بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۰

آغاز شیوع‌شناسی مصرف موادمخدر بین دانش‌آموزان

کد خبر : ۱۳۰۰۱۴
قائم‌مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، با بیان اینکه طبق آمار سال 90 پایه سن اعتیاد 15 سالگی است،‌ گفت: به دلیل وجود آمارهای متفاوت در تلاشیم برای مشخص شدن سن دقیق گرایش به مواد مخدر و نوع مواد مصرفی، شیوع شناسی مواد مخدر را با همکاری وزارت آموزش و پرورش بین دانش‌آموزان در دستور کار قرار دهیم.

علیرضا جزینی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، ‌درباره کاهش سن مصرف موادمخدر بین نوجوانان و جوانان، افزود: بر اساس آماری که به دست ما رسیده است، سن مصرف از 15 سالگی آغاز می‌شود اما برخی این سن را پایین‌تر عنوان می‌کنند که به دلیل نبود مبنای علمی در این ادعا نمی‌توان آن را به صراحت بیان کرد.

وی با تاکید بر اینکه امسال شیوع‌شناسی مصرف مواد مخدر را در حوزه آموزش و پرورش آغاز می‌کنیم، ادامه داد: با توجه به اینکه کاهش سن مصرف بین دانش‌‌آموزان مشخص‌کننده نوع مواد و سن گرایش به مصرف مواد مخدر است لذا شیوع‌شناسی را در حوزه آموزش و پرورش گسترش خواهیم داد.

قائم‌مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، تاکید کرد: آمار دقیق برای مشخص شدن سن مصرف موادمخدر را باید با همکاری وزارت آموزش و پرورش انجام دهیم و امید است تا پایان سال بتوان آماری دقیق از این معضل اعلام کرد.

جزینی با بیان اینکه در شیوع‌شناسی مصرف مواد مخدر در سال 90 پایه سن اعتیاد 15 سالگی بود، یادآور شد: آماری که اکنون وجود دارد را بر مبنای این پایه قرار داده‌ایم تا بعد از همکاری با وزارت آموزش و پرورش بتوان آمار به روز‌تری ارایه کرد.

وی با یادآوری اینکه مصرف موادمخدر و روان‌گردان‌ها دو معضلی هستند که استفاده هر دو بین دانش‌آموزان مورد آزمون قرار خواهد گرفت، تاکید کرد: به عنوان مثال در شیوع‌شناسی سال 1390 و در حوزه دانش‌آموزی، 4 دهم درصد مصرف روان‌گردان گزارش شده و در ارتباط با مصرف موادمخدر بین دانش‌آموزان نیز نسبت به سنوات قبل افزایش وجود داشته است.

قائم‌مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر،‌ با توجه به شیوع‌شناسی مصرف مواد مخدر در سال 90،‌ یک درصد دانش‌آموزان هم موادمخدر و هم روان‌گردان‌ استفاده می‌کردند، افزود: بدون‌شک آمار دقیق را در سال جاری در رابطه با نوع مصرف و سن مصرف در پایان امسال اعلام خواهیم کرد.

جزینی درباره اقدامات عملی انجام شده برای مبارزه با مواد مخدر، یادآور شد: امروزه یک سند جامع اولیه پیشگیری از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصویب شده که اکنون این سند مبنای کار قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که قشر دانش‌آموزی و دانشجویی را تحت پوشش قرار می‌دهند باید مبارزه با مواد مخدر را در اولویت اول خود قرار دهند، افزود: متاسفانه در سال گذشته فقط توانستیم 8 درصد مدارس یا دانش‌آموزان در حوزه پیشگیری را تحت پوشش قرار دهیم که این درصد بسیار پایین است و نمی‌تواند ما را به اهداف خود نزدیک کند.

جزینی یادآور شد: امسال در مذاکراتی که با آموزش و پرورش داشتیم اعلام کردیم که علاوه بر اعتباراتی که ستاد مبارزه با موادمخدر دراین راستا می‌گذارد خود وزارتخانه نیز باید اهتمام لازم را جهت تامین اعتبارات داشته باشد زیرا این مساله حیاتی است و یک‌سو نگری کافی نخواهد بود.

قائم‌مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه حوزه آموزش و پرورش نسبت به حوزه وزارت علوم و بهداشت از اهمیت بیشتری در مبارزه با موادمخدر برخوردار است، گفت: طی سوالاتی که از دانشجویان مصرف‌کننده مواد مخدر پرسیده شد، برخی از آنها اعلام کردند که سن مصرفشان از دوران دانش‌آموزی آغاز شده که این مهم میزان اهمیت ورود وزارت آموزش و پرورش را نشن می‌دهد.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر