بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۹
یک کارشناس اقتصادی با تأکید براینکه نوسانات این روزهای بازار ارز ناشی از عوامل سیاسی است، از بانک مرکزی خواست سکوت را بشکند و برای مدیریت بازار ارز وارد عمل شود.
کد خبر : ۱۳۹۶۱۴
ناصر حکیمی پور در گفت و گو با تسنیم، عامل اصلی نوسانات اخیر بازار ارز را مذاکرات سیاسی ایران با گروه 1+5 دانست و اظهار داشت: در یک سال قبل ثبات متوسط در بازار ارز وجود داشت و نرخ دلار در دامنه 3000-3200 تومان در نوسان بود و البته بانک مرکزی هم همین را می خواست و و تاکید داشت نرخ واقعی ارز همین است.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی تمایلی ندارد که نرخ دلار کمتر از 3000 تومان شود، افزود: بانک مرکزی در یک سال اخیر بخوبی بازار ارز را مدیریت کرد و جا دارد این روزها هم مانند ماه های قبل مدیریت بازار را در دست بگیرد.

این کارشناس اقتصادی ضمن اشاره به اینکه قانون به بانک مرکزی اجازه دخالت در بازار را می دهد، گفت: طبق بند ج ماده 81 قانون برنامه پنجم توسعه کشور درصورتی که نوسانات بازار ارز بیشتر از 5 درصد شود بانک مرکزی باید نظام مدیریت شناور را پیاده کند و وارد بازار شود.

حکیمی پور با تاکید براینکه درصورتی که نوسانات بازار ارز کمتر از 5 درصد باشد نیازی به دخالت بانک مرکزی نیست، تصریح کرد: الان نیاز است که بانک مرکزی وارد عمل شود چراکه میزان نوسانات بازار ارز از 5 درصد بالاتر رفته است.

وی ادامه داد: بانک مرکزی تا کنون دخالتی در بازار ارز انجام نداده درحالی که انتظار می رفت بعد از مذاکرات مسقط و وین در حالت آماده باش قرار گیرد چراکه این احتمال می رفت که با عدم توافق سیاسی قیمت ارز بالا برود.

این کارشناس اقتصادی همچنین با تاکید براینکه احتمال افزایش نرخ ارز در صورت عدم توافق در مذاکرات سیاسی 100 درصد بود، اظهار کرد: بانک مرکزی بعد از مذاکرات سیاسی باید به صورت کامل برای مدیریت بازار ارز بسیج می شد و در این مدت کوتاهی از سوی سیاست گذار پولی و ارزی مشاهده شده است.

حکیمی پور با بیان اینکه بانک مرکزی باید فوراً نظام شناور مدیریت شده را اجرایی کند، افزود: بانک مرکزی هر وقت بحران در بازار ارز بوجود بیاید وارد بازار می شود درحالی که باید از همان فردای مذاکرات سیاسی وارد عمل می شد نه اینکه بعد از گذشت یک هفته از مذاکرات هیچ اقدامی انجام نداده باشد.

وی ادامه داد: همیشه مسائل سیاسی پشت مسایل اقتصادی وجود دارد و در نوسانات اخیر بازار ارز هم جدا از مذاکرات سیاسی کاهش قیمت جهانی نفت هم اثر بالایی داشت. اما نکته اینجاست که ارز همیشه وابسته شدید به تنش های سیاسی است چراکه در زمان افزایش نرخ سوخت تورم چندان بالا نمی رود اما به محض بروز تنش در بازار ارز تورم بشدت سیر صعودی را پیش می گیرد.

این فعال اقتصادی ضمن تاکید براینکه بانک مرکزی باید طبق قانون برای مدیریت بازار ارز وارد عمل شود، گفت: بانک مرکزی باید علاوه بر تزریق ارز به بازار با رسانه های جمعی نیز گفت‌وگو کند و بر وجود ارز به میزان کافی تاکید داشته باشد. هم اکنون سکوت بانک مرکزی اشتباه است چراکه این سکوت نگرانی مردم را افزایش می دهد.


اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
اسی
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۰
با سلام
گرون شدن دلار کار خود بانک مرکزیه. چون با اینکار می خواد قسمتی از کسری بودجه را جبران کنه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۵
دولت از خداش هس که دلار گرون بشه عزیز برادر. پس فعلا خبری نیست تا چهار هزار تومان...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵
بابا بودجه کسری داره دارند جبران می کنند
amir
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۹
آقایون کسری بودجه و پایین اومدن قیمت نفت دارن جبران میکنند. مردم ما زندگی و معیشتشون هیچ وقت درست بشو نیست
سورن
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۸
با سلام
به نظر میرسد یکی از راههای جبران کسری بودجه دولت در سالهای اخیر تغییر افزایش نرخ ارز بدون توجه به اثرات نامطلوب آن در بخش نیمه جان تولید می باشدو صد البته ضرری که سیاست های نادرست دولت قبلی و حال حاضر به پیکره اقتصاد کشور زده به مراتب بیشتر از تاثیر تحریم ها و در مواقعی تشدید کننده اثرات تحریم ها بوده و است از طرفی یکی به این بانک مرکزی توضیح بدهد که الان وقتی هنوز در تثبیت نرخ تورم موفقیت چندانی بدست نیاورده اید چگونه زمزمه کاهش نرخ سود بانکی را بیان می فرمایید آقای دکتر،مهندس،کاردان ،کارشناس!!؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۸
دولت از افزایش دلار در شرایط کاهش قیمت نفت سود می برد مشخص است که دخالت نمی کنند هزینه همه اینها را مردم بدبخت باید بدهند