{mosimage}سرمايه بازارصنعت مخابرات داخلي در بورس هاي ايالات متحده درحال حاضر 352 ميليارد دلار مي باشد و شركتهاي اين صنعت به طور متوسط از نسبت قيمت به عايدي P/ E 14/9 برخوردار هستند .حاشيه سود خالص اين صنعت نيز 6/10 درصد و سود تقسيمي شركتها در سال گذشته به طورمتوسط 9/4 درصد بوده است .

"> بررسي شركتهاي مخابراتي بورسهاي آمريكا پيش درآمد ورود مخابرات به تالارحافظ

بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۲۵ تير ۱۳۸۷ - ۰۹:۴۳

بررسي شركتهاي مخابراتي بورسهاي آمريكا پيش درآمد ورود مخابرات به تالارحافظ

{mosimage}سرمايه بازارصنعت مخابرات داخلي در بورس هاي ايالات متحده درحال حاضر 352 ميليارد دلار مي باشد و شركتهاي اين صنعت به طور متوسط از نسبت قيمت به عايدي P/ E 14/9 برخوردار هستند .حاشيه سود خالص اين صنعت نيز 6/10 درصد و سود تقسيمي شركتها در سال گذشته به طورمتوسط 9/4 درصد بوده است .

کد خبر : ۱۳۸۷۹

بررسي شركتهاي مخابراتي بورسهاي آمريكا پيش
درآمد ورود مخابرات به تالارحافظ

گروه بين الملل بورس نيوز ؛ با گسترش نفوذ شبكه هاي ارتباطي ومخابراتي درسال هاي اخير در بيشتركشورهاي جهان و بخصوص كشور هاي درحال توسعه و همچنين تنوع خدمات مخابراتي ارائه شده توسط فراهم آورندگان اين گونه خدمات بويژه دركشورهاي پيشرفته ، صنعت مخابرات در اين سالها تبديل به فعاليتي بسيار سودآورگشته است .

شركتهاي مخابراتي درسالهاي اخير در اقصي نقاط دنيا توانسته اند به مدد درآمدهاي سرشارحاصل از ارائه خدمات خود ، نفوذ خود را روز به روز بالاتر برده و حيطه فعاليت هاي خود را بسيارگسترده سازند .

درماههاي اخير خبر واگذاري سهام شركت مخابرات ايران در بورس اوراق بهادار شايد يكي از قابل توجه ترين مسائل بازار بوده است و با وجود كش و قوس هاي موجود به نظر مي آيد كه بزودي سهام اين شركت پس از انجام بررسي هاي كارشناسي بالاخره در بورس عرضه گردد .

اين امرما را بر آن داشت تا نگاهي اجمالي برصنعت مخابرات و شركتهاي برترحاضر دراين صنعت در بورس هاي ايالات متحده بياندازيم تا بلكه بتوان از اين رهگذر ، درك مناسب تري از عملكرد شركتهاي مخابراتي حاضر در مشهورترين بازار هاي جهان را براي مخاطبين ارائه نمود .

در بورس هاي ايالات متحده مي توان دوگروه شركت متمايز را در صنايع مخابرات معرفي نمود . گروه اول شركت هاي آمريكايي حاضر در بازار هاي اين كشور هستند و گروه دوم نيز شامل شركت هاي خارجي پذرفته شده در اين بورسها است .

كه سهام آنها در بازار هاي نزدك ، نيويورك و Amex معامله مي گردد . در ادامه ابتدا به صنعت مخابرات داخلي يعني همان گروه اول شركتها اشاره كرده و سپس به سراغ صنعت مخابرات خارجي مي رويم .

•صنعت مخابرات داخلي :

اين صنعت زيرشاخه بخش تكنولوژي به حساب مي آيد و مجموعاً 24 شركت در آن حاضر هستند . نكته قابل توجه درزمان كنوني پيرامون مخابرات داخلي اين است كه در روز هاي اخير شركت هاي بزرگ با سرمايه بازار ميليارد دلاري از عملكرد قيمتي مناسبي برخوردار نيستند و در مقابل شركتهايي با سرمايه بازاركمتر از يك ميليارد دلار جزء شركتهاي برتر اين صنعت از نظر عملكرد قميتي به حساب مي آيند.

سرمايه بازارصنعت مخابرات داخلي در بورس هاي ايالات متحده درحال حاضر 352 ميليارد دلار مي باشد و شركتهاي اين صنعت به طور متوسط از نسبت قيمت به عايدي (P/ E) 9/14 برخوردار هستند .
حاشيه سود خالص اين صنعت نيز 6/10 درصد و سود تقسيمي شركتها در سال گذشته به طورمتوسط 9/4 درصد بوده است . نسبت قيمت به جريان وجوه نقد آزاد اين صنعت 2/57- و نسبت بدهي به آورده شركا نيز 4/1 مي باشد .

در بورس هاي ايالات متحده دو شركت به تنهايي بيش از 80 درصد از سرمايه بازار را در اختيار دارند كه اين امر نشاندهنده گسترش وسيع فعاليت هاي اين شركت ها است .

بزرگترين شركت از اين نظر با سرمايه بازار 6/193 ميليارد دلار شركت معروف AT&T است. اين شركت درسال 1983 تاسيس شده و درحال حاضر طيف وسيعي از خدمات مخابراتي همچون شبكه هاي سنتي تلفن محلي و راه دور ، كارتهاي تلفن ، شبكه هاي بي سيم محلي و راه دور ، رومينگ ، تجهيزات مصرفي همچون ارائه گوشي هاي تلفن و لوازم جانبي آنها ، سيستم انتقال داده و خدمات دسترسي به اينترنت از قبيل Dial up ،DSL و WiFi و همچنين ميزباني وب را به مشتريانش ارائه مي دهد .

