جبران هزینههای تولید مرغداران با افزایش قیمت مرغ
به گزارش بورس نیوز، عباس پاپیزاده بالنگان در خصوص واردات نهادههای دامی مورد نیاز کشور، گفت: در زمینه تامین نهادههای دامی اگر عملکرد مناسبی داشتتیم حدودا 40 درصد قیمت تمام شده محصولات کاهش پیدا میکرد، سیستم بانکی کشور برای تامین نهادههای دامی دچار غافلگیری شد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با بیان اینکه در سال 89 هدفمندی یارانهها صورت گرفت انتظار این بود که قیمتها در بازار جهش داشته باشد اما به دلیل اینکه از قبل برنامهریزی شده بود و کالا به میزان کافی در کشور وجود داشت شاهد تنش در بازار نبودیم، تصریح کرد: در سال 89 تنها با بانک یک امکان انجام مبادلات بانکی وجود داشت اما درحال حاضر شرایط مناسبتری وجود دارد و میتوانیم با بانکهای بیشتری فعالیت کنیم.
نماینده مردم دزفول در خانه ملت با اشاره به اینکه بانکها به موقع ارز مورد نیاز واردات نهادههای دامی مورد نیاز کشور را تامین نکرد و همین مسئله باعث شد تا حدودا 3 ماه تاخیر داشته باشیم، ادامه داد: مرغداران باید هر 45 روز یک بار محصول تولیدی خود را وارد بازار کنند به واسطه تاخیر بانکها در تامین ارز مورد نیاز واردات نهادهها دو دوره تولید مرغ آسیب دید و با کاهش در بازار مواجه شدیم.
وی با تاکید بر اینکه مرغداران مجبور به تامین سویای مورد نیاز خود با قیمتی 50 درصد بالاتر از قیمت واقعی و دولتی آن شدهاند، عنوان کرد: تولیدکنندگان برای جبران هزینههای تولید خود مجبور به افزایش قیمت مرغ هستند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه مرغداران برای پرداخت بدهی خود که به واسطه تهیه نهاده با قیمت بالا به وجود آمده بود مجبور به فروش بخشی از نهادههای دولتی خود در بازار آزاد شدند، ادامه داد: در حال حاضر سویا در بازار آزاد به قیمت 3 هزار 800تومان مبادله میشود، دو ماه است که مرغداران وجوهی را به منظور خرید نهاده دامی به حساب فردی که 70 درصد از بازار نهاده ایران را در اختیار گرفته واریز کردهاند اما محصول خریداری شده آنها تحویل داده نشده است.
پاپیزاده با بیان اینکه بازار نهادههای دامی در انحصار فردی است که در همه دولت نیز حضور داشته، تصریح کرد: به دلیل اینکه در زمینه تامین نهادهها با انحصار مواجه هستیم یک فرد تصمیم گیری میکند که واردات نهاده به موقع یا با تاخیر صورت بگیرد، تنظیم بازار تحت تاثیر تاخیر در تامین نهاده است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان، خاطرنشان کرد: با ایجاد کمبود در بازار نهاده دامی قیمتها افزایش پیدا میکند و همین موضوع باعث میشود تا انحصارگران سود کلانی را به دست بیاورند.