علت کاهش حاشیه سود عملیاتی در "رتاپ" چیست ؟ / چرا افزایش سرمایه در روند سود آوری تاثیر نداشته است ؟ / ریسک عدم پرداخت حق الزحمه شاپرک چه می شود ؟
با عنایت به اینکه در فصل برگزاری مجامع شرکت های بورسی قرار داریم ، به طور قطع بسیاری از سهامداران و سرمایه گذاران علاقه دارند تا قبل از حضور در مجمع شرکتها اطلاعات مختصری از نکات و ابهامات موجود در وضعیت مالی شرکت های بورسی داشته باشند.
براین اساس تیمتحقیق و مطالعات بورس نیوز، با نیم نگاهی به صورت های مالی برخی از شرکت های بورسی به بیان سوالات و نکاتی که به نظر می رسد در شفاف شدن وضعیت مالی و عملیاتی شرکت برای سهامداران موثر است می پردازد.
همچنین بسیاری از شرکتها طی سال مالی ارتباط کمی با سهامداران دارند و تنها از طریق کدال و انتشار اطلاعات یا سهامدار ارتباط دارند و کمتر از طریق ارتباط با رسانه ها و پاسخگویی به آنها برای تنویر افکار عمومی استفاده می کنند به عبارت بهتر می توان گفت چندان علاقمند به ارایه اطلاعات در بسترهای عمومی نیستند و تنها برای رعایت قانون اطلاعات را اعلام میکنند در حالیکه شرکت سهامی عام به خصوص بورسی ها باید ازتباط بیشتری با سهامداران و فعالان عرصه بازار سرمایه داشته باشد که امکان نقد منصفانه آن میسر شود.
در گزارش امروز به بررسی صورت مالی "رتاپ" می پردازیم.
نکته اول: روند حاشیه سود عملیاتی از سال 91 نزولی بوده ولی فروش و درآمد حاصل از ارایه خدمات افزایش داشته است به عبارتی این نشان دهنده ی این است که سیاست هایی که شرکت در این چند سال در پیش گرفته و فروش و درآمد ارائه خدمات خود را افزایش داده نه تنها اثر مثبت روی حاشیه سود عملیاتی و خالص نداشته بلکه باعث کاهش این حاشیه سود نیز شده است.
سوال :آیا شرکت این سیاست را در سال های آتی نیز دنبال خواهد کرد؟ یا برنامه و سیاست جدیدی در پیش خواهد گرفت که در آن حاشیه سود نیز مانند فروش افزایش پیدا کند؟
نکته دوم: همانطور که مشاهده می کنید شرکت در سال های 92 و 93 افزایش سرمایه داشته است.ولی ورود این نقدینگی موجب رشد سود آوری و حاشیه سود شرکت نشده است.آیا برنامه شرکت برای سال های آتی رشد سود آوری و استفاده بهینه از این سرمایه افزوده شده است؟
نکته سوم: بخشی از این افزایش سرمایه برای خرید ساختمان آریو مورد استفاده قرار گرفته است.
سوال: آیا سند مالکیت ساختمان خریداری شده (ساختمان آریو) به بهای تمام شده 332 میلیارد ریال به نام شرکت منتقل شده است؟و کارکنان غیر فنی ساکن شده اند یا خیر؟به عبارتی از ساختمان استفاده میشود یا سرمایه هزینه شده در این بخش بدون استفاده مانده است؟
نکته چهارم: در پیش بینی سود سال 94 حدود 225 میلیارد ریال از درآمد های شرکت منوط به وصولی های صندوق مشاع می باشد.که اگر این امر انجام نشود سود هر سهم سال 94 میتواند حدود 123 ریال به ازای هر سهم کاهش داشته باشد.
سوال: با توجه به بحران نقدینگی حاکم بر این صندوق شرکت چه تدبیری برای پوشش ریسک عدم وصول این مبلغ دارد؟
نکته پنجم: شرکت شاپرک پرداخت کارمزد های پذیرندگی 1%تا سقف 2000 ریال به ازاء هر تراکنش خرید شش ماهه دوم سال 93 را قطع کرد،.که با توجه به نمودار زیر یکی از دلایل محقق نشدن سود سال 93 نیز قطع شدن همین کارمزد ها می باشد. و طلب از این شرکت در سال 93 نسبت به سال 92 حدود 141 درصد رشد داشته که به عبارتی شاپرک طلب خود را از اردیبهشت تا اسفند 93 تسویه نکرده است.
سوال: شرکت برای پوشش ریسک های متحمل شده از طرف شاپرک چه خواهد کرد؟ چه برنامه ای برای جبران و کاهش تاثیرات منفی این شرکت دارد؟
نکته ششم: تکلیف 110 هزار دستگاه ارسالی به شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش برای تعمیر چه شد؟آیا این دستگاه ها عمر مفیدشان تمام شده و ارزش دفتری ندارند؟و همچنین تکلیف 77 هزار دستگاه تخصیص داده شده به بانک پارسیان نیز که به علت عدم حصول حد نصاب تراکنش ، اجاره ای برایشان صورت حساب نشده بود چه شد؟آیا بهتر نیست شرکت برای پوشش ریسک ناشی از عدم حصول حد نصاب تراکنش با بانک های مختلف قرار داد ببندد تا اینکه بخش اعظمی از قراردادهایش با بانک پارسیان باشد ؟؟؟؟