بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۸
مدیر کل بازرگانی محصولات کشاورزی خبر داد:

حمایت از معاملات قرارداد‌های آتی طلای سرخ

خریداران و فروشندگان زعفران با مراجعه به تابلوی بورس کالا می‌توانند قیمت‌های پیشنهادی را مشاهده و پس از پرداخت هزینه‌های زنجیره‌ها محصول مورد نظر خود را با قیمتی منصفانه و رقابتی خریداری کنند.
کد خبر : ۱۷۵۸۶۰
به گزارش بورس‌نیوز، مرتضی معتمد مدیر کل بازرگانی محصولات کشاورزی سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران درخصوص شفافیت بورس و حفظ حقوق تمامی نفعان اعم از تولیدکننده و مصرف کننده گفت: فروشنده زعفران می‌تواند با مراجعه به بورس از قیمت‌های واقعی روی تابلوی معاملات آگاهی یافته و حقوق خود را در محیطی شفاف دریافت کند. خریدار نیز می‌تواند قیمت‌های پیشنهادی روی تابلوی بورس را مشاهده کرده و پس از پرداخت هزینه‌های زنجیره بعدی محصول موردنظر خود را با قیمتی منصفانه خریداری کند.

مرتضی معتمد افزود: مادامی که عرضه زعفران در بورس انجام می‌شود، این اطمینان خاطر وجود دارد که در حق تولیدکننده و مصرف کننده واقعی اجحاف نمی‌شود. یعنی هدف تمام سیاست‌های تنظیم بازاری مدنظر در بستر این بازار به نتیجه می‌رسد.

چند مزیت برای یک ابزار معاملاتی

وی در خصوص راه اندازی معاملات آتی برای محصول زعفران در بورس کالا و مزایای آن اظهار کرد: این ابزار معاملاتی چه برای محصول زعفران و چه برای سایر محصولات کشاورزی و حتی سایر کالا‌ها مثل سکه طلا که به کار گرفته شود، چند مزیت مهم دارد. به صورت مختصر اگر بخواهیم به چند ویژگی و مزیت مهم این ابزار اشاره کنیم می‌توان از ایجاد اطمینان خاطر برای تولیدکننده جهت فروش محصول تولیدی در آینده سخن گفت. بطوریکه تولیدکننده مطمئن می‌شود که برای محصولی که در ماه‌های آتی تولید می‌کند، به قیمتی شفاف خریدار وجود دارد و از الان می‌تواند برای آینده خود برنامه ریزی کند که این روش جایگزینی برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی است که در حال حاضر اجرا می‌شود.
معتمد ادامه داد: در این میان فروشنده محصول را با قیمت بهای تمام شده به علاوه یک سود منصفانه فروخته و ریسک‌های خود را نیز پوشش داده است. در نتیجه با امیدواری به آینده تولید و کالای خود را در بورس به نوعی پیش فروش می‌کند و در زمان سررسید، با تحویل کالا، مانده مطالبات خود را وصول می‌کند.
وی افزود: در مقابل خریدار نیز با خرید محصول ضمن پوشش ریسک‌های عرضه کننده، مطمئن است که کالا یا محصول مصرفی موردنظر خود را برای ماه‌های بعد خریداری کرده است. به این ترتیب، خریدار زعفران که عمدتا تاجران و صادرکنندگان هستند و در بازار‌های جهانی متعهد به فروش حجمی از محصول شده اند، به راحتی حجم موردنیاز خود را برای تحویل در ماه‌های آتی از بورس تامین کرده و ریسک‌های مترتب با نوسانات قیمتی را پوشش می‌دهند.

پیش بینی پذیری بازار زعفران با راه اندازی معاملات آتی

به گفته معتمد، اجرای طرح خرید توافقی زعفران در سال گذشته برای نخستین بار، موفقیت آمیز بود و معامله از طریق بورس کالا، ضمن حمایت از کشاورزان، بازار را نیز واقعی کرده است. همچنین مکانیسم بورس به کمک راه اندازی معاملات قرارداد‌های آتی طلای سرخ، قابلیت پیش بینی قیمت‌ها در ماه‌های پیش رو را نیز به فعالان این حوزه ارایه می‌کند. افزون بر اینکه، راه اندازی قرارداد‌های آتی زعفران سرمایه‌های راکد زیادی را به سمت بورس روانه کرده و وارد میدان می‌کند و این یکی دیگر از ویژگی‌های مهم این نوع معاملات است.

همه در بورس از فرصت مساوی برخوردارند

مدیر کل بازرگانی محصولات کشاورزی سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران با تاکید بر اینکه

راه اندازی معاملات آتی برای محصول زعفران این امکان را به تولیدکننده، علاقه‌مندان و سرمایه داران می‌دهد تا در بورس وارد شده و به معامله بپردازند، اظهار کرد: به این ترتیب، به کمک مکانیسم بورس و معاملات قرارداد‌های آتی زعفران همه افراد در فضای خرده مالکی تولید زعفران در کشور فرصت مساوی دارند تا این محصول کشاورزی ارزشمند و ارزآور را براحتی معامله کنند.

آرامش توأم با تعیین قیمت مطابق با ارزش ذاتی، یک دستاورد مهم

به گفته وی، راه اندازی معاملات آتی زعفران در بورس می‌تواند آرامش توأم با تعیین قیمت مطابق با ارزش ذاتی زعفران را به ارمغان خواهد آورد. ضمن اینکه، به کمک مکانیسم حاکم بر این معاملات تجار نیز به سود شفاف و منطقی خود دست می‌یابند و در مجموع استفاده از این ساختار هم به نفع تولیدکننده و هم به نفع مصرف کننده است.

از معاملات آتی زعفران حمایت می‌کنیم

معتمد با بیان اینکه سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران از راه اندازی معاملات آتی زعفران و عرضه گسترده در بورس کالا حمایت می‌کند، بر لزوم اطلاع رسانی بیشتر در این حوزه تاکید کرد و گفت: به دلیل ارتباط بیشتر ما با کشاورزان، این آمادگی را در سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران داریم تا اطلاع رسانی‌های لازم را برای ورود همه فعالین این حوزه به بورس انجام دهیم. از سمت بورس نیز بازیگران حرفه‌ای بازار آتی می‌توانند به معاملات این محصول ورود پیدا کنند تا هر چه بیشتر شاهد توسعه بازار این محصول در بورس باشیم.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر