معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است، باید با بیحجابی از طریق با کارهای فرهنگی مقابله کرد.
به گزارش ایسنا، حسین نوشآبادی در حاشیهی آیین معارفه مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بخش عمدهی شعارها در نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر شعارهای فرهنگی بوده و طبیعی است که این مقولهی مهم مورد توجه و عنایت ویژه قرار بگیرد. برای اینکه اهداف نظام محقق شود باید اعتبارات و بودجهی کافی برای فرهنگ منظور شود.
وی تصریح کرد: به همین خاطر یکی از موضوعات مهم در مسائل فرهنگی، تأمین اعتبارات و بودجههای کافی برای اجرای برنامهها و سیاستهای فرهنگی است. فکر میکنم به نسبت سایر بخشها اعتبارات فرهنگی کافی نیست با توجه به حجم برنامهها و گسترهی فعالیتهای فرهنگی و هنری باید تناسبی بین برنامهها و اعتبارات وجود داشته باشد.
نوشآبادی ادامه داد: گرچه در اولین سال دولت یازدهم سعی شد که برخی از این خلاءهای بودجهای و اعتباری از بین برود اما تا رسیدن به نقطهی مطلوب فاصله داریم. افزایش بودجههای سنواتی به توسعه و پیشبرد برنامههای فرهنگی کمک میکند، این بحث همواره مطرح بوده که باید هم نمایندههای مجلس در بودجههای سالیانه افزایش بودجه فرهنگی را مدنظر قرار بدهند و هم در برنامهریزیهای دولت از اولویت خاصی برخوردار باشد.
معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نگاهی که مقام معظم رهبری به مسائل فرهنگی دارند، اضافه کرد: با توجه به این نگاه مهم، خوشبختانه هم در رأس دولت، دکتر روحانی که چهرهای علمی، فرهنگی است، حضور دارد و هم در رأس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دکتر جنتی انسانی فرهیخته فرهنگی هستند، طبیعی است که ما هم برای تامین نیازهای خودمان در این بخش برای حوزههای کتاب، نشر، سینما و توسعه فعالیتهای دینی و قرآنی باید اعتبارات و منابع کافی داشته باشیم و لازمهی برخورداری از امکانات مالی مناسب، حمایت مجلس از برنامههای فرهنگی است.
وی افزود: تامین بودجهی کافی برای سال آینده هم با یک نگاه ویژه به مقولهی فرهنگ در بودجه مورد توجه قرار گرفته و بدون شک در سال آتی بودجه جهش بیشتری نسبت به سال قبل دارد. سال گذشته بودجه حوزهی فرهنگ و هنر شش هزار میلیارد ریال بود که در سال جاری نسبت به سال قبل پنج درصد رشد داشت اما این بودجه نیز برای وزارت و فرهنگ و ارشاد اسلامی کافی نبوده و منطبق با برنامهها و اهدافی که ما داریم، نیست.
نوشآبادی تأکید کرد: مجلس باید جهش بیشتری در سال آینده برای بودجهی فرهنگی در نظر بگیرد و حداقل هزار میلیارد تومان برای این بخش اختصاص دهند تا بتوانیم مطابق با برنامهها و سیاستهایی که داریم، کار کنیم.
معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: فعالیتهای قرآنی در رأس برنامههای وزارت قرار دارد، حجاب و عفاف از موضوعات مهم و محورهای ویژهی برنامههای وزارت است. ما هم به عفاف هم به حجاب اهمیت میدهیم و اعتقاد داریم حجاب در واقع یک نماد شاخص فرهنگی، دینی و اسلامی است و در چارچوب سیاستهای کلی نظام باید به این ارزشهای مهم توجه کنیم.
وی تصریح کرد: همه دستگاهها در این موضوع مهم سهیم هستند و بخشی از آن به ما محول شده است. در شورای عالی انقلاب فرهنگی وظایف دستگاههای مختلف تعیین شده و طبیعی است که همه نهادها باید در جهت ترویج فرهنگ حجاب و عفاف تلاش کنند. به بخشهایی که به وزارت فرهنگ و ارشاد واگذار شده توجه ویژه خواهیم داشت و به حجاب اعتقاد راسخ داریم. نباید فقط به ظاهر بپردازیم بلکه علاوه بر توجه به ظاهر جامعه که باید موجه باشد نیاز است به محتوا و نیازهای درونی و معنوی نیز توجه کنیم و عفاف را همراه با حجاب بدانیم.
نوشآبادی تاکید کرد: ما از هر طرح و پیشنهادی که به اعتلای فرهنگ دینی، اسلامی و ایرانی کمک کند، استقبال میکنیم. حجاب نماد اسلامی ماست وقتی یک پدیدهی ارزشمند مثل آن که نماد ایرانی است و به آن علاقهمند هستیم، باید تلاش کنیم که در واقع به نقطهی مطلوب برسیم بدون اینکه اجبار و اکراهی در کار باشد چون احساس میکنیم در پرداختن به حجاب نباید از قدرت استفاده کرد؛ چراکه حجاب یک مقولهی فرهنگی است و باید با کارهای فرهنگی، ارشادی، هنری و حتی با ابزار هنر و فرهنگ این پدیدهی ارزشمند را ترویج کنیم.
وی ادامه داد: اجبار و سختگیری و ایجاد تنش و درگیری به مصلحت جامعه نیست، چون حجاب یک اصل دینی و قرآنی است و ما باید با روشهای فرهنگی به مقولهی حجاب و عفاف بپردازیم و با روشهای غیرفرهنگی موفق نمیشویم.
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه