ادعای گرانی محصولاتی مثل پیاز و گوجهفرنگی به دلیل سیل صحت ندارد
به گزارش بورس نیوز، صدرالدین نیاورانی، درباره خسارت سیل به محصولات کشاورزی اظهار کرد: برآورد درست از میزان خسارت سیل به محصولات کشاورزی منوط به پایان سیل است. تا زمانی که سیل به طور کامل فروکش نکند نمیتوان گفت میزان زیان کشاورزان چقدر است.
وی افزود: در سیل اخیر به طور عمده مناطق تولیدکننده گندم، جو و کلزا درگیر شده است. بنابراین ادعای گرانی محصولاتی مثل پیاز و گوجهفرنگی به دلیل سیل صحت ندارد.
نایب رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی ایران ادامه داد: از سوی دیگر برآورد خسارت سیل بر میزان تولید این سه محصول پس از خشکی زمینها و آیش کشت ممکن است. اثرگذاری سیل بر کیفیت زمینهای کشاورزی متفاوت است. ممکن است سیل آبرفت رودخانه را به یک زمین کشاورزی منتقل کرده باشد که این زمین پس از شخم زدن حاصلخیزتر است. در مواردی سیل ماسههای ریز و شنها را به زمین کشاورزی منتقل میکند که خارج کردن آن از زمین مدتها طول میکشد و پس از چند آیش و تولید چند محصول دیگر این زمین به سطح اولیه خود باز میگردد. فرایند تعیین خسارت سیل به زمین کشاورزی زمانبر است. زیرا لایههای زیرین زمین هم درگیر شده است.
نیاورانی درباره اینکه کشاورزی می تواند نقطه اتکای رشد اقتصادی در سال جاری باشد، بیان کرد: کشاورزی میتواند به نقطه اتکای رشد اقتصادی در سال 98 تبدیل شود. سطح آب در منابع زیرزمینی بالا آمده است. چاههای خشک در بعضی استانهای کشور مثل خراسان به طور کامل پر شده و حتی سرریز آب گزارش شده است. کمبود آب از نگرانیهای اصلی بخش کشاورزی در سال 98 بود. تولید بسیاری از محصولات کشاورزی به دلیل کمبود آب در سال گذشته متوقف شد اما اکنون دستکم تا چهارسال نگرانی درباره آب نداریم و منابع آبی زیرزمینی کشور غنی شده است. باتوجه به رفع بزرگترین دغدغه بخش کشاورزی، میتوان با رشد تولید و افزایش صادرات به کمک رشد اقتصادی آمد.
وی درباره افزایش هزینه تولید کشاورزی توضیح داد: هزینه تولید برای کشاورزان افزایش یافته است که از جمله آن هزینه حملونقل و بستهبندی است. وقتی هزینه تولید افزایش پیدا کند کشاورز هم ناچار است محصول را گرانتر بفروشد. در تحلیلها و اظهارنظرهای مربوط به گرانی محصولات کشاورزی متاسفانه سیاستگذاریهای نادرست در زمینه کشت انواع محصولات کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
نایب رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی ایران گفت: این در حالی است که عدم هماهنگی و اطلاعرسانی به موقع به کشاورزان به ویژه در مورد اقلامی مثل سیبزمینی، پیاز و گوجهفرنگی به گرانی در بازار دامن میزند. دولت به کشاورز اطلاعرسانی نمیکند که امسال چه محصولی را بیشتر و چه محصولی را کمتر بکارد و برآوردی از میزان مصرف وجود ندارد. این مسائل باعث شده در یک سال بازار یک محصول دچار کمبود شده و در سال دیگر مازاد تولید رخ میدهد.
اگه از منظر حساب بانکی خودش نگاه کنیم آره؛ وگرنه مردم دارن ملخ میخورن.
سخنگوی اتحادیه لوازم یدکی خودرو با بیان اینکه افزایش قیمت ارز عاملی شده تا قیمت قطعات لوازم یدکی خودرو در هفتههای اخیر افزایش پیدا کند، گفت: در حال حاضر قیمت انواع قطعات داخلی و وارداتی تا ۱۰ درصد رشد داشته است