مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در امور زنان و خانواده بر ضرورت انجام پژوهشهای کاربردی با موضوع تاثیر مواد مخدر بر زنان باردار و نوزادان تاکید کرد.
به گزارش ایسنا؛ زهرا بنیانیان در حاشیه ششمین جلسه کمیته زنان و خانواده ستاد گفت: در این جلسه اولویتهای پژوهشی ارسالی دستگاهها مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد چهار پژوهش با تاکید بر بحث زنان به موارد پژوهشی سال 93 اضافه شود.
وی افزود: در این کمیته با توجه به کمبود پژوهش و مطالعه در بحث تاثیر مواد مخدر بر نوزادان چه در مرحله جنینی و چه در مرحله تولد و تاثیرگذاری مواد بر زن باردار، اعضای کمیته از انجام اینگونه پژوهشها استقبال کردند.
مشاور دبیرکل ستاد در امور زنان و خانواده به اهمیت نقش آموزش و پرورش در پیشگیری از اعتیاد اشاره کرد و گفت: بر این اساس مقرر شد جلسه مشترکی با حضور نمایندگان ستاد و وزارت آموزش و پرورش تشکیل شود تا بر مبنای آن و با توجه به بحث پیشگیری، پژوهشهای موثری در این رابطه در حوزه زنان اتفاق افتد.
بنیانیان در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در ادامه جلسه، برنامههای دستگاهها در سالهای 92 و 93 مورد بررسی قرار گرفت و به دلیل آنکه مطالب ارائه شده ناهمگون بود و از انسجامی که ستاد مدنظر داشت، برخوردار نبود، مقرر شد نمایندگان ستاد در جلسات حضوری در وزارتخانهها به توصیف بیشتر اهداف ستاد بپردازند، تا با توجه به وظایف ستاد که همان سیاستگذاری، هماهنگی و نظارت است بتوانیم از این برنامهها در سال 94 و یا برنامههای بعدی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: وضعیت زنان زندانی با جرم مواد مخدر و بررسی مشکلات آنان موضوع بعدی این جلسه بود؛ در این خصوص، پیشنویسِ طرحی با عنوان «مجازات جایگزین زندان برای زنان زندانی با مجازات کمتر از 91 روز» مشترکاً از سوی اداره کل حقوقی ستاد و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ارائه و مقرر شد کارگروهی در این رابطه متشکل از ستاد، ناجا، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و قوه قضائیه تشکیل شود و این طرح در کارگروه مذکور به طور ویژه مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: در این کمیته مقرر شد معاونت اجتماعی ناجا، مستنداتی را که در حوزه اعتیاد زنان در اختیار دارد و میتواند در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها برای سیاستگذاری در عرصه زنان و مواد مخدر موثر باشد، ارائه کند، همچنین در مراکز مشاوره خاص که در اختیار ناجا است، سهم زنان مشخص شود که در این رابطه ما مجوز اختصاص حداقل 60 درصد از ظرفیت تربیت نیروی متخصص مشاور در این حوزه برای زنان را دریافت کردیم.
بنیانیان در ادامه، ایجاد کلانتریهای زنان در برخی استانها با توجه به مشکلات و مسائل موجود به منظور اعتمادسازی زنان در معرض خطر را موضوع بعدی در این کمیته خواند و گفت: این طرح بررسی خواهد شد و نتیجه آن از سوی اعضا اعلام خواهد شد.
به گفته وی انجام تحقیقات مشترک میان دستگاهها و آموزش کاربردی در قالب یک تفاهمنامه برای اقشار مخاطب دستگاههای مختلف از دیگر موضوعات مورد بحث در این کمیته بود.
وی در پایان اظهار کرد: در این جلسه مطالبی از اهداف ستاد و برنامه پنجم توسعه در قالب سی دی به اعضا ارائه شد تا در جلسه بعدی پیشنهادات خود را جهت بهتر شدن برنامههای اجرایی و عملیاتی ارائه کنند، و در عین حال با آگاهی بیشتر به استقبال برنامه ششم توسعه و اختصاص سهم زنان در آن برنامه پیش برویم.
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه