بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۴
آخرین شاخص‌های مهم بخش ارتباطات کشور تا پایان سال ۹۶ منتشر شد. برمبنای این آمار، بیش از ۵۳ میلیون ایرانی از اینترنت موبایل استفاده می کنند و ضریب نفوذ موبایل به ۱۱۰ درصد رسیده است.
کد خبر : ۱۷۶۹۴۰
به گزارش بورس نیوز، دفتر بررسی های اقتصادی وزارت ارتباطات، آخرین آمار شاخص های مهم بخش ICT را تا پایان سال ۹۶ منتشر کرد که برمبنای آن، ضریب نفوذ موبایل در کشور ۱۱۰ درصد است و ۵۳ میلیون نفر با موبایل به اینترنت وصل می شوند. این درحالی است که تا پایان سال ۹۵ ضریب نفوذ موبایل در کشور ۱۰۴ درصد بود و ۳۳ میلیون نفر کاربر اینترنت موبایل بودند.

توسعه تلفن ثابت متوقف شد


براساس شاخص‌های مهم بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات تا پایان سال ۹۶، تعداد تلفن ثابت دایر شده در کشور به ۳۰ میلیون و ۹۴۴ هزار و ۱۶۹ خط رسید و ضریب نفوذ تلفن ثابت ۳۸.۷۱ درصد شد. این درحالی است که تا پایان سال ۹۵ تعداد ۳۰ میلیون و ۵۰۶ هزار و ۶۳۳ شماره تلفن ثابت در کشور دایر و ضریب نفوذ تلفن ثابت نیز ۳۸.۵۴ درصد بود. این آمار نشان می دهد که توسعه ارتباطات در شاخص تلفن ثابت در کشور متوقف شده است.

۸۰ میلیون سیم کارت فروخته شده بلااستفاده است


از حیث شاخص تلفن همراه نیز تا پایان سال ۹۶ تعداد ۱۶۹ میلیون و ۵۴۳ هزار و ۳۶۸ سیم کارت در کشور واگذار شده که از این تعداد ۸۸ میلیون و ۳۴۱ هزار و ۷۲۳ خط موبایل فعال است. این درحالی است که تا پایان سال ۹۵ ، تعداد ۱۵۴ میلیون و ۳۹۸ هزار و ۷۸۸ سیم کارت توسط اپراتورهای موبایل واگذار شده بود که از میان این تعداد خط موبایل واگذار شده، ۸۲ میلیون و ۹۸۶ هزار و ۳۰۴ خط موبایل فعال بود. برآوردها نشان می دهد که همچنان بیش از ۸۰ میلیون سیم کارت واگذار شده، در شبکه ارتباطی کشور فعال نبوده و بلااستفاده است.

براین اساس ضریب نفوذ مشترکان فعال تلفن همراه کشور تا پایان سال گذشته به ۱۱۰.۵۳ درصد رسید و این آمار تا پایان سال ۹۵ حدود ۱۰۴.۱۴ درصد اعلام شده بود که نشان از افزایش ضریب نفوذ موبایل در کشور برخلاف تلفن ثابت دارد.

نصب تلفن خانگی برای ۲۰۰ روستا در یک سال


در بخش شاخص روستاهای دارای ارتباط نیز هم اکنون بیش از ۵۵ هزار روستا دارای ارتباط هستند و تلفن خانگی در ۴۹ هزار و ۲۴۰ روستا تا پایان سال ۹۶ نصب شده است. این آمار در سال ۹۵ حدود ۴۹ هزار و ۲۹ روستا بود و برآورد می شود که طی یکسال تنها ۲۰۰ روستا به تلفن ثابت متصل شده اند.

ایجاد تلفن همگانی در کشور روند نزولی دارد


از سوی دیگر تا پایان سال ۹۶ حدود ۱۰۷ هزار و ۴۱۷ دستگاه تلفن همگانی در کشور نصب شد که در مقایسه با سال پیش از آن که ۱۱۵ هزار و ۷۶۴ دستگاه تلفن همگانی بود، رشد نزولی را نشان می دهد.

اینترنت موبایل و ثابت رشد کردند

از نظر شاخص باندپهن نیز تا پایان سال ۹۶ شمار مشترکان پهن باند سیار به ۵۳ میلیون و ۲۴۴ هزار و ۴۵۴ مشترک و شمار مشترک پهن باند ثابت نیز به ۱۱ میلیون و ۷۲۲ هزار و ۷۰۲ مشترک رسید. به این معنی که بیش از ۵۳ میلیون ایرانی از اینترنت موبایل و بیش از ۱۱ میلیون کاربر از اینترنت ثابت تحت یکی از فناوریهای ADSL ، فیبرنوری و TD LTE هستند.

مقایسه مشترکان باندپهن در کشور نسبت به مدت مشابه حاکی از آن است که در سال ۹۵ شمار مشترکان اینترنت موبایل باند پهن ۳۳ میلیون و ۲۴۶ هزار و ۶۹ نفر بوده و تعداد مشترکان اینترنت باندپهن ثابت حدود ۹ میلیون و ۴۰۸ هزار و ۲۳ مشترک گزارش شده که به معنای افزایش شمار مشترکان این فناوری است.

در این گزارش همچنین وضعیت شاخص های ارتباطی از سال ۸۶ تا پایان سال ۹۶ مورد بررسی قرار گرفته است.

بررسی ها نشان می دهد که ضریب نفوذ تلفن ثابت در کشور طی ۱۰ سال گذشته از ۳۳.۴۹ درصد به ۳۸.۷۱ درصد رسیده است.

مقایسه ضریب نفوذ مشترکان فعال تلفن همراه نیز حاکی از آن است که در سال ۸۶ ضریب نفوذ موبایل در ایران ۳۹.۵ درصد بود و طی ۱۰ سال اخیر به ۱۱۰/۵۳ درصد رسیده است.

برآوردها نشان می دهد که ضریب نفوذ سیم کارت واگذار شده در کشور نیز از سال ۸۶ که ۴۶.۸ درصد بوده به ۲۱۲.۱۲ درصد رسیده و رشد بیش از ۵ برابری را نشان می دهد.

مقایسه ظرفیت پهنای باند اینترنت بین الملل نیز طی ۱۰ سال گذشته نشان می دهد که در سال ۸۶ ظرفیت پهنای باند بین الملل ۶.۰۵ گیگابیت برثانیه بوده که هم اکنون با رشد قابل توجهی به ۱۵۰۰ گیگابیت برثانیه رسیده است..

ظرفیت پهنای باند شبکه IP داخلی کشور نیز طی ۱۰ سال اخیر از ۳۱.۸ گیگابیت در سال ۸۶ به ۶۹۶۸ گیگابیت برثانیه در پایان سال ۹۶ رسیده است.

برمبنای آمار منتشر شده، در سال ۹۱ حدود ۵۲ هزار و ۹۰۰ روستا دارای ارتباط بود که در پایان سال ۹۶ این رقم به ۵۵ هزار و ۳۲۵ روستا رسیده است.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر