بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۸
در گفتگو با مدیرعامل شرکت بورس کالا مطرح شد:

ساز و کار انتشار اوراق سلف موازی گندم در بورس کالا/ از عرضه خودرو و سیمان چه خبر؟

دولت همواره می بایست منابعی را جهت محصولات کشاورزی اختصاص دهد و امسال با توجه به محدودیت منابع مالی بازار پول و در مقابل آن ظرفیت های مناسب بازار سرمایه این امکان بوجود آمد تا دولت به منظور خرید گندم بتواند از طریق بورس کالا تأمین مالی کند. به گونه ای که دولت گندم جمع آوری شده از کشاورزان را به صورت سلف موازی به متقاضیان خرید گندم یا متقاضیان اوراق سلف فروخته و از این طریق تأمین مالی می کند.
کد خبر : ۱۷۰۴۶۲
نویسنده :
جمشیدی

در حاشیه برگزاری سومین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه در منطقه آزاد کیش رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از برنامه های این سازمان جهت توسعه بازار بدهی و انتشار انواع اوراق همچون اوراق سلف موازی گندم خبر داد تا بازار بدهی با همکاری و همراهی سازمان و بورس کالا خصوصی سازی توسعه یابد.

در همین ارتباط، مدیرعامل شرکت بورس کالا در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: دولت همواره می بایست منابعی را جهت محصولات کشاورزی اختصاص دهد و امسال با توجه به محدودیت منابع مالی بازار پول و در مقابل آن ظرفیت های مناسب بازار سرمایه این امکان بوجود آمد تا دولت به منظور خرید گندم بتواند از طریق بورس کالا تأمین مالی کند. به گونه ای که دولت گندم جمع آوری شده از کشاورزان را به صورت سلف موازی به متقاضیان خرید گندم یا متقاضیان اوراق سلف فروخته و از این طریق تأمین مالی می کند.

انتشار اوراق سلف گندم به ارزش 2650 میلیارد تومان در بورس کالا

حامد سلطانی نژاد مبلغ تأمین مالی از طریق انتشار اوراق سلف گندم را حدود 2650 میلیارد تومان اعلام کرد و اظهار داشت: سر رسید این اوراق شش ماهه تعیین شده و انتشار این ارواق کمک می کند تا محصولات استراتژیک حالت بازاری پیدا کند و در بورس کالا مورد مبادله قرار بگیرد. در تعیین قیمت اوراق سلف گندم دو مولفه همچون قیمت گندم و نرخ سود بانکی موثر واقع می شوند. از این رو در صورتیکه بازار متشکلی برای عرضه گندم وجود نداشته باشد، یکی از مولفه های قیمت گذاری از بین می رود. به همین دلیل شرکت بازرگانی دولتی ایران در هیأت پذیرش بورس کالا تعهد داده تا گندم در اختیار خود را در بازار نقد نیز عرضه کند و مقرر گردیده تا سه میلیون تن گندم را تا پایان سال جاری در بورس کالا عرضه نماید که این برنامه بتدریج انجام می پذیرد.

وی در خصوص محصولات کشاورزی که تاکنون در بورس کالا عرضه شده، گفت: حدود یک میلیون و 150 هزار تن جو دامی در قالب قیمت تضمینی در بورس کالا عرضه شده است و با این اتفاق حدود 63 هزار کشاورز محصول جو دامی خود را در بورس کالا به فروش رساندند و مبالغ حاصل از آن را دریافت کردند. در این بین دولت ما به التفاوت قیمت فروش محصول در بورس کالا و قیمت تضمینی دولت را به حساب کشاورزان واریز می کند، به عبارت بهتر با اجرای این برنامه دولت بجای تخصیص منابع مالی 1200 میلیارد تومانی برای خرید جو دامی از کشاورزان تنها 300 میلیارد تومان اختصاص داده و این امر جایگزینی قیمت تضمینی بجای خرید تضمینی تلقی می شود.

تک نرخی شدن ارز به صلاح اقتصاد کشورمان است

مدیرعامل شرکت بورس کالا در خصوص تبعات تک نرخی شدن ارز بر اقتصاد کشور و وضعیت سودآوری صنایع مختلف بورسی اظهار داشت: یکسان سازی نرخ ارز در بلند مدت ثمرات زیادی برای اقتصاد کشورمان در بر خواهد داشت، اما در کوتاه مدت ممکن است سبب افزایش بهای تمام شده برخی از کالاها بویژه محصولات پتروشیمی شود. البته افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی واحدهای پتروشیمی متأثر از رشد قیمت های جهانی نیز است. به نظر بنده حرکت به سمت ارز تک نرخی به صلاح اقتصاد کشور است.

چرا که در ارز مبادله ای ابهامات وجود دارد که این ارز به چه کسانی اختصاص داده می شود و آیا به همه تولید کنندگان اختصاص می یابد یا نه؟ بر این اساس از نظر دیدگاه کلان اقتصادی تک نرخی شدن ارز به اقتصاد کشورمان کمک می کند. در این راستا می بایست همه نهادها و تولید کنندگان با یکدیگر همکاری کنند تا این برنامه به درستی اجرایی شود و تولید کنندگان از افزایش بهای تمام شده تولید آسیب نبینند.

بورس کالا مجری اجرای راه اندازی بورس ارز است، نه سیاست گذار

سلطانی نژاد در پاسخ به این سوال که آیا بورس کالا آمادگی راه اندازی بورس ارز و یکسان سازی نرخ ارز را دارد، ابراز داشت: همواره اعلام شده که بورس کالا آمادگی راه اندازی بورس ارز را دارد و زیرساخت های آن فراهم است. حال آنکه، مدیریت و کنترل نوسانات ارز در اختیار بانک مرکزی است و این مجموعه تنها ابزارهای آن را ارائه می دهد. به هر حال بورس کالا بار دیگر آمادگی خود را جهت راه اندازی بورس ارز اعلام می کند و منتهی این مجموعه مجری اجرای این برنامه است، نه سیاست گذار.

بورس کالا، بستری سامان دهی شده جهت عرضه خودرو و سیمان

وی همچنین در خصوص عرضه خودرو در بورس کالا گفت: کالاهایی که در این بازار عرضه می شوند نباید در قیمت گذاری محدودیت داشته باشند. حال آنکه خودرو شامل این امر نمی شود و خودروهای پر تیراژی که قرار بود در بازار نقد سلف عرضه شوند با محدودیت قیمت گذاری مواجه هستند و از این رو به محض اینکه این محدودیت برداشته شود، بورس کالا آمادگی عرضه خودرو را دارد.

مدیرعامل شرکت بورس کالا همچنین پیرامون عرضه سیمان در بورس کالا ابراز داشت: در شرایط فعلی بسیاری از محصولات تولیدی شرکت های سیمانی به کشورهای خارجی صادر می شود و خریداران خارجی با مراجعه به تولید کنندگان داخلی قیمت سیمان را با قیمت های ارزان خریداری می کنند. این در حالی است که اگر سیمان در بستری سامان دهی شده عرضه شود، مشکلاتی همچون رقابت منفی بر سر قیمت ها چه در بازار داخلی و چه خارجی وجود نخواهد داشت.

سلطانی نژاد در خاتمه پیرامون پیش بینی عرضه کالا در بورس کالا طی نیمه دوم سال جاری گفت: به نظر می رسد روند فعلی تا پایان سال ادامه دار باشد و در بازار فیزیکی کالاهای بیشتری مورد معامله قرار خواهد گرفت و در بازار مشتقه با توجه به روند جهانی قیمت ها عرضه انجام می شود و در صورتیکه نوسان قیمت طلا در بازارهای جهانی بیشتر باشد، معاملات بیشتری در بازار مشتقه انجام می شود و در غیر این صورت معاملات بازار مشتقه نیز کاهش خواهد یافت.


جهت عضويت در كانال تلگرام #اخبار #اقتصادي #بورس_نيوز روي لينك زير كليك كنيد و گزينه JOIN را بزنيد.

https://telegram.me/boursenews_ir

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
BELGIUM
يکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۳
شما نگران نباشید اگر اقای روحانی هست ووابستگان انها بلدند با شیب ملایم بکنند کار هاراصدای هیچ کس در نیاید فقط در گران گردن وضربه زدن بملت پای قیمت جهانی پیش کشیده می شود مواقعی که جهانی ارزان می شود می فرمایند بازارما با جهانی کار ندار ابزار خود را می طلبد دم خروس یا قسم حضرت عباس