بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
جمعه ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۱
کد خبر : ۱۳۰۸۷۸
وزیر نفت با اعلام دلایل توقف فروش نفت در بورس انرژی، گفت: واحدهای جدید پتروشیمی با فاینانس‌های چینی توسعه می یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، بیژن زنگنه در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز با اولویت توسعه میادین مشترک در طول یک سال فعالیت دولت یازدهم، گفت: هم اکنون حدود 60 میلیارد دلار طرح و پروژه نفتی در دست اقدام است.

وزیر نفت با اعلام اینکه عرضه بنزین پاک با استاندارد یورو چهار در برخی از کلانشهرهای کشور از دیگر دستاوردهای دولت است، تصریح کرد: وضعیت آلودگی هوای تهران و برخی کلانشهرهای تغییر کرده و این موضوع کاملا ملموس است.

این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با یادآوری اینکه قرار است تا سه سال آینده ظرفیت تولید نفت ایران با افزایش 700 هزار بشکه ای از محل توسعه میادین آزادگان جنوبی، آزادگان شمالی و یادآوران به 4 میلیون و 700 هزار بشکه افزایش یابد، اظهار داشت: علاوه بر این با بهره برداری از فازهای پارس جنوبی ظرفیت تولید میعانات گازی به یک میلیون بشکه در روز افزایش می یابد.

آخرین وضعیت توسعه پارس جنوبی

وی با اشاره به برداری از اولین مرحله فاز 12 پارس جنوبی از راه اندازی دو سکوی دریایی بزرگترین فاز پارس جنوبی در آینده ای نزدیک خبر داد و افزود: همچنین امسال بخش‌هایی از فاز 16 پارس جنوبی و فاز 18 پارس جنوبی راه اندازی خواهند شد.

این مقام مسئول با اعلام اینکه تا پایان سال جاری در مجموع یکصد میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران افزوده می شود، تبیین کرد: در مجموع تا سه سال آینده باید کل 17 فاز در دست اجرای پارس جنوبی در مدار بهره برداری قرار گیرد هر چند طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی کمی از سایر فازها با تاخیر و عقب ماندگی روبرو است.

زنگنه با تاکید بر اینکه سال گذشته به علت دیر به مدار رسیدن فازهای پارس جنوبی و کمبود گاز 27 میلیارد لیتر فرآورده نفتی به ارزش 18 میلیارد دلار در نیروگاه ها مصرف شد، یادآور شد: در 5 ماهه امسال 54 درصد صرفه جویی در دادن سوخت مایع به نیروگاه ها در مقایسه با سال گذشته شده که برای محیط زیست بسیار مهم است، در آمد زیادی هم برای کشور ایجاد می کند.

واردات بنزین سال 94 متوقف می شود

وزیر نفت در ادامه در خصوص آخرین وضعیت احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس، توضیح داد: عملیات اجرایی این پالایشگاه بریا مدتی متوقف شد اما هم اکنون از پیشرفت حدود 75 درصدی برخوردار است.

این عضو کابینه دولت با بیان اینکه سال اینده اولین مرحله این پالایشگاه به عنوان دومین طرح استراتژیک در دست اجرای وزارت نفت وارد مدار تولید خواهد شد، گفت: با راه اندازی این فاز در سال 94 واردات بنزین نه تنها متوقف می شود بلکه ایران به صادرکننده نفتا، گازوئیل و نفت سفید و گاز مایع تبدیل خواهد شد.

وی با اعلام اینکه با بهره برداری کامل از پالایشگاه ستاره خلیج فارس ایران تا 13 سال نیازی به واردات بنزین و گازوئیل ندارد، تاکید کرد: علاوه بر این بنزین تولیدی این پالایشگاه منجر به ارتقای کیفیت سایر پالایشگاه ها خواهد شد.

این مقام مسئول میزان تولید روزانه بنزین در این پالایشگاه را 36 میلیون لیتر عنوان کرد و افزود: با پیگیری ها، تغییرات مدیریتی و رفع مشکلات هم اکنون عملیات اجرایی به خوبی در حال انجام است و هدف کوتاه مدتی را برای نیمه اول 1394 تعریف کردیم که بر مبنای آن واحد اول حتی نه به طور کامل بلکه در زمان تعیین شده نفت گاز، نفت سفید، گاز مایع و نفتا تولید کند و سپس هر چند ماه واحدهای بعدی وارد مدار شوند.

