هر هکتار خاک ایران 20 برابر خاک کره زمین ارزش دارد
معاون کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: بر اساس گزارش سال 2008 بانک جهانی هر هکتار خاک ایران 20 برابر خاک کره زمین ارزش دارد.
محمد درویش روز چهارشنبه در همایش تجلیل از محیط بانان نمونه منطقه چهار کشور و برگزیدگان سومین جشنواره ملی محیط زیست در آموزه های رضوی منطقه چهار، افزود: استان زنجان دارای مناطق منحصر به فرد و بکری در زمینه محیط زیست و انواع گونه های جانوری و گیاهی است.
وی یادآورشد: منطقه ماهنشان واقع در این استان دارای 120 گونه گیاهی است که 20 درصد این گونه ها مختص این منطقه بوده و در هیچ نقطه ای از کشور نظیر ندارد و این منطقه دارای 60 گونه جانوری اعم از پرنده و پستاندار است.
معاون کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور و رییس دبیرخانه سومین جشنواره ملی محیط زیست در آموزه های رضوی کشور گفت: در دین مبین اسلام تاکید ویژه ای در خصوص حفاظت از محیط زیست شده است و پیامبر گرامی اسلام(ص) در این خصوص بسیار سفارش کرده اند.
درویش اظهارکرد: دخالت نادرست انسان ها در محیط زیست موجب بروز تعارضاتی در حوزه محیط زیست طبیعی و انسانی شده است.
وی تاکید کرد: شکار حیوانات توسط بشر باعث برهم خوردن چرخه طبیعی زندگی حیوانات شده است.
معاون کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور و رییس دبیرخانه سومین جشنواره ملی محیط زیست در آموزه های رضوی کشور گفت: گرازها مسوولیت نفوذ عمودی آب در خاک را دارند و اگر سرزمینی دارای گراز باشد سیل های ویرانگر در آن منطقه به وقوع نمی پیوندد و متعاقب آن خسارت های جانی و مالی شدید به کشاورزان وارد نمی شود.
درویش خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از روی نا آگاهی اقدام به کشتن گرازها می کنند چرا که این حیوان به منافع اقتصادی کوتاه مدت آنها ضربه می زند.
وی با اشاره به حمله گرگ ها به اهالی مناطق شهرستان های خدابنده و ابهر استان زنجان طی سال های اخیر ادامه داد: متاسفانه برخی با شکار بی رویه منابع غذایی گرگ، این حیوان را وارد تغذیه از محیط زندگی انسانها کرده اند.
معاون کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور و رییس دبیرخانه سومین جشنواره ملی محیط زیست در آموزه های رضوی کشور با بیان اینکه در ایران مردم معترض به تخریب محیط زیست کم نیستند، گفت: رخداد غرور آفرین استان زنجان نسبت به آلاینده های زیست محیطی، باعث بالا رفتن توقع حفاظت از محیط زیست در این استان شده و این رخداد در کشور منحصر به فرد بود.
درویش تاکید کرد: مهمترین معیار رتبه بندی دولت ها از نظر دانشمندان، شاخص ˈسرزمین شادˈ است و بر اساس این شاخص مردمی شاد هستند که دارای آسمان آبی، آب گوارا و حیاتی در خور برای جامعه گیاهی و جانوری باشد.
وی خاطرنشان کرد: در این شاخص ها آمریکا از بین 151 کشور در رتبه 105، روسیه 122 و کاستاریکا و ویتنام در راس قرار دارند و ایران در سال 2009 رتبه 66 را داشت که امروزه این رتبه به 77 کاهش یافته است، اما با این رتبه هم در وضعیت مناسبتری قرار دارد.
**مدارس جامع محیط زیستی در کشور راه اندازی می شود
معاون کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران از تاسیس و راه اندازی مدارس جامع محیط زیستی خبرداد و گفت: باید آموزش های مربوط به حفاظت از محیط زیست از مقطع پیش دبستان شروع شود.
محمد درویش افزود: در این خصوص تفاهم نامه ای با آموزش و پرورش امضا شده است.
وی تاکید کرد: بر اساس این تفاهم نامه 56 هزار معلم به عنوان تحصیل گران محیط زیست از آموزش بهره مند می شوند و می توانند سواد محیطی زیستی را به دانش آموزان ابتدایی و متوسطه ارایه بدهند.
معاون کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور و رییس دبیرخانه سومین جشنواره ملی محیط زیست در آموزه های رضوی کشور گفت: در سال تحصیلی 94 – 95 این مدارس به صورت گسترده در کل کشور ابتدا به صورت آزمایشی و سپس فراگیر راه اندازی خواهد شد.
درویش افزود: این جشنواره هر سال در پنج منطقه برگزار می شود و امسال سومین دوره برگزاری با هدف برقراری پیوند بین آموزه های دینی و ملاحظات زیست محیطی است.
وی ادامه داد: در این راستا از ظرفیت های مذهبی ائمه جمعه، جماعات و خانواده ها استفاده می شود.
درویش خاطرنشان کرد: این گروه های هدف با وضعیت محیط زیست کشور که از نظر اکولوژیکی در وضعیت شکننده ای قرار دارد، آشنا شده و برای حفاظت از محیط زیست تلاش می کنند.
معاون کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور و رییس دبیرخانه سومین جشنواره ملی محیط زیست در آموزه های رضوی کشور گفت: هم اکنون سه هزار محیط بان در کشور در خدمت رسانی فعال هستند و تاکنون 116 نفر از این افراد در حین انجام وظیفه و هنگام برخورد با متخلفین به شهادت رسیده اند و بیش از 300 نفر مجروح و معلول شده اند.
درویش تاکید کرد: مردم باید با وظایف محیط بانان آشنا شده و بدانند این تلاشگران در برابر آنها قرار ندارند بلکه در راستای کمک به طبیعت تلاش می کنند.
وی افزود: محیط بانان از نظر مالی، از حداقل ها برخوردار هستند، مردم از وظایف آنها آگاه نیستند و نام کمتر مدرسه، خیابان و کوچه ای به نام شهیدان محیط بان است.
درویش آموزش محیط بانان را از چالش های فرا روی این سازمان ذکر و اظهارکرد: آموزش این قشر باید در چهار بعد آموزش های نظامی، دفاع شخصی و قدرت بدنی و وضعیت اکولوژِیکی انجام شود.
وی ادامه داد: محیط بان باید از وضعیت پوشش گیاهی و جانوری منطقه خود آگاه و از فهم اکولوژِیک برخوردار باشند و به فنون کنترل خشم و مذاکره آگاه شوند.
معاون کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور و رییس دبیرخانه سومین جشنواره ملی محیط زیست در آموزه های رضوی کشور گفت: در هفته پایانی شهریور دوره فراگیر و گسترده آموزش محیط بانی با حضور 700 محیط بان و 450 فرمانده یگان در کشور انجام خواهد شد.
درویش اظهارکرد: در حوزه محیط زیست بحران آب شیرین، نشست پدیده زمین و افزایش فروچاله ها، ریزگردها، افزایش کانون های فرسایش بادی، آلودگی منابع آبی، خاکی و آلودگی هوا و بحران تنوع زیستی از چالش های حوزه زیست محیطی است.
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
پس چرا محصولات کشاورزی وارد میکنیم ؟؟ کجای کاری ؟؟ یک جا ایراد دارد . شعار و ....
پاسخ
اخبار روز
خبرنامه