تلاش برای بازگشت
همچنین در این روز گروه مپنا با 53 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل بانک پاسارگاد با 69 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با 0.40 واحد افزایش به رقم 791 واحد رسید.
در این شرایط امروز تولید برق عسلویه مپنا با 0.5 واحد رشد شاخص فرابورس بیشترین تأثیر مثبت را برجا گذاشت و در مقابل شرکت پتروشیمی خراسان با 0.28 واحد کاهش آن، بیشترین تأثیر منفی را بر این نماگر در پی داشت.
گفتني است ارزش كل معاملات در بازار بورس به رقم 1070 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 410 میلیارد ریال رسید.
215 واحد رقمی بود که امروز شاخص کل بورس برای میزان افت خود برگزید البته به اختیار خودش که نبود این عددی بود که سهام شرکت های بانک پاسارگاد، مخابرات ایران، بانک پارسیان و بانک صادرات برای آن انتخاب کردند.
بنابر گزارش بورس نیوز، به نظر می رسد که اهالی بازار به این تعادل دیگر عادت کرده اند اگرچه اوایل آغاز روند تعادلی قبول آن برای سرمایه گذاران سخت بود اما در حال حاضر پذیرفته اند که باید نحوه و تصمیمات سرمایه گذاری خود را نسبت به این شرایط اتخاذ کنند.
فعلاً آنچه که از روند معاملات بر می آید، در شرایط فعلی نوسانگیری و دیدگاه کوتاه مدت و میان مدت نتیجه مورد انتظار اهالی تالار را در پی نخواهد داشت.
از سویی دیگر طی روز جاری بزرگان بازار سرمایه با وزیر اقتصاد نشستی را برگزار کرده اند که گفته می شود حمایت از بازار سرمایه یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث در این جلسه بوده است.
به هر حال آنچه که مشخص است حقوقی هایی که امروز دفتر وزیر بودند حدود 50 درصد فعالان بازار سرمایه هستند که می توانند به راحتی اعتماد و اطمینان از دست رفته را مجدداً به این بازار بازگردانند اما موضوع مهم و با اهمیت در این خصوص نحوه حمایت از بورس می باشد چراکه اولین تجربه حمایت از بازار که توسط صندوق توسعه به انجام رسید موفق نبود و در مواردی نیز نتیجه عکس برجای گذاشت، امیدواریم که اینبار این مهم با برنامه های جامع و حساب شده نتیجه مورد نظر مسئولین را در پی داشته باشد.
اما شاید اهالی تالار بورس این روزها از سردرگم ترین فعالان اقتصادی کشور باشند چراکه در شرایط فعلی هیچکدام از معادلات اقتصادی با روندی که در بازار سرمایه شاهد آن هستیم همخوانی ندارد به هر حال ارایه مجوز به برخی صنایع برای افزایش نرخ محصولات، آمارهای مثبت اقتصادی ارایه شده از سوی مسئولین و نیز گزارشات قابل قبول سه ماهه اغلب شرکت های بورسی همگی نشان از روندی رو به جلو در اقتصاد کشور دارد که باید نمود و برآیند آن در دماسنج اقتصاد نمایان شود که هم اکنون اینگونه نیست.
لذا به نظر می رسد که باید موضوع را در جای دیگری جستجو کرد مثلاً شاید هنوز سود سپرده بانکی آنقدر جذاب هست که اجازه ورود نقدینگی به بورس را ندهد و یا شاید هنوز حقوقی های بازار به این رویه نرسیده اند که قیمت سهام شرکت ها به کف خود رسیده و باید مورد حمایت قرار گیرند. به هر حال این روند که امروز شاهد آن هستیم همچون بیماری است که مرگ مغزی شده و علی رغم اینکه تمامی اعضاء بدن زنده هستند و علائم حیات وجود دارد اما در عمل حیات واقعی که منجر به تحرک شود را شاهد نیستم.
از همین رو امیدواریم تا تصمیمات اتخاذ شده در جلسه امروز بزرگان بورس با وزیر اقتصاد منجر به بازگشت علائم حیات واقعی به بازار سرمایه شود.