکو راهی حز شکایت از این ترفند ناجوانمردانه هیات رییسه نیست. موفق باشید
در این حد که شاهد بهترین روز رقم بخوره برای
ماه اردبیهشت
شبندر دریابید خوش به حال اونا که امروز توانستن بخرن
پارسان وغدیر
و پتروشیمی شاراک 29 همین ماه مجمع داره میشه خرید کرد خوبه
من امروز تماس با امور مالی شرکت تاپیکو داشتم. ظاهرا مشکلی وجود نداره
دوستان میونید اصل قضیه حقوقی هاچیه؟
حقوقی ها در واقع لیدرهای دولت قبلی هستند
که سهام شرکتهای خصوصی سازی را دردولت قبل
با رانت وبدون دادن پول از دم قسطی وبلند مدت خریدند و صاحب قدرت وپول حاصل شده از توزیع نادرست ثروت در دولت قبل شدند . وحالا که دولت از لحاظ مالی بدلیل تحریم وبی اظباطی های مالی دولت قبلی تضعیف شده در اقتصاد مملکت جولان میدهند.واین ریزش در استانه هدفمندی وارائه اولین بودجه دولت جدید حاصل لج بازی حقوقی های دولت قبلی جهت نشان دادن ناکارامدی دولت جدید است وبرنامه ریزی شده است وریشه در برنامه قبلی دولت قبلی دارد و......