بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
جمعه ۰۶ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۸
رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی گفت: صادرات و ارزآوری برای کشور زمانی مجاز است که از نظر داخلی تامین باشیم.
کد خبر : ۱۸۰۵۲۷

افزایش بیش‌از ۸۵ درصدی صادرات سیب‌زمینی باعث کاهش عرضه و افزایش قیمت این محصول در بازار داخلی شده است. به‌طوری‌که طبق آمار قیمت این محصول پُرمصرف بیش از ۴۴ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، قیمت سیب‌زمینی که از اوایل شهریور روند صعودی داشته، در روزهای اخیر به حدود ۴۰۰۰ تومان رسیده و طبق آمار بانک مرکزی قیمت این محصول در روزهای پایانی شهریور ماه نسبت به ماه قبل ۴۴.۴ درصد افزایش یافته است که مسئولان علت این افزایش قیمت را افزایش صادرات عنوان می‌کنند، ‌چراکه کاهش ارزش پول ملی باعث شده خرید محصولات ایرانی به سود کشورهای همسایه تمام شود و از طرف دیگر دریافت دلار نیز تولیدکنندگان را به صادرات ترغیب کرده است.

طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی، در پنج ماهه نخست امسال ۱۴۷.۸۹ تن سیب‌زمینی به ارزش ۴۹.۷۵ میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شده که نسبت به سال گذشته از نظر وزنی ۸۵.۷۷ درصد و از نظر ارزشی ۱۵۶.۱۸ افزایش داشته است.

به گزارش بورس نیوز و به نقل از ایسنا، اسدالله کارگر یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت‌ها را تقاضای بیش از حد کشورهای همجوار دانست و گفت: صادرات و ارزآوری برای کشور زمانی مجاز است که از نظر داخلی تامین باشیم.

به گفته وی، کاهش ارزش پول ملی باعث شده است فروش محصولات داخلی به صورت قانونی یا غیرقانونی در مرزها، سود بالایی به همراه داشته باشد که در نتیجه تمایل تولیدکنندگان به صادرات را افزایش داده است. از طرف دیگر خرید محصولات ایرانی برای کشورهای همجوار بسیار ارزان تمام می‌شود.

رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی همچنین با بیان اینکه تاکنون درباره ممنوعیت صادرات سیب‌زمینی صحبتی نشده است، اظهار کرد: کاهش عرضه و افزایش قیمت سیب‌زمینی در بازار مصرف همچنان پابرجاست، چراکه گرانی سیب‌زمینی در عمده‌فروشی‌ها، روی خرده‌فروشی نیز تاثیر دارد.

مسئولان وزارت جهاد کشاورزی درباره علت افزایش قیمت این محصول پر مصرف در سبد خانوار و تدابیر مربوطه برای تنظیم بازار حاضر به پاسخگویی نشدند.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر