بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۰

تهران، رکورد مصرف بنزین در دنیا را شکست

کد خبر : ۱۴۳۰۱۶
براساس اعلام کارشناسان شرکت کنترل کیفیت هوا ٧٠درصد آلودگی هوای تهران به دلیل مصرف سوخت خودرو است. حالا محمد حقانی، رییس کمیته محیط زیست شورای شهر از رکورد شکنی تهرانی ها در مصرف بنزین خبر می دهد.
downloadتهران، رکورد مصرف بنزین در دنیا را شکست

هفته گذشته مصرف بنزین در کلانشهر تهران به مرز صدمیلیون لیتر نزدیک شد و شهروندان تهرانی با مصرف ٩٩میلیون لیتر بنزین در هفته رکورد جدیدی را از خود برجای گذاشتند.

حقانی با بیان اینکه گزارش های هفتگی مرکز پخش فرآورده های نفتی حکایت از روند صعودی مصرف بنزین در تهران دارد، گفت: مصرف روزانه بنزین در تهران به ١٤میلیون و٨٠٠هزار لیتر رسیده است و با احتساب جمعیت حدود ٩میلیون نفری این کلانشهر، هر تهرانی به طور متوسط روزی ٦٢/١لیتر بنزین مصرف می کند.

حقانی با بیان اینکه سرانه مصرف بنزین در تهران بالغ بر دوبرابر سرانه مصرف بنزین در کشور است، گفت: در حالی که تنها ١١درصد کل جمعیت کشور در تهران زندگی می کنند، ٢٢درصد بنزین کل کشور در این کلانشهر مصرف می شود.

او با اشاره به اینکه میانگین مصرف بنزین کشور در هفته گذشته ٤٦٢میلیون لیتر و روزانه ٦٦میلیون لیتر بوده است، گفت: با احتساب جمعیت حدود ٨٠ میلیون نفری کشور هر ایرانی به طور متوسط روزانه ٨٢/٠لیتر بنزین مصرف می کند.

رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به اینکه تهران با مصرف ٩٩میلیون لیتر بنزین در هفته از نظر سرانه مصرف بنزین رکورددار شهرها و کلانشهرهای دنیاست، گفت: هر تهرانی در هرماه به طور متوسط ٤٩ لیتر و به عبارتی معادل یک گالن ٥٠لیتری بنزین مصرف می کند.

حقانی با اشاره به دلایل مصرف بیش از اندازه بنزین در تهران گفت: تا زمانی که ناوگان حمل ونقل شهری چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی از جذابیت و مطلوبیت لازم به منظور جایگزینی وسایل نقلیه عمومی به جای وسایل نقلیه شخصی برخوردار نشود، مطمئنا این روند صعودی ادامه خواهد داشت.

او گفت: اگر تنها برخی از اعتباراتی که صرف یارانه بنزین مصرفی خودروهای شخصی می شود جهت توسعه کیفی وکمی ناوگان حمل ونقل عمومی هزینه شود، شاهد کاهش ترافیک، تصادفات، مصرف بنزین و کاهش آلودگی هوا خواهیم بود.

رییس کمیته محیط زیست شورای شهر با تاکید بر اینکه آمارها نشان دهنده این است که تهران برای تبدیل شدن شهر «خودرومحور» به شهر «انسان محور» راه درازی را در پیش دارد، گفت: راهکار اول و آخر کاهش مصرف روزافزون بنزین در کلانشهرها به ویژه در پایتخت کشور، توسعه حمل ونقل عمومی با محوریت حمل ونقل ریلی و به خصوص مترو است.

او گفت: رینگ بزرگراهی تهران تقریبا کامل شده، سایر استانداردها هم چون استانداردهای سوخت، خودرو و مترو همگام با توسعه بزرگراه ها در تهران پیش نرفته است. تنها حدود ١٦٠کیلومتر مترو در تهران وجود دارد که حدود صدکیلومتر آن روی زمین است حال آنکه باید به حد ٧٠٠کیلومتر مترو در تهران برسیم تا موازنه برقرار شود و تا تحقق این هدف زمان زیادی لازم است.

مصرف ٩٩میلیون لیتر بنزین در هفته توسط ساکنان پایتخت درحالی منتشر می شود که این شهر سال هاست از بحران آلودگی هوا رنج می برد. همان گونه که در ابتدای این گزارش هم آمد، دودودم ناشی از مصرف سوخت خودروهای بنزینی و گازوییلی عامل ٧٠درصد از آلودگی هوای شهر تهران است.

تا قبل از شروع سال١٣٩٣ و در فاصله سال های ٩٠ تا پایان ٩٢ بنزینی که در تهران و تعدادی دیگر از کلانشهرهای کشور استفاده می شد، بنزین موسوم به پتروشیمی بود که مسوولان وزارت نفت دولت احمدی نژاد برای فایق آمدن بر تحریم های اعمال شده علیه کشورمان به تولید آن اقدام کرده بودند.

بااین حال، این بنزین از همان ابتدا با انتقاد کارشناسان حوزه نفت و گاز و همچنین محیط زیست و هوا مواجه شد. از آن رو که منتقدان می گفتند میزان برخی آلاینده های موجود در این بنزین مانند بنزن بسیار بیشتر از حد و حدود استاندارد است و به همین دلیل تنفس هوای آلوده ای که آلودگی اش ناشی از مصرف این بنزین باشد، برای سلامتی ساکنان پایتخت خطرناک و مضر است. طبق گفته یوسف رشیدی رییس سابق مرکز اقلیم و هوای سازمان محیط زیست تنفس هوای آغشته به بنزن امکان ابتلای افراد به سرطان خون را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

بااین حال، پس از کش و قوس های بسیار درنهایت این بنزین با پیگیری سازمان محیط زیست و همچنین حمایت وزارت نفت از چرخه مصرف در شهر تهران و همچنین شش کلانشهر دیگر کشور خارج شد و جای آن را بنزین با استاندارد یورو ٤ گرفت.

بااین حال مصرف هفتگی حدود صدمیلیون لیتر از این بنزین که حتی استانداردهای لازم را هم ندارد، همچنان عاملی برای آلودگی هوای پایتخت است. دلیل این مشکل لزوما نه فقط کیفیت این سوخت، بلکه حجم بسیار بالای مصرف به علاوه تعداد خودروهای درحال تردد در شهر و از همه اینها مهم تر کیفیت و استاندارد این خودروهاست.

بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی مسوولان، بیشتر از چهارمیلیون خودرو و همچنین حدود سه میلیون موتورسیکلت روزانه در تهران تردد می کنند،که بخش عمده ای از این وسایل نقلیه به شکلی استاندارد سوخت مصرفی خود را نمی سوزانند و به همین دلیل میزان آلایندگی ای که به هوای شهر وارد می کنند، بسیار بیشتر از حد استانداردهای جهانی است.

از سویی دیگر فرهنگ استفاده از سرویس حمل ونقل عمومی مانند مترو، تاکسی و اتوبوس نیز به اندازه لازم در پایتخت رواج ندارد و همچنان اولویت بسیاری از شهروندان استفاده از خودرو شخصی است.

به همین دلیل بخش عمده ای از خودروهایی که روزانه در خیابان ها و اتوبا ن های شهر تردد می کنند را خودروهای تک سرنشین تشکیل می دهند که این موضوع علاوه بر مصرف بالای سوخت و ایجاد آلودگی هوا منجر به بروز ترافیک شدید در معابر شهری نیز شده است.

منبع:شرق
اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
شنبه ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۰
هورا ما رکورد زدیم...
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
شنبه ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۰
در ایران خوردوو و ....رو تعطیل کنید خودرو کم مصرف خارجی بیاریید با تعرفه صفر

مطمئنا با صرفه جویی بنزین از این طریق کل در آمد آن دو خودرو ساز تامین خواهد شد

در نتیجه کارگرانش رو تا آخر عمر حقوق مفت بدین از محل صرفه جویی بنزین
امير
Iran, Islamic Republic of
شنبه ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۵
انشاله و به ياري خداوند انتخاب ٩٦ دوباره دكتر احمدي نژاد انتخاب ميشه.
یاحق
Iran, Islamic Republic of
شنبه ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۵
بسمه تعالی
با مصرف بالای خودروهای تولیدی همین است که می بینید بیایید یک تلنگر به خودتان و بعد به خودروهایتان بزنید.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
شنبه ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۳
صغری کبری نچینید می خواهید پراید ومحصول ایران خودرو را گران کنید بسم اله درایران کمیته امداد بجای سرمایه گذاری درتولید پول هنگفتی که ماهیانه جمع می شود بجای راه اندازی کارخانه وجذب همان مددجو در کارخانه وکارگاه مبلغ ریالی را بی هدف واگذار میکند حساب کنید بعد از تاسیس این واحد چند کارخانه وکارگاه وارد چرخه اقتصاد میشد چند صد ملیون نفر مسقیم وغیره فعال کاری می شدند تا حتی از سود این تولیدی ها مبلغ ریالی نیز برای معلولین میشد حتی معلولین بعنوان ناظر حقوق بگیر میشدند چون تولیدی بنامشان بود واعترازی وارد نبود
کارشناس
Iran, Islamic Republic of
شنبه ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۳
ضعف اقتصاد و کسب وکار همه را روانه مسافرکشی کرده .
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
يکشنبه ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۹
بار دیگر برگ زرینی از افتخار افرینی خودروسازان

اگزوزتان پر دود، مصرفتان رکورد شکن، قیمتتان خون پدر باد