P/E اين شركت در حال حاضر 8/15 و سود تقسيمي آن نيز 9/4 درصد مي باشد .

در سال 2003 ميلادي قيمت هر سهم AT&T برابر 24 دلار بوده و تا اواخر سال 2007 روند مثبت و مداوم رشد قيمت ، اين ميزان را به 42 دلار رساند اما با وخامت اوضاع اقتصادي ايالات متحده درسال جاري ، قيمت سهام اين شركت روندي نزولي را به خود ديده و درحال حاضر به 5/32 دلار رسيده است .

دومين شركت بزرگ از نظر سرمايه بازار نيز شركت Verizon Communication با سرمايه 5/99 ميليارد دلاري به حساب مي آيد .

اين شر كت در دو قسمت ارائه خدمات تلفن و مولتي مديا و انتقال داده به منازل مسكوني و مراكز تجاري كوچك و همچنين ارائه شبكه ها تحت پروكتل FTTP و شبكه هاي بي سيم به شركت هاي بزرگ و سازمانهاي دولتي به فعاليت مي پردازد Verizon .درسا ل1983 تاسيس گرديده است. P/E اين شر كت 8/17 و سود تقسيمي آن نيز 9/4 درصد مي باشد .

روند رشد قيمتي Verizon در پنج سال گذشته بسيار با AT&T متفاوت بوده است . قيمت سهام اين شركت توانسته با رشدي مداوم از 37 دلار در اواسط سال 2003 به 42 دلار در اكتبر 2004 برسد و سپس تا اواخر سال 2005 با طي روندي نزولي به 32 دلار رسيده است . از آن زمان تا اواخر سال گذشته ميلادي دو باره روند رو به رشد قيمت باعث گرديده تا ارزش سهام شركت به بيش از 40 دلار بر سد و سپس با وقوع بحران دراقتصاد ايالات متحده قيمت در سال جاري با افتي محسوس به 5/32 دلار رسيده است .

•صنعت مخابرات خارجي :

اين صنعت زيرشاخه بخش تكنولوژي بوده و مجموعاً 34 شركت در آن حاضر هستند . نكته قابل توجه حال حاضر اين صنعت نيز عملكرد ضعيف شركتهاي مشهوري همچون Siemens ، France Telecom ، China Telecom ، Telecom Nippon مي باشد .سرمايه بازار اين صنعت 573 ميليارد دلار است.

P/E صنعت نيز 8/8 و حاشيه سود و سود تقسيمي مخابرات خارجي هم به ترتيب 8/12 درصد و 5/3 درصد مي باشد.

نسبت قيمت به جريان وجوه نقد آزاد اين صنعت 7/21 و نسبت بدهي به آورده شركا نيز 3/1 است . سه شركت دراين صنعت به تنهايي بيش از نيمي از سرمايه بازار را دراختيار دارند . بزرگترين شركت صنعت مخابرات خارجي از نظر سرمايه بازار ، شركت اسپانياييTelefonikaبا سرمايه بازار 128 ميليارد دلار مي باشد .

اين شركت خدمات تلفن ثابت و همراه و همچنين خدمات اينترنتي همانند ارائه سرويس هاي ADSL را در اسپانيا و ديگركشور هاي اروپايي و آمريكاي لاتين ارائه مي نمايد . P/E Telefonika برابر 86/8 و سود تقسيمي آن نيز 03/3 درصد مي باشد .

قيمت سهام اين شركت از 32 دلار در اواسط سال 2003 با رشدي مداوم در اواخر سال 2007 به 8/98 دلار رسيده و درسقوط سال جاري تا سطح 7/87 دلار افول كرده است .

دومين شركت Siemens با سرمايه بازار 7/98 ميليارد دلار است كه به عنوان بخشي از شركت عظيم AG Siemens ، به ارائه خدمات انتقال اطلاعات و شبكه هاي تلفن ثابت و همراه مي پردازد .

روند قيمتي اين شركت نيز مشابه Telefonika بوده است . ارزش سهام Siemens از 8/53 دلاردر اواسط سال 2003 با رشدي مداوم به 157 دلار در اواخر سال گذشته رسيده و سپس در مرحله افول قرارگرفته و درحال حاضر قيمت آن 114 دلار مي باشد .

سومين شركت بزرگ از نظر سرمايه بازار France Telecom است كه در فرانسه ، انگلستان ، اسپانيا ولهستان و برخي از كشور هاي ديگر اروپايي خدمات تلفن ثابت و همراه ، انتقال اطلاعات ، خدمات اينترنت و سرويس هاي مولتي مديا را ارائه ميكند.

P/E اين شر كت 27/8 مي باشد و سود تقسيمي آن نيز 89/1 درصد بوده است . در پنج سال گذشته قيمت سهام اين شركت از 23 دلار در اواسط سال 2003 به 33 دلار در اواخر 2004 رسيده و سپس با افتي محسوس تا اواخر سال 2006 به 21 دلار دست يافته است . سپس درسال 2007 ارزش سهام اين شركت با رشدي مناسب تا 38 دلار بالا رفته و سپس در بحران اقتصادي سال جاري ، قيمت تا 31 دلار سقوط كرده است .

اشتراک گذاری :
ارسال نظر