بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۰

واکنش سازمان ملل گفت‌وگوی تهران و ریاض

معاون دبیر کل سازمان ملل متحد بر نقش مهم ایران برای حل و فصل مسائل مختلف منطقه تأکید کرد.
کد خبر : ۱۳۴۷۸۴
به گزارش تسنیم، «جان الیاسون»، معاون بان‌کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل متحد در مصاحبه‌ای در روز چهارشنبه با بخش انگلیسی شبکه خبری العربیه بر نقش مهم ایران برای حل و فصل مسائل منطقه تأکید کرد.

آقای الیاسون در پاسخ به سوال مجری این شبکه درباره نتایج گفت‌وگوهای هسته‌ای بین ایران و ۱+۵ که چند روز پیش در شهر نیویورک انجام شد پس از خاطرنشان کردن این موضوع که سازمان ملل متحد جزو گروه‌های شرکت‌کننده در این مذاکرات نیست تصریح کرد که این نهاد بین‌المللی با تمامی گروه‌های مشارکت‌کننده در این گفت‌وگوها تماس برقرار کرده است.

وی سپس تصریح کرد سازمان ملل «نشانه‌های متفاوتی» از این گروه‌ها درباره این مذاکرات دریافت کرده است که گاه متناقض هم بوده‌اند. به گفته آقای الیاسون، برخی از گروه‌ها، با لحنی بدبینانه و گروه‌های دیگر با لحنی امیدوارانه از مذاکرات هسته‌ای انجام شده سخن گفته‌اند.

این مقام سازمان ملل سپس به اهمیت موفقیت این مذاکرات پرداخت و گفت: «می‌خواهم تأکید کنم که یافتن راه حل (در این مورد) چقدر اهمیت دارد.» آقای الیاسون گفت که حل و فصل این پرونده، علاوه بر رفع نگرانی‌های بین‌المللی درباره برنامه هسته‌ای ایران، تلویحات مهمی نیز از لحاظ پیشبرد مسائل امنیتی در منطقه دارد. 

معاون بان‌کی‌مون سپس تأکید کرد: «ایران، در بسیاری از صحنه‌ها بازیگری مهم است.» وی خاطرنشان کرد با ایران در مسائل مختلفی از جمله مسائل افغانستان، امنیت منطقه خلیج فارس همکاری کرده است. الیاسون در ادامه با بیان اینکه «در صورتی که ما شاهد نقشی سازنده از ایران باشیم در بسیاری از مسائل مربوط به امنیت منطقه شاهد دستاوردهایی خواهیم بود» درباره مذاکرات بین ایران و گروه ۱+۵ گفت: «بنابراین من امیدوارم توافق حاصل شود.»

این مقام سازمان ملل در ادامه گفت‌وگوی بین ایران و عربستان را «از جمله مهم‌ترین گفت‌وگوهایی که باید امروزه انجام شوند» خواند و آن را دارای اهمیت راهبردی زیادی دانست. الیاسون تنش‌های موجود بین دو کشور را ناشی از اعتقادات مذهبی متفاوت و امری «غیرضروری» خواند. الیاسون گفت ایران و عربستان با توجه به نفوذ قابل توجهی که دارند می‌توانند در صورت انجام این گفت‌وگوها منشا تحولاتی مهم در منطقه خاورمیانه باشند.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر