هفته ای همراه با تلاطم و نا امیدی
بر اساس گزارش بوس نیوز، اولین روز معاملاتی هفته گذشته در حالی در مسیر صعودی آغاز شد که معاملات روزهای آتی در بورس با افزایش فشار فروش سهام همراه گردید، روند نزولی که با انتشار خبر تکذیب انعقاد قرارداد میان ایران خودرو و شرکت خودروساز ایتالیایی یعنی فیات همزمان با ورود نخست وزیر ایتالیا و هیأت تجاری همراه آن به کشورمان بیش از پیش قدرت گرفت. به گونه ای که فشار فروش سهام در اغلب نمادهای خودرویی موجب تشکیل صف فروش سهام در آنها شد. از این رو این امر سبب شد تا کلیت بازار سرمایه تا پایان هفته در مسیر نزولی حرکت کند. علاوه بر این، در شرایطی که اغلب فعالان بازار سرمایه در انتظار انتشار اخباری از حاشیه دیدار مدیران ارشد اقتصادی کشورمان با دولتمردان ایتالیایی مبنی بر انعقاد قراداد فی مابین خودروسازان داخلی با خارجی ها بودند اما هیچ گونه اخباری در این راستا اعلام نگردید و یأس و نا امیدی برای برگشت بازار سرمایه به مدار صعودی فزونی یافت.
در کنار آن، طی هفته گذشته افزایش سرمایه 236 درصدی شرکت پارس خودرو از محل مطالبات و آورده نقدی روی سامانه کدال نشست که این امر به دلیل شرایط نابسامان بورس تأثیر مثبتی بر روند قیمت سهام این مجموعه در پی نداشت. همچنین در این مدت نماد معاملاتی شرکت ایران خودرو دیزل نیز پس از اعلام افزایش زیان برآوردی با افت حدود 10 درصدی به تابلوی معاملات بورس بازگشت و طی روزهای معاملاتی بعدی با صف سنگین فروش سهام مواجه بود.
در حوزه نفت و پتروشیمی نیز، از یک سو قیمت جهانی نفت و فلزات اساسی با افزایش همراه شد که این امر تبعات مثبتی هر چند اندک بر روند قیمت سهام شرکت های پالایشی و فولادی بر جای گذاشت و از سوی دیگر نرخ واحدهای پتروشیمی نیز 8.2 سنت به ازای هر متر مکعب تصویب شد.
بر اساس اطلاعات موجود، شاخص کل بورس طی معاملات هفته گذشته با افت بیش از هزار واحدی وارد یک کانال پایین تر یعنی مدار 79 هزار واحدی شد و در این مدت بورس بازدهی منفی حدود یک درصدی محقق ساخت.
در این شرایط، اغلب صنایع فعال در بورس بازدهی منفی بدست آوردند و تعداد اندکی از گروه ها موفق به کسب بازدهی مثبت شدند که از جمله آن می توان به صنعت سایر حمل و نقل با تحقق بازدهی مثبت 15.38 درصدی اشاره کرد که بیشترین بازدهی مثبت را به ثبت رسانده است.
بعد از آن گروه خرده فروشی با کسب بازدهی مثبت 5.3 درصدی و نیز کانی غیر فلزی با تحقق بازدهی مثبت 3.5 درصدی در جایگاه پر بازده ترین صنایع قرار می گیرند.
این در حالی است که گروه زراعت و خدمات وابسته با ثبت بیشترین بازدهی منفی یعنی 11.7 درصدی در جایگاه نخست جدول رده بندی صنایع از نظر کسب بازدهی منفی قرار می گیرند. در کنار آن گروه وسایل ارتباطی بازدهی منفی حدود 11 درصدی را بدست آورده و بموجب آن در ردیف دوم جدول جای می گیرد. جایگاه سوم نیز به گروه ابزار پزشکی با تحقق بازدهی منفی بیش از هفت درصدی اختصاص می یابد.
بر اساس این گزارش، در خصوص سهام شرکت های فعال در بورس نیز بیشترین بازدهی مثبت توسط شرکت ساختمان اصفهان در نماد "ثاصفا" محقق شده، چرا که "ثاصفا" طی هفته گذشته بازدهی مثبت حدود 32 درصدی را بدست آورده است. بعد از آن شرکت سرامیک های صنعتی اردکان در پی بازگشت به تابلوی معاملات بورس پس از 21 ماه با رشد قیمتی 27.6 درصدی طی معاملات هفته گذشته همراه شد و همچنین شرکت های فارسیت دورود، نیرو سرمایه و صنعتی فن آور بازدهی مثبت بین 22 تا 26 درصدی را بدست آوردند و در ردیف های بعدی جدول قرار گرفتند.
در مقابل اما بیمه تعاون با افت بیش از 26 درصدی ارزش سهام به عنوان کم بازده ترین سهم شناخته شد و پس از آن شرکت آینده سازان بهشت پارس با تحقق بازدهی منفی حدود 17 درصدی و ایران خودرو دیزل با کاهش قیمتی حدود هفت درصدی به ترتیب رتبه های دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.
در پایان این گزارش می افزاید، شرکت های ایران خودرو، ذوب آهن اصفهان و نیز گسترش تجارت و سرمایه ایرانیان رتبه های نخست نقد شونده ترین سهام را از آن خود کردند و داد و ستد بیش از هفت میلیارد و 995 میلیون سهم ارزشی به مبلغ بیش از 20 هزار و 784 میلیارد ریال را در بورس رقم زد.
جهت عضويت در كانال تلگرام #اخبار #اقتصادي #بورس_نيوز روي لينك زير كليك كنيد و گزينه JOIN را بزنيد.
https://telegram.me/boursenews_ir