زنگنه میزان واردات فعلی بنزین به کشور را 6 تا 7 میلیون لیتر در روز اعلام کرد و افزود: تا سال 1395 و بهره برداری کامل از پالایشگاه ستاره خلیج فارس امکان توقف واردات و حتی صادرات بنزین فراهم می شود.

توسعه پتروشیمی با فاینانس چینی

زنگنه درباره آخرین وضعیت توسعه صنعت پتروشیمی هم تصریح کرد: با بهره برداری از فازهای پارس جنوبی اتان پتروشیمی کاویان که با یک تن کمبود خوراک روبرو است، تامین می شود.

وزیر نفت با اشاره به راه اندازی طرح های جدید پتروشیمی در مسیر خط لوله اتیلن غرب همچون مجتمع پتروشیمی لرستان، همدان، ایلام، کردستان و مهاباد، اظهار داشت: هم اکنون ارزش تولید محصولات پتروشیمی ایران 25 میلیارد دلار برآورد می شود که با 80 میلیارد دلار سرمایه گذاری این به 80 میلایرد دلار در سال افزایش می یابد.

این عضو کابینه دولت با یادآوری اینکه بقیه واحدهایی هستند که پبشرفت فیزیکی قابل ملاحظه ای ندارند و بزرگترین مشکل آنها فایننس طرح ها بوده است، تاکید کرد: برخی از این واحدهای در دست ساخت پتروشیمی را با فاینانس‌های چین تامین اعتبار و توسعه خواهد یافت.

وزیر نفت درباره سیاست وزارت نفت برای جلوگیری از خام فروشی توضیح داد: تصمیمی که گرفتیم و کار آن را شروع کردیم بر این مبنا قرار دارد که تا ظرف 4 سال آینده هیچ بشکه میعانات گازی صادر نکنیم، بلکه در داخل فرآورش شود.

این مقام مسئول در خصوص مشارکت بخش خصوصی در تجارت نفت و گاز کشور هم بیان کرد: هر سرمایه گذاری از بخش خصوصی بیاید نفت یا فرآورده های نفتی یا میعانات گازی را می فروشیم ولی باید حداقل هایی را داشته باشند.

زنگنه از بورس به عنوان سالم ترین ومنطقی ترین مسیر عرضه نفت خام و میعانات گازی نام برد و افزود: هم اکنون به صورت نامحدود میعانات گازی در بورس انرژی عرضه می شود و خوراک صنایع تکمیلی به طور کامل تامین می شود.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه به رانت خواران نفت نمی فروشیم، دلایل عدم خرید نفت از بورس انرژی را قیمت گذاری این کالا با فرمول 100 درصد فوب خلیج فارس اعلام کرد و گفت: اگر مطمئن باشیم نفت تحویل در پالایشگاه های داخلی مصرف می شود مطابق با قانون نفت را با 95 فوب خلیج فارس در بورس عرضه می کنیم.

این عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه نشانی مصرف نفت باید برای وزارت نفت مشخص شود، اظهار داشت: به رانت خواران نفت نمی فروشیم و همه باید زحمت بکشند.

وزیر نفت در مورد اقتصاد دانش بنیان در صنعت نفت گفت: مذکراتی با وزارت علوم انجام شد تا دانشگاه ها در افزایش ضریب بازیافت نفت از میدان های نفتی مشارکت جدی کنند.

این مقام مسئول افزود:‌ هم اکنون 6 تا 7 دانشگاه داریم که امکان چنین پژوهش هایی را دارند از این رو ما گفتیم به هر یک از این واحد ها تعدادی از میدان های نفتی اختصاص داده شود تا آنها بر مبنای موافقت نامه هایی 10 ساله و تمام وقت مسائل این میدان ها را کامل دنبال کنند به صورتی که ما افزایش تولید داشته باشیم و مشکلات بهره برداری آنها حل شود.

زنگنه با بیان اینکه دانشجویان ارشد و دکتری روی همین ها کار کنند و پس از یک مدت ما دارای یک عده افراد هستیم که تخصص آنها و تمرکزی فعالیتشان روی یک میدان خاص خواهد بود که این کار بزرگی است، خاطرنشان کرد:10 خانواده کالایی را مشخص کردیم در نفت که نیاز به ساخت دارند، کالاهایی که پرشمارند و تولید آنها در داخل اقتصادی است.


اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
با توجه به دریافت عوارض نوسازی خطوط انتقال پالایشگاه ها در بورس کالا مشخص شد:

دور زدن قانون و مجلس از سوی پالایشگاه های گازی کشور

ارسال نظر