به گزارش «تابناک»، شبکه خبر به نقل از خبرگزاری رویترز از وین، هرچند این یافتهها، که در گزارش ماهانه آژانس بین المللی انرژی اتمی آمده، مایه شگفتی بزرگی نیست، شاید از جانب غرب، نکته مثبتی تلقی شود؛ آن هم هنگامی که مذاکرات برای پایان دادن به مناقشه هستهای ایران در نیویورک از سر گرفته شده است!
در این گزارش سه صفحهای، آژانس بین المللی انرژی اتمی میگوید، ایران اقدامات داوطلبانه را کامل اجرا کرده و آژانس بر آن نظارت کامل داشته است. بر پایه توافق ژنو، آژانس بین المللی انرژی اتمی، مسئولیت نظارت بر اجرای تعهدات هستهای ایران را دارد.
این گزارش آژانس در حالی منتشر شد که نشست رسمی مدیران سیاسی جمهوری اسلامی ایران و گروه۱+۵ امروز (جمعه) با هدف دستیابی به توافق در موضوع هستهای کشورمان، در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک آغاز شد.
محمد جواد ظریف و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این نشست حضور داشتند. عباس عراقچی و مجید تخت روانچی، معاونان وزیر امور خارجه و حمید بعیدینژاد، مدیرکل سیاسی و بین الملل وزارت امور خارجه کشورمان، اعضای اصلی هیأت مدیران سیاسی ایران در این مذاکرات را تشکیل دادند.
چند کارشناس حقوقی وزارت امور خارجه کشورمان نیز این هیأت را همراهی میکنند.
مذاکرات دوجانبه معاونان وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۵ یک نیز صبح و عصر پنجشنبه در نیویورک برگزار شد.
هنوز منابع رسمی خبری را از این نشستهای دوجانبه منتشر نکردهاند. سکوت خبری حاکم بر مذاکرات جاری در نیویورک، بازار گمانه زنیهای رسانهای را داغ کرده است.
البته برخی رسانهها از دیدار بیش از چهار ساعته هیأت ایرانی با دو هیأت آمریکایی و روسی خبر دادهاند.
بر پایه بیانیه چهارشنبه وزارت امور خارجه آمریکا، ویلیام برنز، قائم مقام و وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا به همراه جیکوب سولیوان، مشاور ارشد امنیت ملی این کشور در هیأت آمریکایی است.
همچنین شش تن از مدیران ارشد شورای امنیت ملی، وزارت خارجه و وزارت خزانه داری آمریکا نیز در هیأت آمریکایی به سرپرستی وندی شرمن، حضور دارند.
هفتمین دور مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۵ با دیدار ظهر چهارشنبه محمد جواد ظریف و کاترین اشتون در نیویورک آغاز شده است.
در شش دور مذاکرات قبلی ایران و گروه۱+۵، تعداد سانتریفیوژها، میزان غنی سازی، لغو تحریمها و نحوه فعالیت برخی از تأسیسات غنی سازی و نهایتاً نحوه نظارت و بازرسیهای آژانس بین المللی انرژی اتمی، از جمله محورهای مورد اختلاف بوده است.
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.