بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۰
شبکه خبری «فرانس ۲۴» در گزارشی با اشاره به زمان محدود طرفین درگیر در مذاکرات هسته‌ای برای دستیابی به توافق جامع تا ۲۴ نوامبر و مواضع خصمانه جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا علیه ایران، از تلاش رئیس‌جمهور آمریکا برای دستیابی به توافق با تهران پیش از آغاز به کار کنگره جدید خبر داد.
کد خبر : ۱۳۸۳۰۷

به گزارش گروه بین‌المللخبرگزاری فارس، شبکه خبری «فرانس 24» طی گزارشی در تحلیل مذاکرات هسته‌ای اخیر ایران نوشت مذاکره‌کنندگان ایرانی و غربی تنها دو هفته تادستیابی به توافق پیش ازانقضای مدت توافق موقتمنعقده در ژنو فرصت دارند. زمان محدود و شانس موفقیتناچیز است و مهلت تعیین شده 24 نوامبر (سوم آذر)برای دستیابی به توافق جامع در خصوص برنامه هسته‌ای ایران به سرعت در حال نزدیک شدن است. این در حالیست که شانس‌ پایان بحران دیپلماتیک و موانعی که از ده سال پیش وجود دارد، هنوز نامشخص است.

مسئولان سیاسی بلندپایه ایران و گروه 1+5 شامل انگلیس، چین، فرانسه، روسیه، آمریکا و آلمان از روز دوشنبه 10 نوامبر با هدف پیشرفت مذاکرات در مسقط پایتخت عمان گردهم آمدند اما این مذاکرات بی‌حاصل بود و هیچگونه گشایشی در آنحاصل نشد و تنها شانس و آخرین شانس طرفین برایدستیابی به توافق، دور نهایی مذاکرات خواهد بود که18 نوامبر (27 آبان)در وینآغاز خواهد شد.

اما همچون تمامی نبردها و مبارزاتدیپلماتیکدشوار که طرفین در آن مشی بلوف‌زنی را در پیش می‌گیرند،این بار نیز هریک از طرفیندر تلاشند که پیش از نشستن بر سر میز مذاکرات، قدرت خود را به نمایش بگذارند.

«بارک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا یکروز پیش از آغازنشست مسقط، ضمن ابراز بدبینی نسبت به این مذاکرات اعلام کرد که هنوز یک اختلاف و شکاف بسیار مهم در مسیر دستیابی به توافق وجود دارد و «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته پیش‌بینی کرد که در صورتعدم حصول توافق تا پیش از 24 نوامبر،مذاکرات بسیار پیچیده‌تر خواهد شد.

این در حالیست که ازطرف ایرانی، تمامی مقامات اعلام کرده‌اند به دنبال دستیابی به توافق و پایان دادن به مناقشه هسته‌ای هستند.

فرانس 24 در ادامه گزارش خود نوشت: چنانچه خوش‌بینانه به بحث مذاکرات هسته‌ای ایران بنگریم، می‌توانیم بگوییم که آمریکائی‌ها و ایرانی‌ها هر دو مایل به حصول هر چه سریعتر توافق هستند. به عبارتی می‌توان گفت که حصولیک توافق تاریخی هم‌اکنون به یک ضرورت برای دولت اوباما تبدیل شده است و وی دستیابی به آن را یک پیروزی دیپلماتیک می‌داند؛ چرا که شکست دموکرات‌ها در انتخابات میان‌ دوره‌ای به اکثریت جمهوری‌خواهکنگره آمریکا این امکان را داد که اوباما را به انعطاف‌پذیری و مسالمت‌پذیر بودنزیادی در قبال ایرانی‌ها متهم کنند و این همان چیزی است که رئیس‌جمهور آمریکا را بر آن داشتهکه تا پیش از تغییر ترکیب اکثریت کنگره در ژانویه آینده در راستای دستیابی به توافق با ایرانتلاش کند چرا که در صورتروی کارآمدنجمهوری‌خواهان در کنگره و مواضع به شدت خصمانه آنها در قبال تهران، دستیابی به توافق هسته‌ای دیگر دشوار خواهدبود و حتی احتمال آن وجود دارد که کنگره آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران وضع کند و به این ترتیب سیاست گشایش باراک اوباما در قبال تهران به فنا و نابودیبرود.

این در حالیست که از سوی دیگر در ایران نیزجبهه محافظه‌کاران کهبا هرگونه سیاست مصالحه در قبال غرب مخالفند و هر نوع آشتی با آمریکای دشمن را به شدت رد می‌کنند، برروندمذاکرات و توافق هسته‌ای فشار وارد می‌کنند و خواستار آن هستند که توافق جامع احتمالی از سویمجلس این کشور به تصویب برسد و این امر مذاکره‌کنندگان ایرانی را بیش از بیش تحت فشار قرار داده است.

«حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران و «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه این کشور وعده داده‌اند که توافق منعقده میان ایران غرب در زمینه هسته‌ای، این کشور را از از هیچیک از حقوق هسته‌ای خود محروم نکند و علاوه بر آن تمامی تحریم‌های اعمال شده بر تهران نیز لغو شود.



اشتراک گذاری :
ارسال نظر
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید:
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.